فطائر الفلفل ( بالهريسة )
المعجنات عالم كبير وواسع نقدر نبتكر فيه طرق لخلطات وحشوات وأشكال كتير جداً في الموضوع ده حبيت أقدم طريقة فطائر لذيذة جداً فطائر هريسة الفلفل أو إخوانا في بلاد الشام بيقولوا عليها محمرة أتمنى الطريقة دي تعجب كل اللي يشوفها وتجربوها بإذن الله .
مقادير المحمرة :-
- 2 حبة بصل كبار مفرومين ناعم .
- زيت ذرة أو زيت زيتون وانا بحب استخدم النوعين مع بعض في الوصفة دي .
- 3 ملاعق كبيرة من هريسة الفلفل .
رابط طريقة عمل هريسة الفلفل
https://lolista93.blogspot.com/2020/09/blog-post_20.html
- 3 ملاعق كبيرة من الكاتشب .
- ملح الكمية حسب الرغبة .
- ملعقة كبيرة من البابريكا .
- سمسم محمرالكمية حسب الرغبة .
طريقة التحضير :-
في البداية بنسوي البصل المفروم مع كمية مناسبة من زيت الذرة
ونقلب البصل لحد ما يذبل شوية بس من غير مايحمر أو ياخد لون
وبعد كده بنضيف كمية من زيت الزيتون والهريسة وطبعاً الكمية
ممكن تتحكموا فيها بس خلوا بالكم لو الهريسة فيها شطة حارة فهنا
لازم تاخدوا بالكم من الكمية اللي هتضيفوها للمحمرةعلشان متبقاش حارة زيادة
عن اللزوم ، بعد كده هنقلب الهريسة كويس مع البصل ونضيف كمية الملح
المناسبة ونضيف الكاتشب والبابريكا ونقلب المكونات مع بعض
كويس ( الكاتشب هنا بديل للطماطم لأن في الطريقة الأساسية بيضاف طماطم للمحمرة لكن أنا حبيت أجربها بالكاتشب كبديل للطماطم ) وفي الحقيقة الكاتشب أضاف
ليها طعم ورائحة جميلة جداً وبيضيف طعم مسكر للآكل ، هتفضل
المكونات على النار لحد ما نحس إنها نشفت ومفيش فيها أي سوائل
بعد كده بنرفعها من على النار ونسبها تهدى وتبرد لحد وقت
الإستخدام وممكن نحفظها في الفريزر في علبة مخصصة لحفظ
الطعام ونستخدمها في أي وقت .
مقادير عجينة الفطائر :-
- 2 كيلو دقيق جميع الإستخدامات .
- معلقة واحدة كبيرة من الخميرة الفورية .
- معلقة كبيرة من السكر .
- 3 معالق كبار من الحليب البودر .
- معلقة كبيرة من السكر .
- رشة بسيطة من الملح .
- 2 علبة زبادي صغيرة الحجم .
- كوب إلا ربع من زيت الذرة .
- لتر إلا ربع من الماء الدافئ .
طريقة تحضير الفطائر :-
في العجان الكهربائي أو بالعجن يدوياً بنقوم بنفس الخطوات في
البداية بنضيف كل المكونات الجافة ( الملح /السكر/ الخميرة/
الحليب البودر) للدقيق ونخلطهم مع بعض بعد كده نضيف كمية
الزيت والزبادي ونخلط كويس وبعد كده نبدأ نضيف المياه بالتدريج
المياه لازم تكون دافئة يعني بنسخن لتر ماء على النار بس منغير
ما يوصل لدرجة الغليان يعني نقدر نحط إيدنا فيه من غير منحترق
ونضيف المياه بالتدريج لخليط العجين لحد ما العجينة تبقى متماسكة
وتبدأ تطرى وتبقى قطعة واحدة انا هنا احتجت لتر إلاربع من الميه
بس كل نوع دقيق بيختلف عن الأخر .
بعد ما عجنا العجينة كويس هنغطيها ونسبها حوالي ربع لنصف
ساعة تخمر بعد ماتخمر ويتضاعف حجمها بنبدأ اننا نقسمها كور
متساوية ونحطهم فى صينية ونمسحها مسحة بسيطة بالزيت أو
نضيف رشة من الدقيق بطريقة متساوية على الصينية علشان كور
العجين متلزقش في الصينية بعد كده بنغطيهم بفوطة أو قطعة قطنية
علشان العجين ما ينشفش بعد كده في صينية الخبز بنمسحها بشوية
زيت ونبدأ نفرد بالإيد كل كورة على حدى بعد مانخلص فرد الكمية
اللي هتاخدها الصينية نبدأ نوزع الفلفل أو المحمرة على العجين
بالتساوي ونسخن الفرن بفترة قبل ماندخل الصينية بعد كده بنخبز
المعجنات في درجة حرارة 200 ونحط الصينية على الرف في
منتصف الفرن ، وبألف هنا .
تابعوا الفيديو ده علشان الطريقة توضح ليكم أكتر