الجمعة، 28 أغسطس 2020

حلوى العاشوراء مغذية ولذيذة

 

 حلوى العاشوراء مغذية ولذيذة 

 

حلويات سهلة جداً

حلوى العاشوراء أو العاشورا بالعامية هي من الحلويات التاريخية لأنها مش وليدة العصر الحديث ويقال أنها اتعرفت في مصر في فترة حكم الفاطميين لمصر وسبب التسمية إن المسلمين بيصوموا اليوم التاسع والعاشر من شهر محرم اقتداءا بالرسول عليه الصلاة والسلام اللي صامهم بعد هجرته من مكة إلى المدينة وعرف أن اليهود صايمين اليوم ده لان ده اليوم اللي نجى فيه ربنا سبحانه وتعالى سيدنا موسى من آل فرعون فقرر الرسول عليه السلام يصوم اليوم ده وقال إن العام المقبل نصوم يوم قبله وهما التاسع والعاشر من محرم لأننا أولى منهم بسيدنا موسى عليه السلام .   


المكونات :- 

300 جرام من القمح 

كوب من الأرز

2لتر حليب

كوب ونصف سكر

معلقة كبيرة من نشا الذرة مذابة في نصف كوب ماء 

3معالق كبار من ماء الورد حسب الرغبة 

مكسرات مجروشة وجوزهند وزبيب للتزيين


   الطريقة :- 

بعد ما ننقي القمح ونغسله كويس بننقعه في ميه وتكون الميه مغطية القمح  لمدة 5 ساعات 

وبعدها نغلي ميه على النار وبعد الغليان نضيف ليها القمح ونسيبه يستوي على النارونقلبه 

من فترة للتانية علشان نتأكد أن الميه اللي فيه مناسبة لتسوية القمح وبعد مايستوي نصفيه 

كويس وبعدها نجيب الرز ونسلقه برده في ميه ونقلبه من فترة للتانية علشان ميلزقش 

وكمان نتأكد أن لسه فيه ميه يكمل بيها التسوية وبعد ما يستوي الرز نضيف ليه الحليب 

من غير ما نصفي الرز احنا بنستخدمه بمية الرز علشان فيها قيمة غذائية وفي نفس الوقت 

أخف من مية القمح ونسيب الحليب يغلي مع الرز شوية وبعد كده نضيف السكر ونقلبهم 

كويس وبعد شوية نضيف النشا المذاب ونقلب الخليط كويس ونتأكد من القوام انه اصبح 

سميك شوية ونرفعه من على النار وبعدها نضيف ماء الورد حسب الرغبة وبكده تكون 

جاهزة ولازم نصبها على طول في اطباق التقديم علشان لو سبناها هتتخن اكتر وهيكون 

صعب توزيعها ونقدر نزين العاشورا بعد توزيعها في الأطباق بالمكسرات وجوزالهند 

والزبيب وطبعاً ده حسب الرغبة .  

تقدروا تشوفوا الفيديو لطريقة التحضير وبألف هنا👌










 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

شاطئ الغرام والمكان اللي كليوباترا كانت بتستجم فيه

شجرة زيتون على الطريق                                                                                                 مرسى مطروح التى تتميز ...