طبق فريك بقطع الدجاج
طريقة التحضير:-
أول حاجة بنغسل الفريك كويس وبعد كده ننقعه في ميه لمدة ربع ساعة ( الفريك اللي
استخدمته في الوصفة دي هو الفريك الأصفر مش الأخضر لأن الأخضر بيفضل جامد في
المضغ حتى بعد التسوية فيفضل استخدام الفريك الأصفر ) بعد كده هنحضر اوراك
الفراخ بعد منغسلها ونصفيها نقطعها لقطع متوسطة ومتساوية بعد كده نحمر البصل والثوم
في الزيت والزبدة لحد مايأخذ اللون الذهبي بعد كده نضيف قطع الفراخ والملح وباقي
البهار الفلفل الأسود والكمون والبابريكا ونقلبهم كويس مع البصل والثوم ونسيب الفراخ
تتشوح شوية مع البصل وتبقى متماسكة بعد كده هنصفي الفريك من الميه ونضيفه لقطع
الفراخ ونضيف ليه مكعبات المرق ونقلبهم كويس مع بعض ونسيبه شوية على النارلحد ما
ينشف من الميه اللي كان منقوع فيها نقطع
الطماطم والفلفل الرومي لقطع متوسطة الحجم ونبشر الجزرة ونضيفهم للفريك ونقلب لحد
ما المكونات تتمزج كويس مع بعض وبعد حوالي 10 دقائق نضيف حوالي نصف لتر من
الميه المغلية ونقلبهم ونسيب الفريك لغاية مايغلي وبعد كده نهدي النار ونسيب الفريك
يستوي ويشرب الميه او ممكن ننقله في طاجن ويستوي في الفرن ، وبكده يكون الفريك
جاهز للأكل بألف هنا .
تقدروا تشوفوا الطريقة مصورة في الفيديو أسفل الموضوع .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق