طريقة عمل الهريسة بالشطة
الهريسة بتدخل في آكلات كتير زي خلطة المحشي والتتبيلات بأنواعها وكمان ممكن نعمل منها مناقيش الفلفل اللذيذة تقدروا تعملوا منها كمية وتحفظوها في الفريزر هتفضل لشهور وممكن سنة من غير ماتتآثر .
المقادير والمكونات :-
- كيلو من الفلفل الرومي الأحمر .
- كيلو من فلفل الشطة الأحمر .
- معلقة طعام كبيرة ونصف من السكر .
- معلقتين طعام كبيرة من الملح .
طريقة التحضير :-
بعد ما نغسل الفلفل والشطة كويس ونشفهم نبدأ نقطع الفلفل الرومي بالطول علشان نطلع
منه البذر وبعد كده بنقطعه لقطع متوسطة الحجم والشطة كمان نبدأ نقطع الجزء الأخضر
اللي فيها ونشيل منها البذر وممكن نعمل ده بواسطة المقوار العادي بتاع المحشي الطريقة
موضحة في الفيديو في نهاية الموضوع هنقطع الشطة بردوا ونخلطها مع الفلفل الرومي (
لازم تلبسوا جوانتي لأن الشطة بتحرق الإيد جداً ممكن تلبسوا كيس نايلون زي كيس
السندوتشات لو الجوانتي مش متوفر ولو حسيتوا بحرقان ممكن بعد كده تبقوا تدهنوا
ايديكوا بزيت الآكل العادي او تحطوا ايديكوا في الدقيق ده هيخفف الحرقان جداً ) وبعد ما
قطعنا الفلفل والشطة نخلطهم مع بعض و نفرمهم كويس في الكبة وبعدين نحط الخليط
المفروم في طاسة أو حلة على النار وتكون درجة النار متوسطة علشان لو حطناه على
درجة حرارة منخفضة هيفضل يسرد الميه اللي في الفلفل وهياخد وقت على ما الفلفل
يستوى والميه اللي فيه تنشف علشان كده من الأفضل اننا نعلي النار وتكون متوسطة
هنفضل نقلب الخليط من وقت للتاني لحد منحس ان مية الفلفل بدأت تقل وبدأ الفلفل ينشف
بعد كده هنضيف السكر والملح ونقلبه كويس والملح هنا مهم يكون طعمه ظاهر في الفلفل
بس ميبقاش لدرجة الحدقان بس وهنسبها على النار تكمل التسوية لحد ما الخليط ينشف
تماماً من المية ويستوي كويس هتلاقوا لونها أحمر جميل من غير إضافة بابريكا ولا
حاجة هتفضل محافظة على لونها الجميل وكمان طعمها رائع أهم حاجة الفلفل وانتوا
بتشتروه سواء الرومي أو الشطة لازم يكون لونهم أحمر داكن ويكونوا طازة ومنشلهمش
في التلاجة بعد الشراء لأ لازم نعمل الوصفة على طول علشان الفلفل ميدبلش ويطرى في
التلاجة كده هيديكوا نفس النتيجة اللي هتشوفوها في الفيديو وبإذن الله تعجبكم .
وبألف هنا ...
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق