أسهل طريقة لشوي البطاطا الحلوة
البطاطا الحلوة من ألذ الأكلات الشعبية في مصر ومن ضمن
الأكلات المميزة وبنحب نتناولها في فصل الشتاء لإنها بتمدنا
بالإحساس بالدفء وبيبقى ليها ذكريات جميلة مع لمة العيلة وأكلها
سواء في البيت أو على عربية البطاطا في الشارع ويسلام لو على
كورنيش النيل تبقى أحلى وأحلى ، المشكلة اللي بتواجهني شخصياً
في شوي البطاطا اني لو شويتها بالطريقة التقليدية في الفرن على
الصاج أو الشبكة في نهاية الشوي بلاقي الفرن اتبهدل جداً وبيبقى
صعب التنظيف ده غير اني لازم اكون قريبة من الفرن علشان كل
شوية اقلب البطاطا علشان متتحرقش بس لقيت طريقة جميلة جداً
حلتلي المشكلة دي كلها وهي اننا نشوي البطاطا في الأكياس
الحرارية لما عرفت الطريقة دي قلت لازم اجربها
وفعلا كانت تجربة جميلة ولذيذة جداً بس قبل ماأتكلم عن الطريقة
خلونى نعرف مع بعض فوائد البطاطا
فوائد البطاطا الحلوة:
- شَحن الجسم بالطاقة، ولأن البطاطا الحُلوة بتحتوي على
الكربوهيدرات والتي تعتبر من أهم مصادر الطاقة للجسم.
- الإكثار من تناولها يُحارب النحافة الزائدة ويؤدي إلى زيادة الوزن بشكلٍ ملحوظ.
- تعزيز صحة القلب وضبط مُستويات ضغط الدم.
- تحتوي البطاطا الحُلوة على البوتاسيوم، وتقوم بمعادلة مستويات
السوائل في الجسم.
- تنظم مُستويات ضغط الدم.
- صحة الجهاز الهضمي، تحتوي البطاطا الحلوة على كمية من
الألياف التي تساعد في عملية الهضم والانتهاء والتخلص من
أعراض الإسهال والإمساك.
- يفيد في الوقاية من سرطان الفم وسرطان الرئة.
- البطاطا الحلوة للجمال، تفيد البطاطا الحلوة للوقاية من التجاعيد
المُبَكرة وإضفاء إشراق ونعومة على البشرة.
- تحتوي على مضادات الأكسدة (البيتا كاروتين) كما وتحافظ على
النَظَر من المشاكل والعيوب الصحية.
- تساعد في الوقاية من أمراض الجهاز التنفسي.
فوائد البطاطا الحلوة للأطفال:
- تعزز صحة ونمو العينين .
- تحسن من عملية الهضم .
- تساعد في التطور الصحي لأعضاء الطفل .
- تقوي الجهاز المناعي .
- حماية الطفل من الإصابة بفقر الدم الناتج عن نقص الحديد.
- تقوية عظام الطفل وحمايتها.
- تساعد في زيادة وزن الطفل بالشكل الصحي.
بعد ما عرفنا الفوائد دي كلها للبطاطا أكيد لازم نخليها من الروتين
الأساسي في أكلنا ، كل اللي هنحتاجه لشوي البطاطا أكياس
حرارية خاصة بالأفران وصينية للفرن وطبعاً البطاطااللي
بيكون لونها أحمر من الداخل بتبقى أحلى وأطعم وكمان فيها
سكر طبيعي ، كل اللي هنعمله هنغسل البطاطا كويس وممكن
نغسلها بفرشة الخضروات وعلشان تسهل عليكم الغسيل ممكن
تنقعوها في المياه شوية وبعد كده تكملوا غسلها ،هنوزع البطاطا في
الأكياس الحرارية ونقفلها كويس بالرباط البلاستيك
الخاص بيها وده بيجي مع الأكياس وبنكون مسخنين الفرن على
درجة حرارة 200 درجة وبعد كده بنحط أكياس البطاطا في صينية
الفرن بدون زيت لان الأكياس دي مبتلزقش وهي صحية جداً
هندخل الصينية للفرن وممكن تحطوها على الشبكة وتنزلوها لتحت
شوية علشان الصينية تبقى اقرب للحرارة وبس بعد ما تتشوي
وتستوي كويس استمتعوا بأكل البطاطا بأحلى طعم وأقل
مجهود وفوائد عظيمة .
أتمنى تجربوها وبألف هنا .
وده فيديو لطريقة شوي البطاطا في الأكياس الحرارية .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق