بندانة جميلة وسهلة جداً لشتاء دافئ
بندانة جميلة وسهلة جداً لشتاء دافئ
طريقة عمل النجرسكو
فطائر الفلفل ( بالهريسة )
المعجنات عالم كبير وواسع نقدر نبتكر فيه طرق لخلطات وحشوات وأشكال كتير جداً في الموضوع ده حبيت أقدم طريقة فطائر لذيذة جداً فطائر هريسة الفلفل أو إخوانا في بلاد الشام بيقولوا عليها محمرة أتمنى الطريقة دي تعجب كل اللي يشوفها وتجربوها بإذن الله .
مقادير المحمرة :-
- 2 حبة بصل كبار مفرومين ناعم .
- زيت ذرة أو زيت زيتون وانا بحب استخدم النوعين مع بعض في الوصفة دي .
- 3 ملاعق كبيرة من هريسة الفلفل .
رابط طريقة عمل هريسة الفلفل
https://lolista93.blogspot.com/2020/09/blog-post_20.html
- 3 ملاعق كبيرة من الكاتشب .
- ملح الكمية حسب الرغبة .
- ملعقة كبيرة من البابريكا .
- سمسم محمرالكمية حسب الرغبة .
طريقة التحضير :-
في البداية بنسوي البصل المفروم مع كمية مناسبة من زيت الذرة
ونقلب البصل لحد ما يذبل شوية بس من غير مايحمر أو ياخد لون
وبعد كده بنضيف كمية من زيت الزيتون والهريسة وطبعاً الكمية
ممكن تتحكموا فيها بس خلوا بالكم لو الهريسة فيها شطة حارة فهنا
لازم تاخدوا بالكم من الكمية اللي هتضيفوها للمحمرةعلشان متبقاش حارة زيادة
عن اللزوم ، بعد كده هنقلب الهريسة كويس مع البصل ونضيف كمية الملح
المناسبة ونضيف الكاتشب والبابريكا ونقلب المكونات مع بعض
كويس ( الكاتشب هنا بديل للطماطم لأن في الطريقة الأساسية بيضاف طماطم للمحمرة لكن أنا حبيت أجربها بالكاتشب كبديل للطماطم ) وفي الحقيقة الكاتشب أضاف
ليها طعم ورائحة جميلة جداً وبيضيف طعم مسكر للآكل ، هتفضل
المكونات على النار لحد ما نحس إنها نشفت ومفيش فيها أي سوائل
بعد كده بنرفعها من على النار ونسبها تهدى وتبرد لحد وقت
الإستخدام وممكن نحفظها في الفريزر في علبة مخصصة لحفظ
الطعام ونستخدمها في أي وقت .
مقادير عجينة الفطائر :-
- 2 كيلو دقيق جميع الإستخدامات .
- معلقة واحدة كبيرة من الخميرة الفورية .
- معلقة كبيرة من السكر .
- 3 معالق كبار من الحليب البودر .
- معلقة كبيرة من السكر .
- رشة بسيطة من الملح .
- 2 علبة زبادي صغيرة الحجم .
- كوب إلا ربع من زيت الذرة .
- لتر إلا ربع من الماء الدافئ .
طريقة تحضير الفطائر :-
في العجان الكهربائي أو بالعجن يدوياً بنقوم بنفس الخطوات في
البداية بنضيف كل المكونات الجافة ( الملح /السكر/ الخميرة/
الحليب البودر) للدقيق ونخلطهم مع بعض بعد كده نضيف كمية
الزيت والزبادي ونخلط كويس وبعد كده نبدأ نضيف المياه بالتدريج
المياه لازم تكون دافئة يعني بنسخن لتر ماء على النار بس منغير
ما يوصل لدرجة الغليان يعني نقدر نحط إيدنا فيه من غير منحترق
ونضيف المياه بالتدريج لخليط العجين لحد ما العجينة تبقى متماسكة
وتبدأ تطرى وتبقى قطعة واحدة انا هنا احتجت لتر إلاربع من الميه
بس كل نوع دقيق بيختلف عن الأخر .
بعد ما عجنا العجينة كويس هنغطيها ونسبها حوالي ربع لنصف
ساعة تخمر بعد ماتخمر ويتضاعف حجمها بنبدأ اننا نقسمها كور
متساوية ونحطهم فى صينية ونمسحها مسحة بسيطة بالزيت أو
نضيف رشة من الدقيق بطريقة متساوية على الصينية علشان كور
العجين متلزقش في الصينية بعد كده بنغطيهم بفوطة أو قطعة قطنية
علشان العجين ما ينشفش بعد كده في صينية الخبز بنمسحها بشوية
زيت ونبدأ نفرد بالإيد كل كورة على حدى بعد مانخلص فرد الكمية
اللي هتاخدها الصينية نبدأ نوزع الفلفل أو المحمرة على العجين
بالتساوي ونسخن الفرن بفترة قبل ماندخل الصينية بعد كده بنخبز
المعجنات في درجة حرارة 200 ونحط الصينية على الرف في
منتصف الفرن ، وبألف هنا .
تابعوا الفيديو ده علشان الطريقة توضح ليكم أكتر
أسهل طريقة لشوي البطاطا الحلوة
البطاطا الحلوة من ألذ الأكلات الشعبية في مصر ومن ضمن
الأكلات المميزة وبنحب نتناولها في فصل الشتاء لإنها بتمدنا
بالإحساس بالدفء وبيبقى ليها ذكريات جميلة مع لمة العيلة وأكلها
سواء في البيت أو على عربية البطاطا في الشارع ويسلام لو على
كورنيش النيل تبقى أحلى وأحلى ، المشكلة اللي بتواجهني شخصياً
في شوي البطاطا اني لو شويتها بالطريقة التقليدية في الفرن على
الصاج أو الشبكة في نهاية الشوي بلاقي الفرن اتبهدل جداً وبيبقى
صعب التنظيف ده غير اني لازم اكون قريبة من الفرن علشان كل
شوية اقلب البطاطا علشان متتحرقش بس لقيت طريقة جميلة جداً
حلتلي المشكلة دي كلها وهي اننا نشوي البطاطا في الأكياس
الحرارية لما عرفت الطريقة دي قلت لازم اجربها
وفعلا كانت تجربة جميلة ولذيذة جداً بس قبل ماأتكلم عن الطريقة
خلونى نعرف مع بعض فوائد البطاطا
فوائد البطاطا الحلوة:
- شَحن الجسم بالطاقة، ولأن البطاطا الحُلوة بتحتوي على
الكربوهيدرات والتي تعتبر من أهم مصادر الطاقة للجسم.
- الإكثار من تناولها يُحارب النحافة الزائدة ويؤدي إلى زيادة الوزن بشكلٍ ملحوظ.
- تعزيز صحة القلب وضبط مُستويات ضغط الدم.
- تحتوي البطاطا الحُلوة على البوتاسيوم، وتقوم بمعادلة مستويات
السوائل في الجسم.
- تنظم مُستويات ضغط الدم.
- صحة الجهاز الهضمي، تحتوي البطاطا الحلوة على كمية من
الألياف التي تساعد في عملية الهضم والانتهاء والتخلص من
أعراض الإسهال والإمساك.
- يفيد في الوقاية من سرطان الفم وسرطان الرئة.
- البطاطا الحلوة للجمال، تفيد البطاطا الحلوة للوقاية من التجاعيد
المُبَكرة وإضفاء إشراق ونعومة على البشرة.
- تحتوي على مضادات الأكسدة (البيتا كاروتين) كما وتحافظ على
النَظَر من المشاكل والعيوب الصحية.
- تساعد في الوقاية من أمراض الجهاز التنفسي.
فوائد البطاطا الحلوة للأطفال:
- تعزز صحة ونمو العينين .
- تحسن من عملية الهضم .
- تساعد في التطور الصحي لأعضاء الطفل .
- تقوي الجهاز المناعي .
- حماية الطفل من الإصابة بفقر الدم الناتج عن نقص الحديد.
- تقوية عظام الطفل وحمايتها.
- تساعد في زيادة وزن الطفل بالشكل الصحي.
بعد ما عرفنا الفوائد دي كلها للبطاطا أكيد لازم نخليها من الروتين
الأساسي في أكلنا ، كل اللي هنحتاجه لشوي البطاطا أكياس
حرارية خاصة بالأفران وصينية للفرن وطبعاً البطاطااللي
بيكون لونها أحمر من الداخل بتبقى أحلى وأطعم وكمان فيها
سكر طبيعي ، كل اللي هنعمله هنغسل البطاطا كويس وممكن
نغسلها بفرشة الخضروات وعلشان تسهل عليكم الغسيل ممكن
تنقعوها في المياه شوية وبعد كده تكملوا غسلها ،هنوزع البطاطا في
الأكياس الحرارية ونقفلها كويس بالرباط البلاستيك
الخاص بيها وده بيجي مع الأكياس وبنكون مسخنين الفرن على
درجة حرارة 200 درجة وبعد كده بنحط أكياس البطاطا في صينية
الفرن بدون زيت لان الأكياس دي مبتلزقش وهي صحية جداً
هندخل الصينية للفرن وممكن تحطوها على الشبكة وتنزلوها لتحت
شوية علشان الصينية تبقى اقرب للحرارة وبس بعد ما تتشوي
وتستوي كويس استمتعوا بأكل البطاطا بأحلى طعم وأقل
مجهود وفوائد عظيمة .
أتمنى تجربوها وبألف هنا .
وده فيديو لطريقة شوي البطاطا في الأكياس الحرارية .
شنطة كروشيه بغزة الباف المائلة
شنط الكروشيه من الحاجات الجميلة جداً اللي ممكن نتعلمها و نتقنها بسهولة أهم حاجة
يكون عندنا صبرو طولة بال وطبعاً لما بنكون بنتعلم
حاجة إحنا بنحبها اكيد النتيجة هتكون على قد حبنا للحاجة دي ، موضوع النهاردة هنتعلم
فيه إزاي نعمل شنطة جميلة جدا وشيك ممكن
نستخدمها في السهرات أو حتى مع لبس فورمال (formal)
أتمنى تعجبكم وتستفيدوا من الموضوع
هتبقى جميلة جداً .
الأدوات اللي هنحتجها هي :-
- بكرة خيط كليم 900 جرام .
- إبرة كروشيه مقاس 7ملي .
- إبرة تنظيف تكون فتحتها عريضة علشان خيط الكليم عريض .
- قماش بطانة حرير أو قطن زي ما تحبوا .
- متر علشان نقيس بيه طول وعرض الشنطة ونعرف مقاس البطانة اللي هنحتجها .
- اكسسوارات الشنط زي 2 حلقة معدن وسلسلة للشنطة .
- قفل خاص بالشنط .
الغرز المستخدمة :-
- غرزة سلسلة .
-غرزة حشو .
- غرزة الباف المائلة .
- الغرزة المنزلقة .
هتشوفوا الطريقة بالتفصيل في الفيديو التالي
الجزء الأول
الجزء الثاني
طريقة عمل الهريسة بالشطة
الهريسة بتدخل في آكلات كتير زي خلطة المحشي والتتبيلات بأنواعها وكمان ممكن نعمل منها مناقيش الفلفل اللذيذة تقدروا تعملوا منها كمية وتحفظوها في الفريزر هتفضل لشهور وممكن سنة من غير ماتتآثر .
المقادير والمكونات :-
- كيلو من الفلفل الرومي الأحمر .
- كيلو من فلفل الشطة الأحمر .
- معلقة طعام كبيرة ونصف من السكر .
- معلقتين طعام كبيرة من الملح .
مخلل الزيتون بأسهل وأحلى طريقة
الزيتون من المخللات اللي معظمنا بيفضلها جمب الأكل لأنها بتدي طعم لذيذ مع الأكل وكمان تعتبر فاتح للشهية وتفتح النفس للأكل بس طبعاً منكلش منه كتير ونشرب سوائل كتير بالأخص الميه علشان ميحصلش زيادة في معدل الأملاح بالجسم .
المكونات والمقادير :-
- 3 كيلو من الزيتون الأخضر النوع اللي استخدمته هنا نوع اسمه زيتون تفاحي .
- كيلو من الليمون الأصفر متوسط الحجم .
- نصف كيلو من الفلفل الأخضر البارد + ربع من الفلفل الأحمر الحار .
- ملح .
- زيت ذرة أو زيت زيتون .
- حوالي 4-5 لتر من الميه المغلية ونخليها تبرد تماماً قبل منستخدمها .
- بيضة علشان نختبر بيها معدل الملح .
في بداية مرحلتي الجامعية وأنا بدأت أفكر في ممارسة التمارين الرياضية وكان وقتها اليوتيوب ومواقع التواصل الإجتماعي لم تكن بالشهرة والأهمية...