طريقة عمل النجرسكو
المكرونة أو الباستا خاصة الإيطالية من أشهى الأطباق اللي الكبار والصغيرين بيحبوها جدا وبتبقى حاضرة في العزومات والمناسبات المختلفة ،حبيت اشارك معاكم طريقة المكرونة النجرسكو بمكونتها الغنية وطعمها اللذيذ والمميز أتمنى الطريقة تنال اعجابكم .
المقادير والمكونات :-
- 800 جرام من المكرونة الشريط العريضة .
( وممكن لو النوع ده مش متوفرنستخدم المكرونة الإسباجتي أو مكرونة القلم لكن في الأساس هي بتتعمل بالمكرونة الشريط العريضة )
- ماء لسلق المكرونة .
- معلقة كبيرة ملح لسلق المكرونة .
- زيت ذرة .
طريقة تحضير المكرونة :-
نغلي ماء على النار ونضيف ليه شوية من الزيت والملح بعد ما الماء يغلي نضيف المكرونة علشان تتسلق ونحركها كويس علشان تفك من بعضها ومتلزقش في بعض هنسبها على النار لحد ما توصل لدرجة التسوية المطلوبة وهنا المكرونة لازم تكون نصف تسوية علشان لسه هتدخل الفرن بعد كده هنصفيها من الماء ونتأكد أنها اتصفت كويس بعد كده هنسبها في الحلة ونغطيها علشان تفضل محتفظة بحرارتها لانها لو بردت النشا اللي في المكرونة هيخليها تمسك في بعضها وهيبقى صعب تفكيكها بعد كده .
مقادير ومكونات الخلطة اللي هنضفها للمكرونة :-
- نصف كيلو من أوراك الدجاج المخلية نقطعها لشرائح متوسطة الحجم .
- 2حبة بصل متوسطة مقطعة لشرائح (أجنحة ) .
- 2 معلقة كبيرة ثوم مفروم .
- فلفل رومي ألوان مقطع مكعبات أو شرائح .
- 200 جرام من المشروم ( فطر ) .
- زيتون مخلي اسود أو أخضر حسب الرغبة .
- ملح /مكعب مرق دجاج / نصف معلقة صغيرة من الفلفل الأسود.
- زيت ذرة .
طريقة التحضير :-
على النار هنضيف شوية زيت ونضيف البصل ونقلب لحد ما البصل يذبل شوية وتبدأ ريحته تظهر بس منغير ما يحمر بعد كده
هنضيف الثوم ونقلبهم شوية بعد كده نضيف قطع الدجاج والفلفل الأسود والمشروم ونقلب ومن فترة لأخرى هنقلب الدجاج لحد ما نحس أنها نشفت ودخلت في التسوية بعد كده نضيف الملح والفلفل الألوان ونقلب المكونات مع بعض كويس بعد كده لما نتأكد أن الدجاج إكتمل تسويته هنرفع المكونات من على النار ونضيف الزيتون للخليط ونقلبهم مع بعض وده لإن الزيتون طعمه بيتغير وبيدي مرارة للأكل لو أتعرض فترة للنار هنسيب الخليط ده على جنب لحد ما نعمل صوص البشاميل .
مقادير ومكونات صوص البشاميل :-
- 5 معالق كبار من الدقيق الأبيض .
- 5 مكعبات من الزبدة .
- زيت ذرة .
- 2 ونصف لتر حليب .
- 5 معالق كبار من القشطة أو علبة صغيرة من كريمة الطبخ .
- ملح / ربع معلقة صغيرة من الفلفل الأبيض أو اسود حسب المتوفر .
- هنحتاج جبنة موتزاريلا وشيدر حسب الرغبة وممكن تضيفوا بدل الشيدرأي نوع تحبوه .
طريقة التحضير :-
هنضيف الزيت والزبدة على النار ونضيف الدقيق ونقلبهم مع بعض كويس هنفضل نقلب لحد ما الدقيق يتغير لونه ويبقى قريب من لون الطحينة بعد كده هنضيف الحليب ونقلب واحنا بنضيف الحليب علشان الدقيق ميكلكعش ويذوب بشكل أسرع قوام البشاميل في النجرسكو بيكون خفيف غير عن المكرونة بالبشاميل العادية بيكون قوام البشاميل اتخن بعد كده هنضيف الملح والفلفل ونسيب الصوص يغلي شوية على النار بعد كده هنضيف القشطة أو الكريمة ونقلبهم كويس ونرفعها من على النار .
( صوص البشاميل يفضل استخدامه بعد رفعه من على النار لأنه لما بيبرد قوامه بيكون أثقل واتخن ويبقى صعب توزيعه )
طريقة تجهيز الصينية :-
هنضيف لخليلط الدجاج شوية من الأجبان المتوفرة ونضيف كمية صغيرة من صوص البشاميل للخليط ونقلبهم مع بعض ونضيفهم للمكرونة المسلوقة ونقلبهم كويس علشان المكونات تندمج كويس مع بعض بعد كده هنضيف شوية من صوص البشاميل في صينية الفرن
ونضيف عليها المكرونة اللي خلطناها مع الدجاج وبعد كده نصب باقي كمية صوص البشاميل بحيث أنها تغطي وجه المكرونة بأكمله ونوزع الجبنة على وجه الصينية وندخلها الفرن ولازم يكون الفرن سخن قبل دخول الصينية ويكون على درجة حرارة 200
ندخل الصينية على شبكة الفرن وتكون في منتصف الفرن .
( استخدمت في الوصفة دي صينية بايركس مقاس 41×29 وواحدة تانية مقاس 39×27 لأن الكمية كانت كبيرة على صينية واحدة وكمان علشان سمك وارتفاع المكرونة ميكونش عالي اوي )
وبألف هنا ...
شوفوا الفيديو علشان تعرفوا الطريقة بشكل أوضح 😊
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق