مشروب التمر هندي من
المشروبات اللذيذة والمفيدة
يعني طعم وفائدة مش مجرد
عصير بيتشرب وخلاص النهار
دة حبيت اشارك طريقته
وتجربتي مع عمل عصير
التمر هندي بالكركديهأتمنى
يعجبكم .
فوائد التمرهندي :-
غنيبالكالسيوموالماغنييسيوم
والحديد والصوديوم
وفيتامين B3 .
ملحوظة :-
عصير التمر هندي بيرفع
الضغط شوية فلازم الحظر
عند تناوله خاصةً لمرضى
الضغط المرتفع .
المكونات والمقادير :-
-400 جرام من التمر هندي
الطبيعي .
-أوراق الكركديه
بتضيف لون أحمر وطعم
مميز مع التمر هندي .
-لتر من الماء المغلي .
-كوب وربع من السكر .
طريقة التحضير :-
هنقطع التمر هندي لقطع
صغيرة و في الماء المغلي
هنضيف التمر هندي وننقعه
في الماء لمدة ربع ساعة فقط
من غير ما يكون على النار
بعد الربع ساعة نضع الوعاء
اللي فيه الماء المغلي والتمر
هندي على النار ونضيف
شوية من أوراق الكركديه
بحجم كف الإيد ونعلي النار
في البداية لحد ما يغلي بعد
كده هنسيبه على نار
متوسطةعلشان الماء
ميتبخرشبسرعة هنسيب
التمر هندي على النار لحد ما
يدوب والقوام بتاع الماء
يكون ثقيل شوية زي
العصائر المركزة الجاهزة
وبنخففها بالماء بعد ما يدوب
في الماء هنرفعه من على
النار ونصفيه على طول
متسبهوش في الحلة أو وعاء
الطبخ وتصفوه بعد فترة لأن
لو عملتوا كده هتلاقوا بقايا
التمر هندي شربت الماء
وتخنت ومش هتلاقوا عصير
كافي علشان تصفوه لازم
العصير يتصفى على طول
بعد رفعه من على النار في
طبق عميق هنضيف السكر
ونصفي العصير عليه بمصفى
سلك تكون ضيقة بعد ما
نصفيالعصير هندوب السكر
ونقلبه كويس بعد كده تقدروا
تحتفظوا بالعصير في
زجاجات وتحفظوه في
الثلاجة حتى وقت التقديم
وممكن يفضل محتفظ
بطعمه اللذيذ لمدة اسبوع
يفضل إنكوا متسبهوش في
الثلاجة أكثر من كده ، عند
التقديم ممكن تضيفوا
في الكاسات سكر حسب
الرغبة وتضيفوا من العصير
حوالي ربع الكأس فقط
علشان ميبقاش طعمه قوي
ولاذع وباقي الكأس تضيفوا
عليه ماء بارد ويتقلب مع
بعض كويس هتحصلوا على
مذاق لذيذ وفائدة عالية ،
وبألف هنا .
فيديو بيوضح الطريقة بشكل
أفضل 👇