السبت، 27 مارس 2021

طريقة عمل الأرز المعمر بطريقة بسيطة وطعم لذيذ جداً

حلويات   /  طريقة عمل الارز المعمر الحلو بالقشطة



أكلات الأرز لا تعد ولا تحصى الوصفات 

اللي بتحتوي على الأرز متنوعة وفي 

منهاالحلو والحادق وصفة النهاردة 

هتكون عن طريقة الأرز المعمر الحلو 

بالسكر والحليب والزبدة طريقتها 

بسيطة تقدروا تعملوها بكل سهولة،آن 

شاء الله الوصفة تنال إعجابكم .

 

المكونات والمقادير :-

- كيلو إلا ربع من الأرز المصري .

- 6 ملاعق كبيرة من السكر .

- لتر ونصف من الحليب .

- رشة ملح .

- 5 جرام فانيليا .

- 100 جرام قشطة .

- 4 ملاعق كبار من الزبدة الطرية .

- ملعقة كبيرة زيت ذرة .


طريقة التحضير :-

في البدايه هنغسل الأرز ونصفيه 

كويس بعد كده في صينية أو طاجن 

هنضيف الأرز ونضيف ليه الزبدة 

والزيت هنخلطهم مع بعض كويس لحد 

ما الزبدة تندمج مع الأرز بعد كده 

هنضيف الفانيليا والحليب والسكر 

ونقلبهم مع بعض هنسيب الأرز منقوع 

في الحليب شوية لمدة ساعة تخلي 

الأرز يشرب من الحليب والزبدة ويطري 

الأرز من غير ما حبة الأرز تتأثر بدون ما 

تتكسر ولا حاجة بعد عملية النقع 

هنضيف القشطة وممكن نخلي شوية 

منها على جنب هنحتاجه بعد كده بعد 

ما نضيف القشطة هنقلب المكونات 

شوية وندخل الصينية للفرن ونشغل 

الفرن لازم تكون درجة الحرارة عالية 

في البداية لحد ما الحليب يغلي بعد 

كده تخفضوا درجة الحرارة بعد ما 

الأرز يشرب الحليب ويبدأ يحمر من 

الأطراف بعد كده هنشغل عليه الشواية 

علشان نحمر الصينية من فوق هنا 

نضيف باقي القشطة على الارز من فوق 

ونوزعها عليها بالتساوي بس من غير 

منقلب الأرز هنمسح القشطة على الأرز 

فقط بدون تقليب بعد ما يحمر 

وتكتمل تسويته هنطلعه من الفرن و 

نغطيه بورق قصدير علشان يحتفظ 

بالسخونة وكمان يطري الأرز من فوق 

علشان التحمير بينشفه شويه .

حلويات سريعة  /  أرز معمر حلو


وبألف هنا ...

ده فيديو عن الوصفة بشكل أوضح



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

شاطئ الغرام والمكان اللي كليوباترا كانت بتستجم فيه

شجرة زيتون على الطريق                                                                                                 مرسى مطروح التى تتميز ...