الخميس، 18 مارس 2021

طريقة عمل كيك بالفراولة وكريمة الزبدة بطريقة سهلة وبسيطة

 

كيك الفراولة


كيك بالفراولة   /    كيك بالفراولة و الكريمة



الكيك من ألذ الحلويات اللي بنحب 

دائماً نعملها في كل المناسبات أو حتى 

نأكلها على الفطارمع الشاي أو القهوة 

موضوع النهاردة هيكون عن طريقة 

عملكيك بالفراولةهشة و طعمها لذيذ و 

بمكونات بسيطةو ممكنتزينوهابكريمة

الزبدة .


المكونات و المقادير :-

- 3 أكواب من الدقيق الأبيض المنخول 

- كوب و ربع من زيت الذرة .

- كوب من الحليب .

- كيس من الفانيليا حوالي 2 جرام .

- كيس من كيك شيف عبارة عن بيكينج 

   بودر و محسن كيك حوالي 27 جرام .

- 3 بيضات كاملة .

- كوب وربع من السكر .

- 9 حبات كبار من الفراولة

جميع المكونات لازم تكون بدرجة 

حرارة الغرفة يعني منستخدمش 

مكونات من الثلاجة مباشرة لعملالكيك 

طريقة التحضير :-

نخلط البيض مع 

السكر والفانيليا بالمضرب الكهربائي أو 

الخلاط أولاً لغاية ما يتغير لون الخليط 

يصبح لونه أبيض بعدين نضيف الزيت 

و الحليب و نخلطهم مع بعض لدقائق و 

بعدين نضيف الدقيق المنخولمع 

الكيكشيف ونضرب المكونات مع بعض 

بالمضرب الكهربائي لغاية ما الدقيق 

يندمج مع المكونات كويس و تكون كل 

المكونات مندمجة مع بعضها ، حبات 

الفراولة هنفرمها في الكبة بدون ما 

نضيف ليها مياه علشان متكونش سائلة 

زي العصير يبقى فيها قطع متكونش 

ناعمة تماماً هنضيف الفراولة لخليط 

الكيك ونقلب بهدوء في اتجاه واحد 

بعد كده هنحضر القالب الخاص 

بخبزالكيك وندهنه بالزبدة و نوزع 

الزبدة كويس في كل اتجاه و نرش 

عليها شوية دقيق و نوزعه كويس و 

ننفض الدقيق الزائد و ونرميه الدقيق 

هيساعد في عدم التصاق الكيك بعد 

كده هنسخن الفرن على درجة حرارة

180 – 200 درجة ولازم الفرن يكون 

سخن قبل ما ندخل الكيك للفرن هنحط 

قالب الكيك في نصف الفرن ونسيبه 

ثلث ساعة من غير ما نفتح الفرن أبداً 

علشان الكيك ما يهبطش بعد الثلث 

ساعة ممكن نفتح على الكيك علشان 

نتأكد من تسويته بخلة الأسنان ممكن 

نغرزها في الكيك من المنتصف من فوق 

و نطلعها اذا الخلة كانت ناشفة يبقى 

الكيك استوى اما اذا طلع فيها خليط 

من الكيك يبقى لسه محتاجة تسوية 

بعد ما تكتمل تسويتها هنطفي عليها 

ونسبها شوية في الفرن دقائق علشان 

نتأكد انها مش هتهبط و تفضل 

بمحافظة على ارتفاعها .


مكونات ومقادير كريمة الزبدة :-

- 200 جرام من الزبدة الطرية بحرارة 

  الغرفة

- كوب من السكر البودر

- 3 حبات من الفراولة


طريقة تحضير الكريمة :-

هنضرب الزبدة مع السكر 

جيداً بالمضرب الكهربائي لحد ما 

الخليط يكون مندمج ومتماسك بعد 

كده هنكون فارمين حبات الفراولة في 

الكبة فرم ناعم ونخلطها مع الكريمة و 

بكده الكريمة تكون جاهزة لتزيين 

الكيك ممكن تقسموا الكيك لنصفين 

وندهن الكريمة من الداخل والخارج .


فيديو لطريقة عمل الكيكة و الكريمة 

             بشكل أوضح

               و بألف هنا ...



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

شاطئ الغرام والمكان اللي كليوباترا كانت بتستجم فيه

شجرة زيتون على الطريق                                                                                                 مرسى مطروح التى تتميز ...