الاثنين، 1 مارس 2021

طريقة عمل شاورما الدجاج زي المطاعم وأحلى + طريقة صوص الثومية و أسرع خيار مخلل

 





الشاورما من ألذ الأكلات و الوجبات 

المفضلة للكثير من الناس و دائماً 

بنبحث عن أفضل الطرق لعمل الشاورما 

فيالبيت تكون لذيذة ونحبها زي 

المطاعم في موضوع النهاردة هقدم 

طريقة مميزة و جميلة لشاورما الدجاج 

و التجربة خير دليل .


مقادير و مكونات الشاورما :-

- كيلو من أوراك الدجاج مخلية من 

   العظم والجلد .

- ليمونة واحدة متوسطة .

- 4 – 5 أوراق من ورق الغار .

- بصلة واحدة متوسطة الحجم .

- ملعقة كبيرة خل أبيض .

- ملعقة كبيرة كاتشب .

- ملعقة كبيرة ماستردة .

- نصف ملعقة كبيرة ملح .

- ملعقة صغيرة ثوم مفروم .

- نصف ملعقة صغيرة من الهيل   

  (حبهان ) مطحون .

- نصف ملعقة صغيرة من الزعتر الناشف .

- نصف ملعقة صغيرة من السبع بهارات 

(خليط من البهارات يباع عند العطار أو 

قسم البهارات بالسوبر ماركت ) وممكن 

استبداله ببهار الدجاج أو بهار الشاورما

- ربع ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود .


طريقة تحضير الشاورما :-

في البداية هنفرم البصلة ونضيف ليها 

الثوم المفروم و نضيف باقي المكونات 

و نعصر عليهم الليمونة و نخلطهم 

ببعض كويس بعد كده هنضيف ليهم 

قطع الدجاج و نقلبهم كويس مع 

التتبيلة ولازم التتبيلة توصل لكل جزء 

من الفراخ علشان تشرب من طعم 

التتبيلة كويس وتأخذ كفايتها بعد كده 

هنغطيها بطبق يضغط على قطع 

الدجاج علشان تكون قريبة من التتبيلة 

و نحطها في الثلاجة يوم كامل قبل 

الشوي لما نبدأ في شوي الدجاج لازم 

نمسح الشواية بالزيت و نسخنها كويس 

بعد كده هنضيف الدجاج المتبل بس 

نحاول نشيل من عليه البصل المفروم و 

ورق الغار علشان مينحرقش على النار 

هنسيب الدجاج على النار لحد ما يبدأ 

يحمر و يأخذ لون الشوي ونقلب قطع 

الدجاج على كل الجهات بعد كده 

هنرفعهم من على النار و ننظف 

الشواية كويس بعدها هنقطع 

الدجاج لشرائح طويلة بحجم متوسط 

وأي مياه نزلت من الدجاج بعد الشوي 

هنحتفظ بيها بعد كده هنسخن الشواية 

كويس ونضيف شرائح من 

البصل حسبالرغبة ونقلب البصل على 

النار لحد ما يذبل شوية بعد كده 

هنضيف قطع الدجاج وعليهم السائل 

اللينزل منهم و نقلبهم كويس كمان لو 

حابين ممكن تضيفوا فلفل رومي مقطع 

لشرائح حسب الرغبة ونخلطه مع 

الدجاج والبصل شوية من غير 

مايفضل كثير على النار علشان يفضل 

فيه قرمشة في الفلفل و ميستويش 

زيادة عن اللزوم وبكده تكون 

الشاورما جاهزة للأكل بألف هنا .



مقادير ومكونات صوص الثومية :-

- 4 فصوص ثوم .

- ملعقة كبيرة و نصف من الخل الأبيض .

- ملعقة كبيرة من الحليب البودر .

- 2 ملعقة كبيرة من نشا الذرة  .

- 2 ملعقة كبيرة من المايونيز .

- ملعقة صغيرة من السكر .

- ملح .

- كوب الا ربع ماء عادي بحرارة الغرفة .

- ربع كوب من الزيت .


طريقة تحضير صوص الثومية :-

هنضيف النشا والماء في كسرولة

وعاء طهي ) ونقلبهم على البارد الأول 

لحد ما يذوب النشا بعدين نضيف ليه 

الثوم ونحطهم على النار لما يبدأ يغلي 

نقلبه تاني كويس يفضل على النار لحد 

ما النشا يتحول لونها للون شفاف و 

قوامها يبدأ يتخن بعدين هنرفعها من 

على النار ونحطها في الخلاط مع باقي 

المكونات ما عدا الزيت ونخلطهم 

في الخلاط كويس بعدين نضيف الزيت 

بالتدريج ونخلطهم كويس كده الصوص 

أصبح جاهز هنسيبه في الثلاجة لحد 

موعد الأكل و علشان يكون متماسك 

أكثر( الثوم لما يستوي على النار الأول 

بيكون طعمه أحلى و مبيكونش لازع زي 

لو حطناه نيء )


مكونات ومقادير الخيار المخلل :-

- خيار الكمية حسب الرغبة أنا 

   استخدمت 2 ثمرة خيار .

- نصف ملعقة كبيرة ملح .

- ملعقة كبيرة خل .

- ماء .


طريقة تحضير الخيار المخلل :-

هنضيف الخل والملح للماء ونسيبه 

يغلي على النار بعدين هنضيف الخيار 

ونكون مقطعينوا لنصفين وكل نصف 

نقطعه لشرائح بالطول ونسيبه في 

الماء على النار لحد ما يتغير لونه 

الأخضر ويبقى زي لون المخلل مائل 

للبني بعد كده هنرفعه من على النار 

مجرد ما تغير لونه علشان ما يستويش 

زيادة و نغطيه ونسيبه في الماء علشان 

يأخذ من طعم الملح و الخل حوالي 

ساعة ساعة إلا ربع عند التقديم 

هنصفيه من الماء كويس .

دي كانت وصفة النهاردة لشاورما 

الدجاج مع صوص الثومية و أسرع 

خيار مخللممكن تعملوه أتمنى تكون 

      الطريقة عجبتكم وبألف هنا                

                 فيديوعن طريقة 

    تحضيرالوصفة بشكل أوضح 👇





ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

شاطئ الغرام والمكان اللي كليوباترا كانت بتستجم فيه

شجرة زيتون على الطريق                                                                                                 مرسى مطروح التى تتميز ...