الجمعة، 9 أبريل 2021

طريقة عمل عصير التمر هندي بالكركديه منعش ولذيذ 👌

 


طريقة عصير التمر الهندي البارد / عصائر رمضان


مشروب التمر هندي من 

المشروبات اللذيذة والمفيدة 

يعني طعم وفائدة مش مجرد 

عصير بيتشرب وخلاص النهار

دة حبيت اشارك طريقته 

وتجربتي مع عمل عصير 

التمر هندي بالكركديهأتمنى 

يعجبكم .


فوائد التمرهندي :-


غنيبالكالسيوموالماغنييسيوم 

والحديد والصوديوم 

وفيتامين B3 .


ملحوظة :-


عصير التمر هندي بيرفع 

الضغط شوية فلازم الحظر 

عند تناوله خاصةً لمرضى 

الضغط المرتفع .


مشروبات رمضان  / طريقة عمل شراب التمر هندي المركز



المكونات والمقادير :-

-400 جرام من التمر هندي 

الطبيعي .

-أوراق الكركديه 

بتضيف لون أحمر وطعم 

مميز مع التمر هندي .

-لتر من الماء المغلي .

-كوب وربع من السكر .


طريقة التحضير :-


هنقطع التمر هندي لقطع 

صغيرة و في الماء المغلي 

هنضيف التمر هندي وننقعه 

في الماء لمدة ربع ساعة فقط 

من غير ما يكون على النار 

بعد الربع ساعة نضع الوعاء 

اللي فيه الماء المغلي والتمر

هندي على النار ونضيف 

شوية من أوراق الكركديه 

بحجم كف الإيد ونعلي النار 

في البداية لحد ما يغلي بعد 

كده هنسيبه على نار 

متوسطةعلشان الماء 

ميتبخرشبسرعة هنسيب 

التمر هندي على النار لحد ما 

يدوب والقوام بتاع الماء 

يكون ثقيل شوية زي 

العصائر المركزة الجاهزة 

وبنخففها بالماء بعد ما يدوب 

في الماء هنرفعه من على 

النار ونصفيه على طول 

متسبهوش في الحلة أو وعاء 

الطبخ وتصفوه بعد فترة لأن 

لو عملتوا كده هتلاقوا بقايا 

التمر هندي شربت الماء 

وتخنت ومش هتلاقوا عصير 

كافي علشان تصفوه لازم 

العصير يتصفى على طول 

بعد رفعه من على النار في 

طبق عميق هنضيف السكر 

ونصفي العصير عليه بمصفى 

سلك تكون ضيقة بعد ما 

نصفيالعصير هندوب السكر 

ونقلبه كويس بعد كده تقدروا 

تحتفظوا بالعصير في 

زجاجات وتحفظوه في 

الثلاجة حتى وقت التقديم 

وممكن يفضل محتفظ 

بطعمه اللذيذ لمدة اسبوع 

يفضل إنكوا متسبهوش في 

الثلاجة أكثر من كده ، عند 

التقديم ممكن تضيفوا 

في الكاسات سكر حسب 

الرغبة وتضيفوا من العصير 

حوالي ربع الكأس فقط 

علشان ميبقاش طعمه قوي 

ولاذع وباقي الكأس تضيفوا 

عليه ماء بارد ويتقلب مع 

بعض كويس هتحصلوا على 

مذاق لذيذ وفائدة عالية ، 

وبألف هنا .


فيديو بيوضح الطريقة بشكل 

أفضل 👇




الخميس، 1 أبريل 2021

بديل الفرنش بريس / تحضير اللاتيه بكل سهولة في البيت ( French press coffee maker)


طريقة عمل رغوة النسكافيه في المنزل زي الكافيهاتطريقة عمل اللاتيه في المنزل


تحضير اللاتيه بكل سهولة في البيت من

 غير أجهزة وأدوات كتير وتكلفة تقدروا

بأداةواحدةبسيطةوغير مكلفة تحضروا 

رغوة النسكافيه وتعملوا أحلى طبقات 

للكوفيلاتيه بكل سهولة وتكلفة بسيطة 

جداً .


صورة للمضرب اللي إستخدمته




تقدروا تلاقوه في محلات المستلزمات 

المنزلية وأدوات المطبخ أو مواقع 

البيع الأونلاين


فيديو لطريقة التحضير و طريقة 

استخدام المضرب ⬇







السبت، 27 مارس 2021

طريقة عمل الأرز المعمر بطريقة بسيطة وطعم لذيذ جداً

حلويات   /  طريقة عمل الارز المعمر الحلو بالقشطة



أكلات الأرز لا تعد ولا تحصى الوصفات 

اللي بتحتوي على الأرز متنوعة وفي 

منهاالحلو والحادق وصفة النهاردة 

هتكون عن طريقة الأرز المعمر الحلو 

بالسكر والحليب والزبدة طريقتها 

بسيطة تقدروا تعملوها بكل سهولة،آن 

شاء الله الوصفة تنال إعجابكم .

 

المكونات والمقادير :-

- كيلو إلا ربع من الأرز المصري .

- 6 ملاعق كبيرة من السكر .

- لتر ونصف من الحليب .

- رشة ملح .

- 5 جرام فانيليا .

- 100 جرام قشطة .

- 4 ملاعق كبار من الزبدة الطرية .

- ملعقة كبيرة زيت ذرة .


طريقة التحضير :-

في البدايه هنغسل الأرز ونصفيه 

كويس بعد كده في صينية أو طاجن 

هنضيف الأرز ونضيف ليه الزبدة 

والزيت هنخلطهم مع بعض كويس لحد 

ما الزبدة تندمج مع الأرز بعد كده 

هنضيف الفانيليا والحليب والسكر 

ونقلبهم مع بعض هنسيب الأرز منقوع 

في الحليب شوية لمدة ساعة تخلي 

الأرز يشرب من الحليب والزبدة ويطري 

الأرز من غير ما حبة الأرز تتأثر بدون ما 

تتكسر ولا حاجة بعد عملية النقع 

هنضيف القشطة وممكن نخلي شوية 

منها على جنب هنحتاجه بعد كده بعد 

ما نضيف القشطة هنقلب المكونات 

شوية وندخل الصينية للفرن ونشغل 

الفرن لازم تكون درجة الحرارة عالية 

في البداية لحد ما الحليب يغلي بعد 

كده تخفضوا درجة الحرارة بعد ما 

الأرز يشرب الحليب ويبدأ يحمر من 

الأطراف بعد كده هنشغل عليه الشواية 

علشان نحمر الصينية من فوق هنا 

نضيف باقي القشطة على الارز من فوق 

ونوزعها عليها بالتساوي بس من غير 

منقلب الأرز هنمسح القشطة على الأرز 

فقط بدون تقليب بعد ما يحمر 

وتكتمل تسويته هنطلعه من الفرن و 

نغطيه بورق قصدير علشان يحتفظ 

بالسخونة وكمان يطري الأرز من فوق 

علشان التحمير بينشفه شويه .

حلويات سريعة  /  أرز معمر حلو


وبألف هنا ...

ده فيديو عن الوصفة بشكل أوضح



الخميس، 18 مارس 2021

طريقة عمل كيك بالفراولة وكريمة الزبدة بطريقة سهلة وبسيطة

 

كيك الفراولة


كيك بالفراولة   /    كيك بالفراولة و الكريمة



الكيك من ألذ الحلويات اللي بنحب 

دائماً نعملها في كل المناسبات أو حتى 

نأكلها على الفطارمع الشاي أو القهوة 

موضوع النهاردة هيكون عن طريقة 

عملكيك بالفراولةهشة و طعمها لذيذ و 

بمكونات بسيطةو ممكنتزينوهابكريمة

الزبدة .


المكونات و المقادير :-

- 3 أكواب من الدقيق الأبيض المنخول 

- كوب و ربع من زيت الذرة .

- كوب من الحليب .

- كيس من الفانيليا حوالي 2 جرام .

- كيس من كيك شيف عبارة عن بيكينج 

   بودر و محسن كيك حوالي 27 جرام .

- 3 بيضات كاملة .

- كوب وربع من السكر .

- 9 حبات كبار من الفراولة

جميع المكونات لازم تكون بدرجة 

حرارة الغرفة يعني منستخدمش 

مكونات من الثلاجة مباشرة لعملالكيك 

طريقة التحضير :-

نخلط البيض مع 

السكر والفانيليا بالمضرب الكهربائي أو 

الخلاط أولاً لغاية ما يتغير لون الخليط 

يصبح لونه أبيض بعدين نضيف الزيت 

و الحليب و نخلطهم مع بعض لدقائق و 

بعدين نضيف الدقيق المنخولمع 

الكيكشيف ونضرب المكونات مع بعض 

بالمضرب الكهربائي لغاية ما الدقيق 

يندمج مع المكونات كويس و تكون كل 

المكونات مندمجة مع بعضها ، حبات 

الفراولة هنفرمها في الكبة بدون ما 

نضيف ليها مياه علشان متكونش سائلة 

زي العصير يبقى فيها قطع متكونش 

ناعمة تماماً هنضيف الفراولة لخليط 

الكيك ونقلب بهدوء في اتجاه واحد 

بعد كده هنحضر القالب الخاص 

بخبزالكيك وندهنه بالزبدة و نوزع 

الزبدة كويس في كل اتجاه و نرش 

عليها شوية دقيق و نوزعه كويس و 

ننفض الدقيق الزائد و ونرميه الدقيق 

هيساعد في عدم التصاق الكيك بعد 

كده هنسخن الفرن على درجة حرارة

180 – 200 درجة ولازم الفرن يكون 

سخن قبل ما ندخل الكيك للفرن هنحط 

قالب الكيك في نصف الفرن ونسيبه 

ثلث ساعة من غير ما نفتح الفرن أبداً 

علشان الكيك ما يهبطش بعد الثلث 

ساعة ممكن نفتح على الكيك علشان 

نتأكد من تسويته بخلة الأسنان ممكن 

نغرزها في الكيك من المنتصف من فوق 

و نطلعها اذا الخلة كانت ناشفة يبقى 

الكيك استوى اما اذا طلع فيها خليط 

من الكيك يبقى لسه محتاجة تسوية 

بعد ما تكتمل تسويتها هنطفي عليها 

ونسبها شوية في الفرن دقائق علشان 

نتأكد انها مش هتهبط و تفضل 

بمحافظة على ارتفاعها .


مكونات ومقادير كريمة الزبدة :-

- 200 جرام من الزبدة الطرية بحرارة 

  الغرفة

- كوب من السكر البودر

- 3 حبات من الفراولة


طريقة تحضير الكريمة :-

هنضرب الزبدة مع السكر 

جيداً بالمضرب الكهربائي لحد ما 

الخليط يكون مندمج ومتماسك بعد 

كده هنكون فارمين حبات الفراولة في 

الكبة فرم ناعم ونخلطها مع الكريمة و 

بكده الكريمة تكون جاهزة لتزيين 

الكيك ممكن تقسموا الكيك لنصفين 

وندهن الكريمة من الداخل والخارج .


فيديو لطريقة عمل الكيكة و الكريمة 

             بشكل أوضح

               و بألف هنا ...



الخميس، 11 مارس 2021

نجمة مجسمة من الكروشيه ممكن تستخدموها بأكثر من طريقة كبونبونيرة أو ديكور مناسب لشهر رمضان




رمضان 2021    زينة رمضان



رمضان من أجمل الأشهر اللي بنستناها 

من السنة للسنة و بنحب اننا نحتفل 

بقدومه بأشياء بسيطة بس بتزيد 

فرحتنا بهذا الشهر الفضيل ، حبيت 

أشارك طريقة عمل زينة وأشياء 

ديكوريةبسيطةبالثيمالرمضاني عملت 

بوكسات على شكل نجمةبأحجام مختلة

ممكن نستخدمها كقطع ديكورية أو 

نحط فيها تمر ونقدمه في الضيافة 

أو كهدية رمضانية مميزة .

تقدروا تضيفوا التمر للبوكس 

بس لازم تفرشوا فيه ورق 

زبدة أوأيحاجةعلشانتحمي 

الخيوط من انها تتوسخ


الأدوات المستخدمة:-

- إبرة كروشيه مقاس 3 mm

- خيوط إليزا ديفا بلونين 

مختلفين / أو خيط مكرمية 

ممكنتستخدموهللبوكس

علشانيكون متماسكأكثر .

- ماركر .

- مقص / ابرة تنظيف .



نجوم رمضان /  رمضان نجمة كروشيه


الغرز المستخدمة :-

- الدائرة السحرية .

- غرزة السلسلة .

- غرزة العمود بلفة .

- غرزة الحشو .

- الغرزة المنزلقة .


زينة رمضان بالكروشيه  /  زينة رمضان

ديكورات رمضانية   /  تعليم الكروشيه


الطريقة موجودة من خلال 

الفيديو بشرح وافي 👇

مشاهدة طيبة 😊





الاثنين، 1 مارس 2021

طريقة عمل شاورما الدجاج زي المطاعم وأحلى + طريقة صوص الثومية و أسرع خيار مخلل

 





الشاورما من ألذ الأكلات و الوجبات 

المفضلة للكثير من الناس و دائماً 

بنبحث عن أفضل الطرق لعمل الشاورما 

فيالبيت تكون لذيذة ونحبها زي 

المطاعم في موضوع النهاردة هقدم 

طريقة مميزة و جميلة لشاورما الدجاج 

و التجربة خير دليل .


مقادير و مكونات الشاورما :-

- كيلو من أوراك الدجاج مخلية من 

   العظم والجلد .

عدد 2 ليمونة متوسطة .

- 4 – 5 أوراق من ورق الغار .

- بصلة واحدة متوسطة الحجم .

- ملعقة كبيرة كاتشب .

- ملعقة كبيرة ماستردة .

- نصف ملعقة كبيرة ملح .

- ملعقة صغيرة ثوم مفروم .

- نصف ملعقة صغيرة من الهيل   

  (حبهان ) مطحون .

- نصف ملعقة صغيرة من الزعتر الناشف .

- نصف ملعقة صغيرة من السبع بهارات 

(خليط من البهارات يباع عند العطار أو 

قسم البهارات بالسوبر ماركت ) وممكن 

استبداله ببهار الدجاج أو بهار الشاورما

- ربع ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود .


طريقة تحضير الشاورما :-

في البداية هنفرم البصلة ونضيف ليها 

الثوم المفروم و نضيف باقي المكونات 

و نعصر عليهم الليمون و نخلطهم 

ببعض كويس بعد كده هنضيف ليهم 

قطع الدجاج و نقلبهم كويس مع 

التتبيلة ولازم التتبيلة توصل لكل جزء 

من الفراخ علشان تشرب من طعم 

التتبيلة كويس وتأخذ كفايتها بعد كده 

هنغطيها بطبق يضغط على قطع 

الدجاج علشان تكون قريبة من التتبيلة 

و نحطها في الثلاجة يوم كامل قبل 

الشوي لما نبدأ في شوي الدجاج لازم 

نمسح الشواية بالزيت و نسخنها كويس 

بعد كده هنضيف الدجاج المتبل بس 

نحاول نشيل من عليه البصل المفروم و 

ورق الغار علشان مينحرقش على النار 

هنسيب الدجاج على النار لحد ما يبدأ 

يحمر و يأخذ لون الشوي ونقلب قطع 

الدجاج على كل الجهات بعد كده 

هنرفعهم من على النار و ننظف 

الشواية كويس بعدها هنقطع 

الدجاج لشرائح طويلة بحجم متوسط 

وأي مياه نزلت من الدجاج بعد الشوي 

هنحتفظ بيها بعد كده هنسخن الشواية 

كويس ونضيف شرائح من 

البصل حسبالرغبة ونقلب البصل على 

النار لحد ما يذبل شوية بعد كده 

هنضيف قطع الدجاج وعليهم السائل 

اللينزل منهم و نقلبهم كويس كمان لو 

حابين ممكن تضيفوا فلفل رومي مقطع 

لشرائح حسب الرغبة ونخلطه مع 

الدجاج والبصل شوية من غير 

مايفضل كثير على النار علشان يفضل 

فيه قرمشة في الفلفل و ميستويش 

زيادة عن اللزوم وبكده تكون 

الشاورما جاهزة للأكل بألف هنا .



مقادير ومكونات صوص الثومية :-

- 4 فصوص ثوم .

- ملعقة كبيرة و نصف من الخل الأبيض .

- ملعقة كبيرة من الحليب البودر .

- 2 ملعقة كبيرة من نشا الذرة  .

- 2 ملعقة كبيرة من المايونيز .

- ملعقة صغيرة من السكر .

- ملح .

- كوب الا ربع ماء عادي بحرارة الغرفة .

- ربع كوب من الزيت .


طريقة تحضير صوص الثومية :-

هنضيف النشا والماء في كسرولة

وعاء طهي ) ونقلبهم على البارد الأول 

لحد ما يذوب النشا بعدين نضيف ليه 

الثوم ونحطهم على النار لما يبدأ يغلي 

نقلبه تاني كويس يفضل على النار لحد 

ما النشا يتحول لونها للون شفاف و 

قوامها يبدأ يتخن بعدين هنرفعها من 

على النار ونحطها في الخلاط مع باقي 

المكونات ما عدا الزيت ونخلطهم 

في الخلاط كويس بعدين نضيف الزيت 

بالتدريج ونخلطهم كويس كده الصوص 

أصبح جاهز هنسيبه في الثلاجة لحد 

موعد الأكل و علشان يكون متماسك 

أكثر( الثوم لما يستوي على النار الأول 

بيكون طعمه أحلى و مبيكونش لازع زي 

لو حطناه نيء )


مكونات ومقادير الخيار المخلل :-

- خيار الكمية حسب الرغبة أنا 

   استخدمت 2 ثمرة خيار .

- نصف ملعقة كبيرة ملح .

- ملعقة كبيرة خل .

- ماء .


طريقة تحضير الخيار المخلل :-

هنضيف الخل والملح للماء ونسيبه 

يغلي على النار بعدين هنضيف الخيار 

ونكون مقطعينوا لنصفين وكل نصف 

نقطعه لشرائح بالطول ونسيبه في 

الماء على النار لحد ما يتغير لونه 

الأخضر ويبقى زي لون المخلل مائل 

للبني بعد كده هنرفعه من على النار 

مجرد ما تغير لونه علشان ما يستويش 

زيادة و نغطيه ونسيبه في الماء علشان 

يأخذ من طعم الملح و الخل حوالي 

ساعة ساعة إلا ربع عند التقديم 

هنصفيه من الماء كويس .

دي كانت وصفة النهاردة لشاورما 

الدجاج مع صوص الثومية و أسرع 

خيار مخللممكن تعملوه أتمنى تكون 

      الطريقة عجبتكم وبألف هنا                

                 فيديوعن طريقة 

    تحضيرالوصفة بشكل أوضح 👇





أدوات رياضية بسيطة تسهل التمرين وممارسة الرياضة في المنزل

    في بداية مرحلتي الجامعية وأنا بدأت أفكر في ممارسة التمارين الرياضية وكان وقتها اليوتيوب ومواقع التواصل الإجتماعي لم تكن بالشهرة والأهمية...