الجمعة، 2 يوليو 2021

طريقة عمل الايسكريم بالمهلبية والكريم شانتيه

 



المكونات والمقادير :-


- لتر حليب كامل الدسم .

- 3ملاعق كبار من نشا الذرة .

- ملاعق كبار من السكر .

- ملعقة صغيرة من الفانيليا .


لعمل الكريم شانتيه هنحتاج 

:-


- 10 ملاعق كبار من الكريم 

  شانتيه البودره المحلاه .

- 400 ملي من الحليب كامل 

  الدسم .


للنكهات :-


- حوالي 10 حبات من 

  الفراولة المجمدة المفرومة .

- حبات من المانجو المجمدة 

   المفرومة .

- نكهة الكراميل .


طريقة التحضير :-


هنبدأ الأول بتجهيز المهلبية 

هنضيف كل المكونات اللي 

ذكرتها الحليب والسكر والنشا 

ما عدا الفانيلياونقلب 

المكونات على البارد لحد ما 

نتأكد ان النشا ذاب واختلط 

مع الحليب بعد كده هنرفع 

الخليط على نار هادئة 

ونستمر في التقليب ونخلي 

بالنا علشان المهلبية متلزقش 

في أسفل الوعاء اللي 

بنطبخها فيه هنستمر في 

التقليب كل فترة لحد ما 

المهلبية تبدأ تغلي هنسيبها 

تغلي كويس ونستمر في 

التقليب لحد ما نلاحظ 

ان القوام أصبح سميك بعد 

الغليان هنضيف الفانيليا 

ونقلبهم كويس مع بعض بعد 

كده نطفي عليها ونرفعها من 

على النار ونسبها تبرد تماماً ، 

بعد كده هنفرم الفاكهة 

المتوفرة عندنا تكون 

طرية بس مش سايحة تماما 

يعني تكون محتفظة بالبرودة 

ممكن تفرموها في الخلاط أو 

الكبة ( محضرة الطعام ) بعد 

الفرم هنرجعها للثلاجة تاني 

علشان تفضل باردة ، بعد كده 

هنجهز الكريم شانتيه أنا 

استخدمت الخلاط ضفت فيه 

بودرة الكريم شانتيه مع 

الحليب المثلج لازم يكون 

بارد بس مش لدرجة التجمد 

بعد ما الكريمة تتقل هنحتفظ 

بيها في الثلاجة شوية على 

ما المهلبية تكون بردت تماماً 

، بعد كده هنقلب المهلبية مع 

الكريمة بس منقلبش كتير 

علشان الكريمة لا تذوب بعد 

كده هنقسم الخليط 

ده ونضيف ليه النكهات اللي 

حابينها سواء فاكهة أو كاكاو 

خام غير مر ، لنكهة الكراميل 

ممكن تستخدموا صوص 

الكراميل الجاهز بعد كده 

هنعبي الايس كريم في علب 

حفظ الطعام ونحفظه 

في الفريزر يوم كامل قبل 

التقديم وبألف هنا ...


فيديو فيه طريقة الوصفة 

بشكل أوضح 

لو بتقرأوا الموضوع ده من 

على الموبايل والفيديو مش 

ظاهر تقدروا تضغطوا على 

جملة عرض إصدار الويب 

الموجودة أسفل

 المدونة هيظهر الفيديو في 

نهاية الموضوع .




الأربعاء، 30 يونيو 2021

مشروبات صيفية تهون علينا حر الصيف ( فيمتو مع سبرايت و مشروب الأوريو اللذيذ )

 

مشروبات الصيف / مشروبات صيفية باردة


مقادير ومكونات مشروب 

الفيمتو الغازي :-


- مشروب صودا بدون نكهات 

  اذا توفر ممكن إستبداله بأي 

  مشروب غازي زي السفن أب 

 أو سبرايت كما في الوصفة .

- 2 ملعقة صغيرة من شراب 

 الفيمتو بدون تخفيفه بالماء .

- ثلج حسب الرغبة .


طريقة التحضير :-


في الوصفة دي إستخدمت 

كوب من السبرايت وضفت 

في البداية الثلج وملعقين 

صغار من الفيمتو وبمزجهم 

كويس بالمعلقة وبس 

كده يبقى المشروب جاهز زي 

مشروب الفيمتو الغازي اللي 

بيتباع في السوبر ماركت.


مشروب الفيمتو / مشروب الفيمتو سوفت درنك / الفيمتو مع السفن أب /فيمتو مع الصودا


مكونات ومقادير مشروب 

الأوريو :-


- باكيت من الأوريو 6 حبات 

  أو أكثر حسب الرغبة .

- 2 كوب من الحليب .

- 2 ملعقة كبيرة من الكاكاو 

  المحلى .

- 2 ملعقة كبيرة من الكريم 

  شانتيه البودر .

- مكعبات ثلج حسب الرغبة .

- 4 مكعبات من الشيكولاتة 

  أي نوع تفضلوه .


للتزيين :-


- كريمة مخفوقة .

- صوص الشيكولاتة .


طريقة التحضير :-


تخلط كل المكونات مع بعض 

في الخلاط الكهربائي حتى 

تمتزج بعد كده ممكن نزين 

الكوب من الداخل بصوص 

الشيكولاتة على جدران 

الكوب وبعد كده نصب 

مشروب الاوريو في كاسات 

التقديم ونزينها بالكريمة 

المخفوقة وبألف هنا ...


ملحوظة :-


مشروب الاوريو ده يكفي 

لشخصين .




بسكوت اوريو بالحليب / طريقة عمل عصير الاوريو / مشروب اوريو بدون ايسكريم


فيديو فيه طريقة الوصفة 

بشكل أوضح 

لو بتقرأوا الموضوع ده من 

على الموبايل والفيديو مش 

ظاهر تقدروا تضغطوا على 

جملة عرض إصدار الويب 

الموجودة أسفل

 المدونة هيظهر الفيديو في 

نهاية الموضوع .





















الخميس، 24 يونيو 2021

طريقة عمل وصفة حلو سهل ولذيذ يلطف حرارة وجو الصيف

 

حلويات / حلويات منزلية سهلة واقتصادية


المكونات والمقادير :-


-كريم كراميل الجاهز مع

 صوص الكراميل استخدمت

 ظرف من الكريمكراميل

 وزيهم من صوص الكراميل .


جلي بنكهة الفراولة

استخدمتظرف من الجلي .


-أي نوع بسكوت ساده بدون 

  نكهات .


- زبدة .


طريقة التحضير :-


هنبدأ بطبقة الكريم كراميل 

هنخلط بودرة الكريم كراميل 

مع الحليب على البارد كل 

ظرف من الكريم كراميل 

بيحتاج نصف لتر 

من الحليب بدرجة حرارة 

الغرفة وطبعاً المقادير 

والطريقة بتكون 

مكتوبة على العبوة هنذيب 

الكريم كراميل كويس مع 

الحليب بعد كده هنرفعه على 

النار على درجة حرارة 

منخفضة ونقلبه كويس 

ونسيبه لحد مايغلى بعد كده 

هنرفعه من على النار في 

أطباق هنوزع صوص 

الكراميل في أسفل الطبق 

هنقسمه على كل الأطباق اللي 

هنستخدمها بعد كده هنصب 

عليه الكريم كراميل 

هنسيب الأطباق بعد كده 

تهدى شوية من السخونة بعد 

كده هندخلها الثلاجة لحد ما 

يتماسك ويجمد كويس في 

الوقت ده هنحضر الجلي 

هنغلي نصف لتر من الماء 

ونذوب فيه الجلي بعد 

ما يغلي هنرفعه من على النار 

ونضيف ليه نصف لتر من 

الماء البارد هنسيب الجلي 

لحد مايبرد في درجة حرارة 

المطبخ هنجهز 

بعد كده البسكويت هنطحن 

البسكوت ناعم في الكبة أو 

بأي طريقة تحبوها بعد كده 

هنخلط البسكويت مع زبدة 

تكون طرية هنعجن 

البسكوت مع الزبدة لحد ما 

يبقى طري بعد كده هنصب 

الجلي على الكريم كراميل 

ولازم نصب بملعقة علشان 

طبقة الكريم

كراميل ما تتكسرش بعد ما 

نوزع الجلي هندخل الأطباق 

للثلاجة علشان الجلي يجمد 

بعد كده هنوزع عليه 

البسكويت ونضغط عليه 

بهدوء بظهر المعلقة علشان 

نسبته عند التقديم 

هنقلب الأطباق 

علشان الكريم كراميل يكون 

فيالبدايةوينزل

صوص الكراميل عليهم ، بألف 

هنا ...


فيديو فيه طريقة الوصفة 

بشكل أوضح 

لو بتقرأوا الموضوع ده من 

على الموبايل والفيديو مش 

ظاهر تقدروا تضغطوا على 

جملة عرض إصدار الويب 

الموجودة أسفل

 المدونة هيظهر الفيديو في 

نهاية الموضوع .






الأحد، 20 يونيو 2021

طريقة عمل خبز الصاج بالخميرة ومن غير فرن

 

طريقة عمل خبز الصاج للشاورما / طريقة عمل خبز الصاج بالخميرة


مكونات ومقادير خبز الصاج بالخميرة :-


- كيلو دقيق .

- ملعقة طعام من الخميرة .

- ملعقة صغيرة من السكر .

- رشة ملح .

- 3 ملاعق كبار من زيت الذرة .

- لتر إلا ربع من الماء الدافئ .



طريقة عمل خبز الصاج بالمقلاة / طريقة عمل خبز التنور من غير فرن التنور


طريقة تحضير خبز الصاج بالخميرة :-


في البداية بنخلط المواد الجافة وممكن ننخل الدقيق لو موجود 

عندنا من فترة أما لو كان جديد ممكن نستخدمه على طول بدون 

مننخلُه هنخلط المكونات الجافة لو متأكدين من جودة الخميرة 

اللي بنستخدمها ممكن نستخدمها على الدقيق على طول من غير 

ما نختبرها في الماء لوحدها ونستنى لحد ما تخمر ، بعد كده 

هنضيف الزيت على المكونات الجافة ونبدأ نضيف الماء بالتدريج 

ونبدأ نعجن بالإيد أو في العجان لازم نضيف الماء بالتدريج لأن 

الدقيق ممكن يحتاج كمية أقل من الكمية المذكورة ولازم يكون 

الماء دافئ هنفضل نعجن لحد ما نحس إن العجينة بدأت تلم 

بسهولة ومبقتش تلزق في الإيد ويفضل إنها متكونش لزجة 

وبتلزق علشان متغلبناش في الفرد وكمان متكونش جامدة 

وناشفة زيادة علشان هتكون صعبة وقاسية في الفرد، بعد العجن 

هنغطي العجينة كويس ونسيبها حوالي نصف ساعة لو في 

الصيف علشان تخمر بعد كده هنقسم العجينة ونبدأ نأخذ منها 

جزء نكوره حسب الحجم اللي إحنا عاوزينه هنكور كل الأجزاء 

بتاعت العجينة وبعد كده هنسيبها تخمر شوية لمدة دقائق بعد 

كده هنبدأ نفرد العجين ولو كانت العجينة بتلزق ممكن نرش 

عليها شوية دقيق وعلى السطح اللي بنشتغل عليه وكمان 

النشابة اللي بنفرد بيها العجين بعد ما نفرد العجين كله هنسيبه 

برده لدقائق علشان يخمر ويرتاح ولازم دايماً نكون مغطيين 

العجين بقماش قطن وممكن بعد الفرد نفرشه على قطعة قماش 

قطن ونغطيه علشان مينشفش ، بعد كده هنسخسن طاسة 

( مقلاة ) تكون واسعة ومصنوعة من مادة غير لاصقة بعد ما 

نسخنها كويس نبدأ نخبز العيش بتعنا ونبدأ طبعاً بأول عيش 

فردناه علشان بيكون أخذ وقته الكافي في التخمير وإحنا بنخبز 

العيش بتكون الحرارة متوسطة ولما يبدأ ينتفخ بنقلبه على الجهة 

الأخرى ممكن نضغط عليه شوية بالاداة اللي هتستخدموها في 

قلب العيش علشان النفخ اللي حصل في الأول بيعمل ثقوب 

صغيرة فبتمنع انتفاخ العيش من الجهة الأخرى فالضغط ده بيسد

الثقوب وبيساعد على انتفاخ العيش ، أهم حاجة ان كل ما 

تخبزوا رغيف تغطوه على طول علشان يفضل طري وسخن 

وتستمتعوا بأكله بألف هنا ...


فيديو فيه طريقة الوصفة 

بشكل أوضح 

لو بتقرأوا الموضوع ده من 

على الموبايل والفيديو مش 

ظاهر تقدروا تضغطوا على 

جملة عرض إصدار الويب 

الموجودة أسفل

 المدونة هيظهر الفيديو في 

نهاية الموضوع .






الخميس، 17 يونيو 2021

الأرز بالخلطة ( بالكبد وقوانص الفراخ )

 

طريقة عمل الأرز بالخلطة مثل المطاعم


مقادير سلق الكبد والقوانص :-


- كبد وقوانص الدجاج .

- 3 أعواد من القرنفل .

- 3 ورق غار .

- ربع ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود .

- بصلة صغيرة لسلق الكبد والقوانص .

- ملعقتين طعام من الخل .



 طريقة سلق الكبد والقوانص :-


في الماء نضع جميع المكونات السابقة ماعدا الخل بالنسبة 

للبصلة هنضفها زي ماهي بدون تقطيع بس هنشيل القشرة 

الخارجية ونعمل علامة + على البصلة من فوق دون تقطيع بعد 

غليان الماء هنضيف الخل والكبد والقوانص هنضيفهم في مصفى 

علشان يصفوا من ماء السلق كويس لحد ما نستخدمهم تاني

القوانص والكبد هتكون مستوية نصف تسوية .


مقادير الأرز بالخلطة :-


- بصلتين كبار مفرومين ناعم .

- زيت + زبدة ( الزبدة حسب الرغبة ) .

- ملح + مكعب واحد مرق دجاج .

- عود واحد قرفة .

- 2 ليمونة مجففة .

- 3 ورق غار .

- ربع ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود .

- حبة واحدة من الطماطم مقشرة ومقطعة لمكعبات صغيرة .

- جزرة واحدة مبشورة .

- فلفل رومي ألوان أو أخضر فقط مقطع لمكعبات صغيرة الكمية 

  حسب الرغبة .

- كيلو من الأرز البسمتي .

- ربع ملعقة صغيرة من بودرة الزعفران .

- كبد وقوانص مسلوقة .


طريقة تحضير الأرز بالخلطة :-


في البداية هنضيف البصل المفروم مع زيت ذرة وزبدة على النار 

هنقلب البصل لحد ما يذبل شوية بعد كده هنضيف القوانص الأول 

علشان نكمل تسويتها هنقلبها مع البصل ونضيف عليها الليمون 

المجفف وورق الغار والقرفة هنقلبهم مع بعض كويس بعد كده 

هنضيف الملح والفلفل الأسود ومكعب المرق ونتأكد انه ذاب 

كويس بعد كده هنضيف الطماطم ونقلب المكونات مع بعض 

ونضيف عليهم شوية ماء مغلي علشان نكمل تسوية القوانص 

قبل ما نضيف الكبد ، بعد تسوية القوانص هنضيف الكبد ونضيف 

ماء مغلي كميته تكون مناسبة لتسوية الأرز البسمتي هو بيحتاج 

من كوب ونصف ماء الى 2 كوب بس ممكن لو بتستخدموا نوع 

جديد ومش متأكدين من كمية الماء المناسبة ليه ضيفوا كمية أقل 

من الماء وتابعوا الأرز شوفوا هيحتاج ماء تاني ولا لأ

هنضيف بعد الماء الجزر والفلفل الرومي والأرز هنسيب الأرز 

لحد ما يستوي بعد كده هندوب بودرة الزعفران في شوية ماء 

ساخن ونوزعهم على الأرز من فوق فقط بعد كده هنقلب الأرز 

من الأربع جهات ومنقلبش كتير علشان حبات الأرز ما تتكسرش 

الزعفران هيدي لون جميل للأرز وهيبقى ملون حبة بيضاء 

وحبة حمراء بسبب الزعفران وبكده تكون الأكلة جاهزة 

وبألف هنا ...



فيديو فيه طريقة الوصفة 

بشكل أوضح 

لو بتقرأوا الموضوع ده من 

على الموبايل والفيديو مش 

ظاهر تقدروا تضغطوا على 

جملة عرض إصدار الويب 

الموجودة أسفل

 المدونة هيظهر الفيديو في 

نهاية الموضوع .





أدوات رياضية بسيطة تسهل التمرين وممارسة الرياضة في المنزل

    في بداية مرحلتي الجامعية وأنا بدأت أفكر في ممارسة التمارين الرياضية وكان وقتها اليوتيوب ومواقع التواصل الإجتماعي لم تكن بالشهرة والأهمية...