الأحد، 20 يونيو 2021

طريقة عمل خبز الصاج بالخميرة ومن غير فرن

 

طريقة عمل خبز الصاج للشاورما / طريقة عمل خبز الصاج بالخميرة


مكونات ومقادير خبز الصاج بالخميرة :-


- كيلو دقيق .

- ملعقة طعام من الخميرة .

- ملعقة صغيرة من السكر .

- رشة ملح .

- 3 ملاعق كبار من زيت الذرة .

- لتر إلا ربع من الماء الدافئ .



طريقة عمل خبز الصاج بالمقلاة / طريقة عمل خبز التنور من غير فرن التنور


طريقة تحضير خبز الصاج بالخميرة :-


في البداية بنخلط المواد الجافة وممكن ننخل الدقيق لو موجود 

عندنا من فترة أما لو كان جديد ممكن نستخدمه على طول بدون 

مننخلُه هنخلط المكونات الجافة لو متأكدين من جودة الخميرة 

اللي بنستخدمها ممكن نستخدمها على الدقيق على طول من غير 

ما نختبرها في الماء لوحدها ونستنى لحد ما تخمر ، بعد كده 

هنضيف الزيت على المكونات الجافة ونبدأ نضيف الماء بالتدريج 

ونبدأ نعجن بالإيد أو في العجان لازم نضيف الماء بالتدريج لأن 

الدقيق ممكن يحتاج كمية أقل من الكمية المذكورة ولازم يكون 

الماء دافئ هنفضل نعجن لحد ما نحس إن العجينة بدأت تلم 

بسهولة ومبقتش تلزق في الإيد ويفضل إنها متكونش لزجة 

وبتلزق علشان متغلبناش في الفرد وكمان متكونش جامدة 

وناشفة زيادة علشان هتكون صعبة وقاسية في الفرد، بعد العجن 

هنغطي العجينة كويس ونسيبها حوالي نصف ساعة لو في 

الصيف علشان تخمر بعد كده هنقسم العجينة ونبدأ نأخذ منها 

جزء نكوره حسب الحجم اللي إحنا عاوزينه هنكور كل الأجزاء 

بتاعت العجينة وبعد كده هنسيبها تخمر شوية لمدة دقائق بعد 

كده هنبدأ نفرد العجين ولو كانت العجينة بتلزق ممكن نرش 

عليها شوية دقيق وعلى السطح اللي بنشتغل عليه وكمان 

النشابة اللي بنفرد بيها العجين بعد ما نفرد العجين كله هنسيبه 

برده لدقائق علشان يخمر ويرتاح ولازم دايماً نكون مغطيين 

العجين بقماش قطن وممكن بعد الفرد نفرشه على قطعة قماش 

قطن ونغطيه علشان مينشفش ، بعد كده هنسخسن طاسة 

( مقلاة ) تكون واسعة ومصنوعة من مادة غير لاصقة بعد ما 

نسخنها كويس نبدأ نخبز العيش بتعنا ونبدأ طبعاً بأول عيش 

فردناه علشان بيكون أخذ وقته الكافي في التخمير وإحنا بنخبز 

العيش بتكون الحرارة متوسطة ولما يبدأ ينتفخ بنقلبه على الجهة 

الأخرى ممكن نضغط عليه شوية بالاداة اللي هتستخدموها في 

قلب العيش علشان النفخ اللي حصل في الأول بيعمل ثقوب 

صغيرة فبتمنع انتفاخ العيش من الجهة الأخرى فالضغط ده بيسد

الثقوب وبيساعد على انتفاخ العيش ، أهم حاجة ان كل ما 

تخبزوا رغيف تغطوه على طول علشان يفضل طري وسخن 

وتستمتعوا بأكله بألف هنا ...


فيديو فيه طريقة الوصفة 

بشكل أوضح 

لو بتقرأوا الموضوع ده من 

على الموبايل والفيديو مش 

ظاهر تقدروا تضغطوا على 

جملة عرض إصدار الويب 

الموجودة أسفل

 المدونة هيظهر الفيديو في 

نهاية الموضوع .






ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

شاطئ الغرام والمكان اللي كليوباترا كانت بتستجم فيه

شجرة زيتون على الطريق                                                                                                 مرسى مطروح التى تتميز ...