الخميس، 17 يونيو 2021

الأرز بالخلطة ( بالكبد وقوانص الفراخ )

 

طريقة عمل الأرز بالخلطة مثل المطاعم


مقادير سلق الكبد والقوانص :-


- كبد وقوانص الدجاج .

- 3 أعواد من القرنفل .

- 3 ورق غار .

- ربع ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود .

- بصلة صغيرة لسلق الكبد والقوانص .

- ملعقتين طعام من الخل .



 طريقة سلق الكبد والقوانص :-


في الماء نضع جميع المكونات السابقة ماعدا الخل بالنسبة 

للبصلة هنضفها زي ماهي بدون تقطيع بس هنشيل القشرة 

الخارجية ونعمل علامة + على البصلة من فوق دون تقطيع بعد 

غليان الماء هنضيف الخل والكبد والقوانص هنضيفهم في مصفى 

علشان يصفوا من ماء السلق كويس لحد ما نستخدمهم تاني

القوانص والكبد هتكون مستوية نصف تسوية .


مقادير الأرز بالخلطة :-


- بصلتين كبار مفرومين ناعم .

- زيت + زبدة ( الزبدة حسب الرغبة ) .

- ملح + مكعب واحد مرق دجاج .

- عود واحد قرفة .

- 2 ليمونة مجففة .

- 3 ورق غار .

- ربع ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود .

- حبة واحدة من الطماطم مقشرة ومقطعة لمكعبات صغيرة .

- جزرة واحدة مبشورة .

- فلفل رومي ألوان أو أخضر فقط مقطع لمكعبات صغيرة الكمية 

  حسب الرغبة .

- كيلو من الأرز البسمتي .

- ربع ملعقة صغيرة من بودرة الزعفران .

- كبد وقوانص مسلوقة .


طريقة تحضير الأرز بالخلطة :-


في البداية هنضيف البصل المفروم مع زيت ذرة وزبدة على النار 

هنقلب البصل لحد ما يذبل شوية بعد كده هنضيف القوانص الأول 

علشان نكمل تسويتها هنقلبها مع البصل ونضيف عليها الليمون 

المجفف وورق الغار والقرفة هنقلبهم مع بعض كويس بعد كده 

هنضيف الملح والفلفل الأسود ومكعب المرق ونتأكد انه ذاب 

كويس بعد كده هنضيف الطماطم ونقلب المكونات مع بعض 

ونضيف عليهم شوية ماء مغلي علشان نكمل تسوية القوانص 

قبل ما نضيف الكبد ، بعد تسوية القوانص هنضيف الكبد ونضيف 

ماء مغلي كميته تكون مناسبة لتسوية الأرز البسمتي هو بيحتاج 

من كوب ونصف ماء الى 2 كوب بس ممكن لو بتستخدموا نوع 

جديد ومش متأكدين من كمية الماء المناسبة ليه ضيفوا كمية أقل 

من الماء وتابعوا الأرز شوفوا هيحتاج ماء تاني ولا لأ

هنضيف بعد الماء الجزر والفلفل الرومي والأرز هنسيب الأرز 

لحد ما يستوي بعد كده هندوب بودرة الزعفران في شوية ماء 

ساخن ونوزعهم على الأرز من فوق فقط بعد كده هنقلب الأرز 

من الأربع جهات ومنقلبش كتير علشان حبات الأرز ما تتكسرش 

الزعفران هيدي لون جميل للأرز وهيبقى ملون حبة بيضاء 

وحبة حمراء بسبب الزعفران وبكده تكون الأكلة جاهزة 

وبألف هنا ...



فيديو فيه طريقة الوصفة 

بشكل أوضح 

لو بتقرأوا الموضوع ده من 

على الموبايل والفيديو مش 

ظاهر تقدروا تضغطوا على 

جملة عرض إصدار الويب 

الموجودة أسفل

 المدونة هيظهر الفيديو في 

نهاية الموضوع .





ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

شاطئ الغرام والمكان اللي كليوباترا كانت بتستجم فيه

شجرة زيتون على الطريق                                                                                                 مرسى مطروح التى تتميز ...