المكونات والمقادير :-
-كريم كراميل الجاهز مع
صوص الكراميل استخدمت
2 ظرف من الكريمكراميل
وزيهم من صوص الكراميل .
- جلي بنكهة الفراولة
استخدمت2 ظرف من الجلي .
-أي نوع بسكوت ساده بدون
نكهات .
- زبدة .
طريقة التحضير :-
هنبدأ بطبقة الكريم كراميل
هنخلط بودرة الكريم كراميل
مع الحليب على البارد كل
ظرف من الكريم كراميل
بيحتاج نصف لتر
من الحليب بدرجة حرارة
الغرفة وطبعاً المقادير
والطريقة بتكون
مكتوبة على العبوة هنذيب
الكريم كراميل كويس مع
الحليب بعد كده هنرفعه على
النار على درجة حرارة
منخفضة ونقلبه كويس
ونسيبه لحد مايغلى بعد كده
هنرفعه من على النار في
أطباق هنوزع صوص
الكراميل في أسفل الطبق
هنقسمه على كل الأطباق اللي
هنستخدمها بعد كده هنصب
عليه الكريم كراميل
هنسيب الأطباق بعد كده
تهدى شوية من السخونة بعد
كده هندخلها الثلاجة لحد ما
يتماسك ويجمد كويس في
الوقت ده هنحضر الجلي
هنغلي نصف لتر من الماء
ونذوب فيه الجلي بعد
ما يغلي هنرفعه من على النار
ونضيف ليه نصف لتر من
الماء البارد هنسيب الجلي
لحد مايبرد في درجة حرارة
المطبخ هنجهز
بعد كده البسكويت هنطحن
البسكوت ناعم في الكبة أو
بأي طريقة تحبوها بعد كده
هنخلط البسكويت مع زبدة
تكون طرية هنعجن
البسكوت مع الزبدة لحد ما
يبقى طري بعد كده هنصب
الجلي على الكريم كراميل
ولازم نصب بملعقة علشان
طبقة الكريم
كراميل ما تتكسرش بعد ما
نوزع الجلي هندخل الأطباق
للثلاجة علشان الجلي يجمد
بعد كده هنوزع عليه
البسكويت ونضغط عليه
بهدوء بظهر المعلقة علشان
نسبته عند التقديم
هنقلب الأطباق
علشان الكريم كراميل يكون
فيالبدايةوينزل
صوص الكراميل عليهم ، بألف
هنا ...
فيديو فيه طريقة الوصفة
بشكل أوضح ⬇
لو بتقرأوا الموضوع ده من
على الموبايل والفيديو مش
ظاهر تقدروا تضغطوا على
جملة ( عرض إصدار الويب )
الموجودة أسفل
المدونة هيظهر الفيديو في
نهاية الموضوع .