مكونات مرقة سلق الدجاج :-
- بصلة صغيرة .
- قطعة صغيرة من الجنزبيل .
- ورق غار .
- فلفل أسود .
- ملح .
- هيل / حبهان بودر .
طريقة تحضير المرقة :-
في البداية هنقشر البصلة
ونغسلها كويس بعد كده
بنعمل زي علامة زائد + في
البصلة من غير ماتنقطع
وتنفصل من بعضها
بعدكده هنضيف البهارات
والبصلة للماء اللي
هنسلق فيه الفراخ هنسيب
الماء يغلي بعد كده هنضيف
الفراخ للماء بنسبها ربع
ساعة بعد كده بنقلبها على
الجهة الأخرى علشان تستوي
من جميع الجهات بعد تسوية
الفراخ بنرفعها من مياه
المرقة ونقدر وقتها نستخدم
المرقة في الأكل بتعنا الفراخ
ممكن بعد كده نقليها في
الزيت أو ندهنها بشوية
زيت وصلصة وندخلها الفرن
ونحمرها تحت الشواية .
مكونات ومقادير الباذنجان
المتبل :-
- ماء لسلق الباذنجان .
- نصف ملعقة كبيرة من
الملح لماء السلق .
- ربع ملعقة صغيرة من
الفلفل الأسود لماء السلق .
- نصف ملعقة صغيرة من
الكمون لماء السلق .
- حبة واحدة من الفلفل
الرومي الأخضر مقطع
مكعبات صغيرة .
- ملعقة صغيرة من الملح .
- ملعقة صغيرة من الكزبرة
الجافة .
- ملعقة صغيرة من الكمون .
- ملعقة صغيرة من النعناع
الجاف .
- نصف ملعقة صغيرة من
الفلفل الأسود .
- مكسرات مجروشة حسب
الرغبة .
- ملعقة صغيرة من هريسة
الشطة .
- ليمونة صغيرة .
- خل .
- زيت ذرة + زيت زيتون .
طريقة تحضير الباذنجان
المتبل :-
في البداية هنغلي الماء على
النار ونضيف الملح والكمون
والفلفل الأسود وبعد
غليان الماء هنضيف
الباذنجان بعد ما نشيل
منه الجزء الأخضر اللي من
فوق ونغسله كويس
جداً ونقلبه كل شوية في
الماء المغلي لحد ما يوصل
للتسوية المطلوبة هنرفعه
من الماء ونصفيه كويس بعد
كده هنعمل قطع بالطول في
الباذنجان من غير ما ينفذ
القطع من الجهة الأخرى بعد
كده في الكبة هنفرم الفلفل
الرومي ونضيف ليه باقي
المكونات الجافة ونفرمهم
فرم ناعم بعد كده
هنعصر عليه ليمونة صغيرة
ونضيف الهريسة
والمكسرات ونقلب المكونات
كويس جداً بعد كده نحشي
الباذنجان بالتتبيلة الجميلة
دي وبعد كده في الطبق اللي
هنحفظ فيه الباذنجان هنرص
الباذنجان فيه ونوزع على
الباذنجان شوية خل عليه
وزيت ذرة وزيت زيتون على
الباذنجان كله بالتساوي .
مكونات ومقادير الملوخية :-
- شوربة مرق دجاج .
- مكعب مرق دجاج .
- 3 معالق كبرة من الثوم
المفروم .
- زبدة + زيت ذرة .
- رشة من الفلفل الأسود .
- ملح .
طريقة تحضير الملوخية :-
هنضيف كمية من ماء مرق
الفراخ للوعاء اللي هنطبخ
فيه الملوخية لازم المرق
يكون سخن بعد كده هنضيف
كمية الملوخية اللي هنطبخها
ونضيف عليها رشة من الفلفل
الأسود وملعقة كبيرة من
الثوم المفروم ونقلب
الملوخية كويس في المرقة
لحد ما تذوب بسيب
الملوخية تغلي مش أكثر من
مرتين في الوقت ده نكون
بنحمر باقي كمية
الثوم مع نصف ملعقة صغيرة
من الكزبرة الجافة وكمية من
الزبدة وزيت الذرة بعد
ما الملوخية تغلي والثوم
يكون إحمر وأخذ
اللون الذهبي هنضيف الثوم
المحمر للملوخية
ونقلبهم ونسبهم يغلوا على
النار مرة واحدة مش أكثر
بعد كده نطفي النار
على الملوخية ونسيبها
مكشوفة ونغرفها على طول
في أطباق التقديم من غير ما
نغطيها علشان لونها يفضل
أخضر وما يغمقش .
ملحوظة :-
لو بتعملوا الملوخية لأول مرة
ومش عارفين ازاي تعملوا
مقدار مناسب من ماء
سلق الدجاج أو أي نوع من
اللحوم ممكن تذوبوا
كمية الملوخية المفرومة في
شوية ماء مرق وتضيفوا
المرق بالتتدريج لحد ما
توصلوا للقوام المناسب
للملوخية .
ملحوظة لتسخين العيش :-
علشان تسخنوا العيش بشكل
صحي من غير أضرار ومن
غير تعريضه للنار
مباشرةً على عين البتوجاز
تقدروا تسخنوه على
طاسة صغيرة أو الصاجة
اللي بنخبز عليها
العيش أو نعمل فيها الكريب
الطريقة دي بتكون أفضل من
تعريضه لنار البتوجاز مباشرة
وكمان أفضل من تسخينه في
الفرن علشان الردة بتاعت
العيش بتملى الفرن
وتبهدله فكرة حبيت أشاركها
معكم للي مش عارفينها أو
مجربوهاش قبل كده ، وبألف
هنا ... .
فيديو فيه طريقة الوصفة
بشكل أوضح ⬇
لو بتقرأوا الموضوع ده من
على الموبايل والفيديو مش
ظاهر تقدروا تضغطوا على
جملة ( عرض إصدار الويب )
الموجودة أسفل
المدونة هيظهر الفيديو في
نهاية الموضوع .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق