المكونات والمقادير :-
- كيلو من البطاطس مقطعة
لمكعبات متوسطة الحجم .
- جزرة واحدة حسب الرغبة
ممكن الإستغناء عنها مقطعة
مكعبات متوسطة .
- نصف كيلو طماطم
معصورة.
- بصلة واحدة كبيرة
ومفرومة فرم ناعم .
- 4 فصوص كبار من الثوم
المفروم .
- ملعقة صغيرة من السكر .
- ربع ملعقة صغيرة من
الفلفل الأسود .
- نصف ملعقة صغيرة من
الكمون .
- ملعقة كبيرة من معجون (
صلصة الطماطم ) .
- زيت ذرة .
- سمنة أو زبدة
حسب الرغبة .
- ملح .
- مرق لحمة أو ماء مغلي مع
مكعبين مرق بديل للمرقة .
طريقة التحضير :-
في البداية هنضيف البصل
المفروم على الزيت والسمنة
على النار ونقلبهم
هنخلي البصل على النار لحد
مايبدأ يأخذ اللون
الذهبي من دون ما يحمر
زيادة بعد كده هنضيف عصير
الطماطم
المضاف اليه السكر ومعجون
الطماطم وباقي البهار ونقلب
المكونات كلها مع بعض
كويس ونعلي النار في البداية
لحد ما الطماطم تغلي بعدها
نقدر نخفض النار ونسيبها
تستوي وتتسبك
تبدأ كده تتخن ويقل منها
الماء ممكن نضيف كمان في
المرحلة دي الكفتة وممكن لو
مجمدة نستخدمها مباشرة من
الفريزر نضيف بس 2 من
الكفتة علشان نختبر تسويتها
على ما الطماطم تستوي لو
الكفتة كمان استوت او بدأت
تدخل في مرحلة التسوية
يبقى مش هتأخذ وقت كثير
وممكن نضيفها مع البطاطس
والجزر ونسيبهم يستووا مع
بعض أما لو الكفتة كانت لسه
محتاجه وقت
أكثر يبقى يفضل اننا نضيف
الكفتة في الأول بعد تسوية
الطماطم قبل البطاطس
والجزر ونسيبها شوية لأن
البطاطس بتستوي
أسرع من الكفتة بعد ما
نضيف الكفتة والبطاطس
والجزر بنقلبهم مع بعض
شوية بعد كده بننزل عليهم
بالمرق اللي هيكمل
تسويتهم وطبعاً بيكونوا
مغمورين في المرق والكمية
حسب الرغبة أيضاً بعدها
بنضيف الثوم المفروم ونقلب
المكونات كلها ونسيبها تغلي
وبعدها نخفض النار ونسيب
الأكل لحد مايستوي
أهم حاجة في التسوية اننا
منسويش الحاجة بشكل كبير
علشان ده بيفرقفي الطعم
لازم الكفتة تكون متماسكة
مش مهرية من كثرة التسوية
ونفس الشئ للبطاطس
ونحاول نخلي البطاطس
والجزر تقطيعهم يكون
متساوي علشان يستوا مع
بعض في نفس الوقت .
وبألف هنا...
فيديو فيه طريقة الوصفة
بشكل أوضح ⬇
لو بتقرأوا الموضوع ده من
على الموبايل والفيديو مش
ظاهر تقدروا تضغطوا على
جملة ( عرض إصدار الويب )
الموجودة أسفل
المدونة هيظهر الفيديو في
نهاية الموضوع .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق