الثلاثاء، 17 أغسطس 2021

طريقة مضمونة وناجحة جداً لعمل كفتة الأرز

 


طريقة عمل الكفتة المصرية / طريقة عمل كفتة الأرز




مكونات ومقادير كفتة الأرز :-


- نصف كيلو من الأرز 

  المطحون ناعم .

  

( ممكن نطحن الأرز في 

  المنزل في المطحنة ونصفيه 

بمصفى سلك علشان نتأكد إن 

الأرز ناعم تماماً لو في أي أرز 

خشن في المصفى نقدر 

نطحنه تاني لحد ما ينعم أو 

ممكن نستخدم دقيق الأرز 

الجاهز بيكون مطحون ومعبأ)

- نصف كيلو من اللحم 

  المفروم .

- بصلة متوسطة الحجم .

- 10 فصوص ثوم صغيرين .

- ربطة صغيرة من الشبت 

  والبقدونس والكزبرة .

- ملعقة صغيرة من الملح .

- نصف ملعقة صغيرة من 

  بيكربونات الصوديوم 

  ( كربوناتو )

- ملعقة صغيرةمن بهاراللحم .

- ربع ملعقة صغيرةمن

  القرفة الناعمة .

- ملعقة صغيرة من الكزبرة 

   الجافة .

- ملعقة صغيرة من الكمون .

- ماء .

- زيت لقلي الكفتة .


وصفات بالكفتة / سر نجاح كفتة الأرز

طريقة التحضير :-


هنقطع الخضرة ( الكزبرة 

والشبت والبقدونس

بالسكينة تقطيع 

متوسط لو عيدان الخضرة 

سميكة ممكن تستغنوا عنها 

وتكتفوا فقط بالأوراق 

ونقطع البصلة لأربع أجزاء 

بعد كده هنفرم البصل 

والثوم في محضرة الطعام 

ولازم يكونوا مفرومين فرم 

ناعم علشان البصل ميبقاش 

واضح في الكفتة بعد كده 

هنضيف الخضرة على الثوم 

والبصل ونفرهم فرم ناعم 

وممكن نضيف عليهم شوية 

ماء علشان يسهل عملية الفرم 

لحد ما نتأكد إن الخضرة 

اتفرمت كويس بعد كده 

هنضيف اللحم المفروم على 

مرتين هنضيف نصف الكمية 

في البداية مع الخضرة 

ونخلطهم كويس بمحضرة 

الطعام(food processor)

بعد كده نضيف باقي كمية 

اللحم المفروم ونخلطهم مع 

باقي الخليط في نفس 

الجهاز لحد ما يكون الخليط 

مفروم بشكل متجانس 

ويكون الفرم ناعم بعد كده 

هنضيف البهارات على الأرز 

المطحون ونقلبهم 

كويس مع الأرز بعد كده 

هنضيف خليط اللحم 

والخضار على الأرز ونقلبهم 

مع بعض بعد كده هنرجهم 

لمحضرة الطعام علشان 

المكونات تنخلط مع بعض 

كويس جداً لحد ما يبقى 

الخليط متجانس ونقدر 

نشكله بسهولة بعد كده 

هنجيب صينية واسعة 

وندهنها بشوية زيت ونقدر 

نمسح إيدينا بشوية زيت 

صغيرين علشان نقدر نشكل 

الكفتة بسهولة من غير ما 

تلزق في الإيد تقدروا 

تشكلوها بالشكل اللي

تفضلوه سواء شكل دائري أو 

طولي زي ما واضح في 

الصورة بعد كده تقدروا 

تقلوها في زيت غزير 

لحد ما تأخذ لون ذهبي ولازم 

تنتبهوا على الكفتة وهي في 

الزيت وتقلبوها أول بأول 

علشان تحمر من جميع 

الجهات بعدكده هنرفع الكفتة 

من الزيت ونسبها في مصفى 

علشان نصفي منها الزيت 

وبس كده نقدر نحتفظ بيها 

في الفريزر ونقسمها في 

أكياس أو علب حفظ الطعام 

ونستخدمها في أي وقت 

نحتاجها فيه ، الخطوات اللي 

ذكرتها هتديكوا نتيجة حلوة 

للكفتة هتكون متماسكة 

ومش هيحصل فيها تشققات 

عند القلي أهم حاجة كمان 

عند تشكيل الكفتة متخلوش 

حجمها يكون كبير أوي وتكون

 تخينة لازم تبقى متوسطة 

في طولها والسمك علشان 

تستوي أسرع لما 

تستخدموها مع الطبيخ 

وتستوي من الداخل وعلشان

 لو سمكها كبير وتخينة زيادة 

عن اللزوم هتعمل تشققات 

عند القلي ، وبألف هنا...


فيديو فيه طريقة الوصفة 

بشكل أوضح 

لو بتقرأوا الموضوع ده من 

على الموبايل والفيديو مش 

ظاهر تقدروا تضغطوا على 

جملة عرض إصدار الويب 

الموجودة أسفل

 المدونة هيظهر الفيديو في 

نهاية الموضوع .




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

شاطئ الغرام والمكان اللي كليوباترا كانت بتستجم فيه

شجرة زيتون على الطريق                                                                                                 مرسى مطروح التى تتميز ...