المكونات والمقادير :-
- 3 حبات متوسطين من الباذنجان الأسود الرومي .
- 350 جرام من اللحمة المفرومة .
- 4 حبات متوسطين من البطاطس .
- 6 حبات متوسطين من الطماطم ومعصورين .
- 3 حبات متوسطين من البصل الأبيض مفرومين ناعم .
- ملعقة كبيرة ثوم مفروم .
- ربع ملعقة صغيرة فلفل أسود .
- نصف ملعقة صغيرة بهار لحمة .
- ربع ملعقة صغيرة قرفة ناعمة .
- ربع ملعقة صغيرة من البابريكا .
- ملعقة صغيرة سكر أبيض .
- مكعب مرق .
- ملح .
- زيت ذرة لتسوية اللحمة .
- زيت دوار الشمس لقلي البطاطس والباذنجان .
طريقة التحضير :-
في البداية هنقشر ونقطع الباذنجان لحلقات أو تقطيع طولي وتكون القطع سمكها متوسط يعني لا تخينة أوي ولا رفيعة زيادة بعد كده هننقع قطع الباذنجان في ماء وملح حوالي ملعقة صغيرة وخل أبيض النقع ده بيساعد الباذنجان انه ميشربش زيت كثير وكمان يخفف من حدة الباذنجان بس النقع لايزيد عن 10دقائق / ربع ساعة قبل القلي علشان الباذنجان ميبقاش طري زيادة عن اللزوم ويشرب الزيت نفس الشئ بالنسبة للبطاطس هنعمل نفس الخطوات بس البطاطس ممكن ننقعها أكثر من ربع ساعة ، بعد كده هنبدأ بقلي البطاطس أولاً ثم نقلي الباذنجان ، بالنسبة للحمة المفرومة هنسخن شوية زيت ذرة على النار وننزل عليه باللحمة المفرومة ونضيف البهار الفلفل الأسود وبهار اللحمة والقرفة ونقلبهم كويس ونبدأ نفصل اللحمة من بعضها الملح يفضل يتحط في النهاية علشان تفضل اللحمة ناعمة ومتكتلش يعني تبقى متقسمة لكتل كبيرة مش صغيرة وناعمة بعد كده هنضيف البصل ونصف كمية الثوم ونقلبهم كويس مع بعض لحد ما البصل يذبل بعد كده هنضيف نصف كمية الطماطم المعصورة وعند عصر الطماطم في الخلاط نضيف ليها السكر علشان يقلل من حموضة الطماطم هنقلب نصف كمية عصير الطماطم مع اللحمة ونضيف مكعب المرق ونتأكد انه ذاب كويس هنسيب اللحمة على النار لحد ما الطماطم تستوي وتتسبك يعني يبدأ الماء اللي فيها يقل وتتشرب اللحمة بعد كده هنرفعها من على النار ونضيف باقي كمية الثوم المفروم ونقلبهم مع بعض بعد كده في طاجن أو صينية بايركس هنضيف في البداية باقي كمية عصير الطماطم ونرش عليه شوية فلفل أسود ونقلبه بعد كده هنبدأ نرص البطاطس فوق عصير الطماطم بعد كده هنضيف طبقة من قطع البذنجان على البطاطس بعد كده هنضيف اللحمة المفرومة ونوزعها في الصينية كلها بالتساوي وعلى اللحمة هنضيف طبقة ثانية من البطاطس و بعدها نضيف طبقة ثانية من الباذنجان وممكن لو حابين تضيفوا جبنة مع اللحمة أو على وش الصينية علشان تأخذ لون في الفرن ينفع جداً بعد كده هندخل الصينية الفرن ونسيبها على درجة حرارة عالية في الأول على ماتبدأ تغلي وبعد كده هنخفض الحرارة مش هتحتاج مدة كبيرة بعد الغليان 10 دقائق فقط وبعد كده ممكن تشغلوا شواية الفرن علشان تدي لون للصينية من فوق ، وبألف هنا ...
فيديو فيه طريقة الوصفة
بشكل أوضح ⬇
لو بتقرأوا الموضوع ده من
على الموبايل والفيديو مش
ظاهر تقدروا تضغطوا على
جملة ( عرض إصدار الويب )
الموجودة أسفل
المدونة هيظهر الفيديو في
نهاية الموضوع .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق