شهر
نوفمبر معروف بإنه شهر العروض والخصوماتالخاصة بنهاية العامأوBlackFriday
( white Friday ) علشان كده حبيت أشارك معاكم تجربتي
في شراء الكرسي المعلق من موقع هومزمارت الموجود في الصورة بالأعلى وحبيت أشارك معاكم موقع خاص
بأكواد الخصم وبيخدم أكثر من دولة مش بس مصر ، وهو موقع yajnyهتلاقوا فيه
أكواد خصم كتير لمختلف المواقع الإلكترونية في مختلف المجالات زي السفر ، الفنادق
، الأزياء ، المنزل وغيرها ... تقدروا تشوفوا وتسمعوا تجربتي من خلال الفيديو ⬇ بالأسفل
هتلاقوا فيه كل التفاصيل أتمنى إني أفيدكم ولو بشئ بسيط 😊
هنفرم الثوم ثم البصل كل نوع لوحده بعد
كده على النار هنسخن زيت ذرة ونضيف عليها البصل المفروم هنقلب البصل ونسيبه لحد ما
يذبل بعد كده هنضيف اللحمة المفرومة ونبدأ نفككها من بعضها وإحنا بنقلبها مع البصل
نسيبها لحد ما اللون الوردي يتغير واللحمة تسمر شوية بعد كده هنضيف البهار
(
البابريكا / القرفة / الفلفلالأسود / بهار اللحمة ) ونقلبهم بشكل جيد مع اللحمة هنسيب
اللحمة شوية على النار لحد ما تكون ناعمة تماماً ومفيهاش تكتلات بعد كده هنضيف
الملح وعصير الطماطم والسكر على اللحمة ونقلبهم مع بعض هنسيب الطماطم تغلي وبعد
كده هنضيف نصف كمية الخضرة المقطعة تقطيع متوسط
( الكزبرة / الشبت ) والثوم
ونقلبهم مع باقي المكونات ونسيبهم لحد ما الطماطم تستوي وتتسبك بعد كده نضيف الأرز
والكمون وباقي كمية الخضار المفروم ونقلب
كل المكونات مع بعض بشكل جيد لحد ما المكونات تتداخل وتتجانس مع بعضها هنسيب
المكونات على النار لمدة وبعد كده
هنرفعها من على النار لحد ما تبرد وبعد كده نبدأ نحشي الكوسة وورق العنب وممكن
كمان تحشوا بنفس الخلطة الفلفل الرومي بيبقى حلو كمان بالخلطة دي بعد ما نرص
الكوسة في الحلة ( إناء الطهي ) ممكن نضيف على الوجه مكعب مرق بالنوع اللي تختاروه
نفركه على كمية المحشي كلها على الوجه ونسقي المحشي بشوربة المرق سواء كانت دجاج
أو بط أو لحمة هنضيف كمية من المرق تكفي لتسوية المحشي كذلك مع ورق العنب بس في
ورق العنب ممكن بعد ما نملى الحلة لنصفها نفرك عليها مكعب مرق بشكل متساوي وبعدين
نكمل رص باقي ورق العنب في الحلة ونسقيه بعد ما نخلص رص بكمية مناسبة من المرق
لتسويته حاولوا وأنتم بتضيفوا المرق لورق العنب إنكم توزعوه في كل الاتجاهات
وتحركوا الحلة وتهزوها شوية علشان المرق يتوغل لكل الطبقات ويستوي بشكل جيد ، وبألف هنا...
هنبدأ
بالبصل المفروم نسخن طاسة فيها شوية زيت ونضع عليه البصل لو حابين تحمروا البصل
شوية هنسيبه على النار ونقلب من وقت للأخر لحد ما يبدأ يأخذ لون ذهبي بعد كده هنضيف
عليه النقانق ( تقطع أصابع النقانق لدوائر متوسطة الحجم ) هنقلب النقانق مع البصل
ونسيبها لحد ماتحمر والبصل يبقى ذهبي أما لوحابين البصل يذبل فقط على النار من غير
ما يأخذ لون يبقى تضيفوا النقانق مع البصل من البداية علشان النقان تحمر والبصل
يفضل أبيض ، بعد كده هنجهز طبقة التوست البديلة لعجينة البيتزا هنقطع شرائح التوست
لمكعبات متوسطة ومتساوية الحجم بعد كده هنجهز خليط البيض هنضيف عليه الحليب بيكون
ممتاز مع البيض وبيشيل زفارة البيض ونضيف رشة فلفل أسود وملح ونخفق البيض جيداً بعد
كده في طبق عميق نضيف التوست ونصب عليه البيض المخفوق ونقلب التوست مع البيض لحد ما
التوست يتشرب البيض كله بعد كده هنجيب طاسة ونوزع عليها التوست بشكل جيد
البيض
هيخلي التوست يتماسك مع بعضه ولما يستوي على النار طبقة التوست هتبقى قرص متماسك بعد ما وزعنا طبقة التوست في الطاسة هنجيب أي صوص جاهز ممكن نستخدم الكاتشب كبديل
لصوص البيتزا أو صوص الباربيكيو اللي أنا عن نفسي استخدمته في الوصفة وكان طعمه
لذيذ جداً ، هنبدأ بفرشة نوزع الصوص على التوست وعلى أطراف التوست بعد كده هنضيف
طبقة بسيطة من الجبنة وبعدها بنضيف النقانق والبصل ونرجع نضيف طبقة ثانية من
الجبنة فوق حشوة البيتزا ( النقانق والبصل ) وممكن نوزع شوية من الصوص اللي
استخدمناه قبل كده نوزعه على الجبنة من فوق بيدي طعم أقوى وأحلى للبيتزا ، بعد كده
هنضع الطاسة على النار على درجة حرارة منخفضة ونغطي عليها علشان تسخن من فوق
والجبنة تسيح ، لازم تخلوا بالكم لأنها مش هتحتاج وقت كبير على النار مجرد ما طبقة
التوست تحمر من تحت والجبنة تسيح إرفعوها على طول علشان البيض ما بيستحملش وممكن
التوست يغمق أكثر ، وبكده تكونوا حضرتوا أسرع وأسهل بيتزا بطعم لذيذ جداً وطرية
جداً جداً وكمان أطراف التوست بتبقى مقرمشة ولذيذة ، وممكن تعملوها بحشوات مختلفة
زي اللحمة المعصجة أو شرائح الدجاج أو بالتونة تقدروا تعملوها بحشوات مختلفة
وتبدعوا ، وبألف هنا...