المكونات والمقادير :-
- 75 جرام من الشوفان
الخشن أو ما يعادله كوب
إلا ربع .
- 200 جرام من الدقيق
الأبيض أو200 جرام نصف
الكمية دقيق أسمر ونصف
دقيق أبيض .
( ال200 جرام دقيق
يساوي 2 كوب إلا ثلث )
- ملعقة صغيرة من البيكنج
بودر + ملعقة صغيرة بيكنج
صودا .
- 125 جرام من السكر
الأبيض .
(125 يساوي نصف كوب
+ملعقة ونصف كبيرة)
- 100 جرام زبدة طرية
بدرجة حرارة الغرفة .
( 100 جرام يساوي نصف
كوب تقريباً )
- ربع ملعقة صغيرة فانيليا .
- بيضة واحدة .
- 35 جرام عسل أسود .
( 35 جرام يساوي ملعقتين
ونصف كبار من العسل )
- رشة صغيرة ملح .
- نصف ملعقة صغيرة قرفة .
- نصف ملعقة صغيرة
جنزبيل مطحون .
- نصف ملعقة صغيرة هيل /
حبهان مطحون ناعم .
- نصف ملعقة صغيرة
يانسون مطحون
ناعم أو حب .
- مكسرات مجروشة حسب
الرغبة .
يمكنكم استخدام نفس هذه
البهارات أو الإستغناء عن أي
نوع بهار لا تفضلوه .
طريقة التحضير :-
في البداية هنخلط مكعبات
الزبدة مع السكر والبيض
والفانيليا والعسل ونقلبهم
كويس لحد ما الزبدة تذوب
وتندمج مع السكر
بعد كده نضيف البهارات
والبيكنج بودر والبيكنج
صودا ونقلبهم بشكل جيد
بعدها هنضيف الدقيق
والشوفان والمكسرات ونبدأ
نعجنهم بالإيد علشان ندمج
الدقيق والشوفان مع باقي
المكونات بشكل جيد هنعجن
المكونات لحد ما يبقى معانا
عجينة متماسكة
طرية وسهلة التشكيل في
صينية الخبز هنضع ورق زبدة
أو ندهن الصينية بشوية زيت
ذرة ونبدأ نشكل الكوكيز
هنأخذ قطعة من العجينة
حسب الحجم
اللي عايزين نعمله ونبدأ
نكورها في الأول وبعد كده
نضغط عليها شوية بكف
الإيد من الداخل علشان
تدينا شكل دائري متساوي
وسمكها يكون مش رفيع جداً
ولا سميك تكون متوسطة
وهي حجمها هيزيد شوية
فلما نرصها في
صينية الخبز يفضل ترك
مسافة بين كل واحدة بعد ما
نرصهم ندخلهم على الفرن
ويكون فرن سخن على درجة
حرارة 180 ، بالنسبة لي أنا
استخدمت درجة حرارة أعلى
علشان شعلة الفرن
ضعيفة والفرن بيحتاج وقت
في التسوية لو عندكم نفس
المشكلة إستخدموا درجة
حرارة أعلى بنشغل الفرن من
تحت لحد ما نحس إن
الأطراف إحمرت يبقى هي
كده تمام لكن لو كان وجه
الكوكيز لسه مش مستوي
ممكن تطفوا نار الفرن من
تحت وتشغلوا الشواية من
فوق بس لدقائق بسيطة جداً
علشان متنحرقش وهي
المفروض الكوكيز متأخذش
لون من فوق فقط
تستوي وقلبها يكون مستوي ،
بعد كده نطلع الكوكيز من
الفرن نسيبه لحد ما يبرد
تماماً هنلاقيه بيطلع بسهولة
لو احنا مستخدمناش ورق
زبدة واكتفينا بدهن الصينية
لو حاولتوا تشيلوا الكوكيز
من الصينية وهو سخن
هيلزق في الصينية ومش
هيتشال بسهولة الأفضل
تخلوه لحد مايبرد ، تقدروا
تقدموه مع الشاي أو
مشروبكم المفضل حسب
رغبتكم الطعم ونكهة
البهارات جميلة جداً بيدي
مزيج من النكهات المختلفة
اللذيذة وفي نفس الوقت
مفيدة جداً ، وبألف هنا...
فيديو فيه طريقة الوصفة
بشكل أوضح ⬇
لو بتقرأوا الموضوع ده من
على الموبايل والفيديو مش
ظاهر تقدروا تضغطوا على
جملة ( عرض إصدار الويب )
الموجودة أسفل
المدونة هيظهر الفيديو في
نهاية الموضوع .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق