طريقة عمل عجينة الفطائر
الهشة لجميع الحشوات
السبانخ من الأكلات المغذية
والمفيدة جداً لأنها غنية
بالمعادن زيالحديدوالكالسيوم
والبوتاسيوم والماغنيسيوم
وكمان غنية بالفيتامينات زي
فيتامين أ و ج و ك وتعتبر
السبانخ مصدر غني بالألياف
كل الفوائد دي وأكثر تخلي
السبانخ من الأكلات المهمة
جداً ولازم نستخدمها بشكل
أساسي ومستمر في وجباتنا
علشان نعود نفسنا وأطفالنا
عليها للحصول على الفوائد
المتعددة اللي بتحتوي عليها
السبانخ ، زي مكنا واحنا
أطفال بنتفرج على كارتون
باباي وبنشوف ازاي بيتحول
لشخص قوي بعد أكله للسبانخ
صحيح الكارتون ده كان فيه
مبالغة شوية بس أنا عن
نفسي حبيت السبانخ بسببه ،
في موضوع النهاردة
هقدملكمطريقةلذيذةجداًلعمل
حشوةالسبانخ للمعجنات
وممكن نضيف للحشوة دي
شوية بقدونس وبرغل لو
حابين ونكلها زي السلطة
وكمان هقدملكم طريقة سهلة
لعمل فطائر هشة وخفيفة ،
أتمنىالموضوع ينال إعجابكم.
مقادير عجينة الفطائر :-
- 2 كيلو دقيق أبيض
للمعجنات أو دقيق لجميع
الإستخدامات حسب المتوفر .
- 4 معالق طعام كبيرة من
الحليب البودر .
- 2 معلقة طعام كبيرة من
السكر .
- 2 معلقة طعام كبيرة من
الخميرة الفورية .
- ربع معلقة طعام كبيرة من
الملح .
- كوب إلا ربع من زيت الذرة .
- لتر ماء دافئ غير مغلي .
طريقة تحضير العجينة :-
نخلط جميع المكونات الجافة
الدقيق والحليب والسكر
والخميرة لو مش متأكدين
من جودة الخميرة تقدروا
تضيفوا الخميرة لشوية ماء
دافئ وتضيفوا عليه السكر
وتستنوا حوالي 10 دقائق
لحد ما الخميرة تفور
وتتأكدوا من صلاحيتها
تقدروا تضيفوها للعجينة أما
لو متأكدين من الخميرة
فمشرط تعملوا الخطوة دي
وتقدروا تضيفوا الخميرة
والسكر للعجينة من البداية
ونقلبهم مع بعض وبعد كده
نضيف الزيت ونبدا نعجن
واحنا بنعجن نضيف جزء من
الماء ونعجن بيه كل ما
العجينة تشرب الماء ونحس
انها لسة محتاجة ماء نضيف
ونعجن لحد ما العجينة
تصبح متماسكة وطرية سهل
تشكيلها بدون ما تشقق او
تكون ملزقة زيادة عن اللزوم
بعد كده هتسيبوا العجينة
ترتاح وتخمر لمدة ربع لنصف
ساعة على حسب حرارة
المكان لأن فيالصيف العجين
بيخمر أسرع من فترة الشتاء
ولازم العجينة تكونمتغطية
كويسعلشان متنشفشوتخمر
بشكل أسرع .
مقادير حشوة السبانخ :-
- 4 ربطات متوسطة من
السبانخ .
- 2 بصلة كبيرة مفرومة .
- معلقة طعام كبيرة ملح .
- عصير ليمونة واحدة
متوسطة .
- نصف معلقة صغيرة من
الفلفل الأسود .
- معلقة صغيرة من السماق .
- معلقة صغيرة من الكمون .
- معلقة صغيرة من الكزبرة .
-2 معلقة صغيرة من الهريسة
أو حسب الرغبة .
- نصف كوب من زيت الزيتون .
طريقة تحضير حشوة
السبانخ :-
في البداية هنقطع الرأس
اللي بتكون في ساق السبانخ
من تحت ونغسل السبانخ
كويس جداً تحت مياه جارية
وبعد كده بنقطع السبانخ
الأوراق و السيقان بنقطعهم
بالسكينة تقطيع متوسط
يعني ميكونش ناعم أو صغير
علشان نستفيد من الفائدة
اللي فيها بعد كده هنضيف
للسبانخ البصل المفروم
والملح ونبدأ نقلبهم مع
بعض واحنا بنقلب هندعك
فيهم كويس علشان السبانخ
والبصل يطلعوا كل المياه
اللي فيهم يعني نحاول
نعصرهم بإيدنا كويس
وبعد كده بنضيف السبانخ
والبصل في وعاء أو طبق
نفصلهم عن المياه اللي طلعت
منهم وبعد كده هنضيف باقي
المقادير والزيت للسبانخ
ونخلطهم مع بعض كويس .
طريقة تحضير الفطائر :-
بعد ما العجينة تخمر هنبدأ
ناخد قطع من العجينة وكل
قطعة بنكورها حسب الحجم
اللي احنا عاوزينه وبنحطهم
في صينية او على سطح
يكون مرشوش بشوية دقيق
علشان العجين ميلزقش و
نغطيمنتانيعلشانمينشفش
ونسبهم يرتاحوا ويخمروا
شوية وبعد كده نبدأ نحشي
العجين بالشكل والطريقة
اللي نحبهاو بألف هنا .
فيديو عن الوصفة بشكل
أوضح ⬇