طريقة لذيذة للقرنبيط المقلي
القرنبيط من الأكلات المفيدة
جداً وبيتعمل بطرق مختلفة
لكن
للأسف كتير من الناس
مبتحبش تتناول القرنبيط
بسبب عدم
حبهم لطعمه في موضوع
النهاردة هنعمل خلطة جميلة
جداً
للقرنبيط المقلي هتغير رأيكم
في طعم القرنبيط .
تعالوا الأول نعرف مع بعض
فوائد القرنبيط :-
يساعد على الوقاية من
الامساك.
الحفاظ على صحة الجهاز
الهضمي على وجه العموم.
خفض فرص الإصابة
بسرطان القولون .
وخفض فرص الإصابة :-
بمرض القلب التاجي.
الجلطات.
ارتفاع ضغط الدم .
السكري.
السمنة.
كما يعمل تناول جرعات
كبيرة من الألياف على
خفض الكوليسترول
وخفض ضغط الدم المرتفع
المقادير :-
قرنبيط مسلوق .
10 معالق كباردقيق أبيض جميع الاستعمالات .
4 معالق كبار من نشا الذرة .
ربع معلقة كبيرة كرباناتو ( بيكربونات الصوديوم )
نصف معلقة كبيرة كمون .
معلقة الا ربع كبيرة من البابريكا .
ربع معلقة كبيرة فلفل أسود .
ملح .
2 معلقة كبيرة من الثوم المفروم .
ماء لعجن الخليط .
5 بيضات .
عودين من الكزبرة الخضراء والبقدونس والشبت الأخضر .
زيت للقلي .
طريقة سلق القرنبيط :-
في البداية هنقطع القرنبيط
ونفصصه ونغسله كويس
بالماء
الجاري بعد كده في حلة
نضيف ماء بحيث يغطي
القرنبيط
ونضيف شوية ملح وكمون
ونسيبه على النار لحد ماالماء
يبدأ
يغلي كويس بعدها نصفي
القرنبيط
من الماء كويس قبل
مانضيفالقرنبيط لخليط
الدقيق لازم القرنبيط يكون
دافي مش سخن ولازم
القرنبيط يكون مستوي نصف
تسوية(نصف سلقة )علشان م
يتهريش مننا في القلي .
طريقة تحضير خليط
العجينة لقلي القرنبيط :-
نخلط المكونات الجافة مع
بعض الأول ( الدقيق و النشا
و الملح و الكرباناتو و الفلفل
الأسود و الكمون و البابريكا )
بعد كده نضيف الثوم ونبدأ
نخلط المكونات بالماء
بنضيف الماء بالتدريج
ونخلط المكونات كويس لازم
نقلبهم لحد ما الدقيق يذوب
ويكون الخليط ثقيل شوية
يعني منزودش ماء
لأن البيض هيخفف الخليط
بعد منتأكد ان الدقيق ذاب
تماماً نضيف البيض ونقلب
المكونات كويس ونخلطهم
مع بعض هتلاحظوا إن
الخليط أصبح أخف من
الأول بعد كده نضيف
الخضرة ( الكزبرة و
البقدونس و الشبت )
ونقلبهم كويس مع
الخليط بعد كده هنضيف
جزء من القرنبيط
المسلوق ونقلبهم كويس في
الخليط بعد كده هنسخن
الزيت على النار ونبدأ نشيل
قطعة القرنبيط بالمعلقة
ونأخذ معها شوية من
الخليط ونحطها في الزيت
ولازم يكون سخن علشان
القرنبيط ميشربش الزيت
وممكن الخليط يلزق في
طاسة القلي لو الزيت
بارد هنملى طاسة القلي
بالقرنبيط على قد مساحة
الطاسة منزودش كتير
علشان نعرفنقليهم كويس
لما يبدأ القرنبيط يحمر من
الأطراف ويكون ذهبي نبدأ
نقلبهم على الجهة الأخرى
علشان يحمر من الجهتين بعد
ما يحمر نشيله من على
النار ونصفيه من الزيت
كويس ونحطه في صينية
واسعة عليها
مناديل مطبخ علشان يصفي
الزيت عليها ويفضل اننا
منضفش قطع القرنبيط فوق
بعض بعد منخرجهم من
الزيت علشان يصفوا من
الزيت كويس هنقلي باقي
القرنبيط بنفس الطريقة
وممكن لو اتفضل شوية من
الخليط نقليه عادي زي العجة
أو الفلافل بيبقى طعمه حلو
جداً وممكن اللي مبيحبش
القرنبيط يأكل منه .
تقدروا تقدموا القرنبيط مع
البطاطس المقلية وطبعاً
البطاطس تتقلي الأول قبل
القرنبيط علشان الزيت بيكون
نظيف وممكن
تقدموا معاه صوص الكاتشب
والمايونيز بإضافة كميات
متساوية من المايونيز
والكاتشب وخلطهم مع بعض
تقدروا تغمسوا بيه
القرنبيط والبطاطس بيدي
طعم مسكر وجميل مع الأكل
، وبألف هنا .
فيديو للوصفة بشرح وافي
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق