الاثنين، 18 يناير 2021

طريقة عمل البسبوسة بجوز الهند + طريقة عمل قطر البسبوسة

 

بسبوسة بجوز الهند

حلا / حلويات سهلة جداً

البسبوسة  /  حلويات / حلويات سريعة

البسبوسة من الحلويات اللذيذة جداً وفي إجماع كبير من الناس على حبها وليها طرق مختلفة ومتعددة في موضوع النهاردة حبيت أقدمها بطريقة بسيطة وسهلة ومن غير   متاخد وقت كبير ، أتمنى تجربوا الوصفة وتنال إعجابكم .

 المقادير :-

- 2 كوب سميد ناعم سادة .

- 1 كوب جوز هند مبشور ناعم .

- نصف كوب سكر أبيض .

- معلقة كبيرة بيكنج بودر

- كوب إلا ربع سمنة أو زبدة سائلة .

- علبة واحدة صغيرة من الزبادي ( الروب ) .

- كوب الا ربع من الحليب بدرجة حرارة الغرفة .

- لوز مقشر للتزيين .

 مقادير قطر ( شربات ) السكر للبسبوسة :-

- 2 كوب من السكر الأبيض .

- 2 كوب من الماء .

- حوالي 4 جرام من الفانيليا .

( لازم نستخدم نفس الكوب في قياس كل المقادير يعني الكوب يكون بنفس الحجم علشان المقادير تطلع مظبوطة )

طريقة تحضير البسبوسة :-

هنخلط دقيق السميد مع جوز الهند والسكر والبيكنج بودر في البداية ونقلبهم كويس بعد كده هنضيف السمنة أو الزبدة المذابة على النار بس متكنش سخنة تكون دافئة ونقلب المكونات بعد كده هنضيف الزبادي ونصف كمية الحليب ونقلبهم مع بعض لحد ما الخليط يتشرب كمية الحليب والزبادي ويصبح ناعم وطري ومتماسك يعني لو أخذنا كمية وشكلناها تكون متماسكة ومتفتفتش لو حاسين انها محتاجة شوية سائل كمان علشان تكون متماسكة أكثر ممكن تضيفوا باقي كمية الحليب أو جزء منها على حسب إحتياج الخليط هنعجن المكونات كلها مع بعض كويس لحد ما الخليط يصبح متماسك المهم منعجنش فيها كتير مجرد ما توصل للتماسك المطلوب نوقف عجن بعد كده في صينية الخبز هندهنها كويس بالزبدة أو السمنة في جميع الأطراف والجهات وعلى أطراف الصينية بعد كده هنضيف خليط البسبوسة للصينية ونبدأ نفرد الخليط على الصينية كلها بايدنا أو معلقة مسطحة المهم يتوزع ويتفرد على كامل الصينية بالتساوي لو هنفرد بايدنا فممكن نبلها بشوية ماء علشان نعرف نفرد الخليط كويس من غير ما الايد تطبع على الخليط وممكن نهز الصينية شوية علشان نتأكد ان الخليط متساوي ومتوزع كويس وبعد كده نبدأ نقطعها بالسكينة قبل ما تدخل الفرن علشان أول ماتخرج نسقيها بالشربات على طول ويدخل وسط قطع البسبوسة ونزينها باللوز زي منحب و  ممكن نخليها ترتاح في الصينية شوية حوالي 10 دقايق علشان السميد يطرى أكثر وينعم وممكن تدخلوها الفرن على طول لو مستعجلين وتخلوها في نصف الفرن على درجة حرارة 180 – 200 حسب حجم الفرن وهنشغل الفرن من تحت لو أحمر من تحت هيبان على الأطراف هتبدأ تحمر في الوقت ده لو محمرتش من فوق تقدروا تشغلوا عليها الشواية من فوق على درجة حرارة متوسطة  وتخلوا بالكم لحد ما تحمر بعد ماتخرج من الفرن لازم نسقيها بشربات السكر ويكون سخن لازم البسبوسة والشربات يكونوا سخنين ونوزع الشربات على كل القطع بالتساوي وممكن نميل الصينية في كل الإتجاهات علشان الشربات يتسرب للأسفل ويوصل لكل القطع . 

 طريقة تحضير الشربات :-

هنضيف الماء والسكر في كسرولة على النار ونقلبهم كويس في البداية لحد مايبدأ يسخن و بعد كده هنعلي النار لحد ما الماء يبدأ يغلي بعد كده هنهدي النار ونضيف الفانيليا ونسيب السكر يذوب براحته الشربات بيكون جاهز لما نلاقي السكر ذاب تماما والقوام بدأ يتقل شوية كده يكون الشربات جاهز معانا .

ودلوقتي تقدروا تاكلوا احلى بسبوسة طريقة وخفيفة وسكرها معقول مناسب للجميع ، وبألف هنا .

فيديو لوصفة البسبوسة بجوز الهند




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

حديقة الأزهر

  حديقة الأزهر من أكبر الحدائق المصرية مساحتها 72 فدان من الأراضي الخضراء في قلب القاهرة القديمة ، الحديقة مصنفة كواحدة من أفضل 60 مساحة عام...