اللوبيا
من البقوليات اللي بتحتوي على بروتين نباتي بنسبة عالية علشان كده هي من الأكلات المغذية
جداً ممكن تجربوها مع الكفتة ، زي كفتة داود باشا بس بدل ما تكون مع صوص طماطم فقط
هنعملها باللوبيا، أتمنى الطريقة تعجبكم .
مكونات
ومقادير اللوبيا :-
- 2
بصلة متوسطة الحجم .
- نصف كيلو من الطماطم معصورة .
- ملعقتين
كبار من الثوم المفروم .
- نصف
كيلو من اللوبيا .
- ملعقة
صغيرة من الكزبرة الجافة .
- ملعقة
كبيرة من صلصة الطماطم .
- نصف
ملعقة صغيرة من الكمون .
- نصف ملعقة
صغيرة من الفلفل الأسود .
- ملعقة
صغيرة سكر .
-2 مكعب مرق لحم أو دجاج.
- ملح .
- زيت /
زبدة .
طريقة
تحضير اللوبيا :-
الأول هننقع اللوبيا في الماء لمدة ساعة - ساعتين بعدها هنبدأ بسلق اللوبيا هنضيف اللوبيا للماء علشان تتسلق الماء يكون مغطي اللوبيا بزيادة وعند الغليان هنشيل الريم الأبيض اللي بيظهر على سطح الماء لأن الريم ده بيكون فيه الغازات الموجودة في اللوبيا واللي بتسبب انتفاخ المعدة فلازم يتشال بعد كده هنسيب اللوبيا في الماء على النار لحد ما تستوي نصف تسوية تغلي مرتين فقط ونطفي النار عليها لأننا هنكمل تسويتها في صوص الطماطم فلازم اللوبيا متستويش بالكامل عند سلقها علشان تستحمل التسوية في الصوص بعد ما ننتهي من سلق اللوبيا هنصفيها من الماء كويس ونبدأ بفرم البصل فرم ناعم بعد كده هنحمر البصل على النار مع نصف كمية الثوم المفروم لحد ما يبقى لونهم ذهبي بعد كده هنضيف عصير الطماطم مع السكر وصلصة الطماطم والكمون والفلفل الأسود والكزبرة ومكعب المرق هنسيب الخليط يغلى على النار وبعد كده هنخفض النار ونسيب عصير الطماطم يتسبك ( يصبح قوامه ثقيل والماء اللي فيه يتبخر ) بعد كده هنضيف باقي كمية الثوم المفروم واللوبيا المسلوقة ونقلبها كويس مع الطماطم والثوم والبصل ونكون غالين ماء على النار يكفي حسب كمية الطبخة وعدد الأفراد بعد ما نضيف اللوبيا هنزيد عليه الماء ونسيبه على نار عالية في البداية لحد ما تغلي على النار ثم نخفض النار ونسيب الطبخة لحد ما اللوبيا تقرب تستوي في الوقت ده هنضيف الكفتة للوبيا ونتركهم يكملوا تسوية ( الكفتة مش هتحتاج تستوي فلازم يكون فاضل وقت بسيط للوبيا علشان تستوي وبعد كده نضيف الكفتة ) كده تكون اللوبيا بالكفتة جاهزة للأكل .
مكونات
ومقادير الكفتة :-
- نصف
كيلو من اللحمة المفرومة .
- بصلة واحدة
متوسطة و مفرومة فرم ناعم .
- ملح .
- ربع
ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود .
- نصف
ملعقة صغيرة من بهارات اللحمة .
- نصف
ملعقة صغيرة من الكمون .
- ربع ملعقة صغيرة من القرفةالبودر
( أقل بقليل من ربع الملعقة ).
طريقة
تحضير الكفتة :-
هنضيف
البصل والبهارات للحمة ونخلطهم مع بعض كويس جداً لحد ما المكونات تندمج مع اللحمة
بعد كده هنسيب اللحمة في الثلاجة لمدة نصف ساعة لو مستعجلين أو لو عندكوا وقت
خلوها في الثلاجة أكثر علشان تتماسك ونقدر نشكلها بعد كده بسهولة وكمان تأخذ نكهة
البصل والبهارات اللي ضفناها ، بعد كده هنخرجها من الثلاجة ونبدأ في تشكيلها ممكن
نعملها بالشكل الدائري أو أصابع كفتة عادية حسب إختياركم بعد كده هنقليها على
النار في زيت سخن لحد ما تتحمر هنصفيها من الزيت كويس و بعد كده نضيفها للوبيا .
وبكده
الأكلة تكون جاهزة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق