الخميس، 15 يوليو 2021

لمة عيد الأضحى تحلى بالفتة المصرية أحلى وألذ طعم للفتة

 

طريقة عمل الفتة المصرية بالخل والثوم


المكون الأساسي في الوصفة 

:-


- مرقة اللحم .


مكونات ومقادير صوص 

الفتة :-


- 6 حبات متوسطين من 

  الطماطم معصورين .

- ملعقة كبيرة من الثوم 

  المفروم .

- ملعقة كبيرة ونصف من 

 السمنة أو زيت حسب الرغبة.

- نصف ملعقة صغيرة من 

  الفلفل الأسود .

- ملعقة صغيرة من الكمون .

- ملعقة صغيرة من السكر .

- ملعقة صغيرة من هريسة 

  الشطة .  

- ملعقة صغيرة من الكزبرة 

   الجافة .

- 2 ملعقة كبيرة من الخل .

- كمية الملح حسب الرغبة .


طريقة تحضير صوص الفتة :-


هنضيف السمنة على النار 

ونضيف عليها الثوم المفروم 

مع الكزبرة ونقلب لحد ما 

الثوم يبدأ يبقى لونه ذهبي 

بعد كده هنضيف الخل وخلوا 

بالكم ان النار تكون هادئة 

علشان الخل بيطلع بخار كتير 

وبعد كده هنضيف عليه 

عصير الطماطم مع 

الكمون والهريسة والفلفل 

الأسود والسكر ونقلب 

المكونات مع بعض كويس 

ونعلي النار شوية لحد ما 

الصوص يغلي بعد كده 

نضيف الملح ونهدي النار 

شوية ونسيب الصوص 

يتسبك يعني يستوي .



مكونات ومقادير الفتة 

العيش / الخبز ) :-


- ملعقتين كبار من السمن أو  

  زيت وزبدة حسب الرغبة .

- 2 ملعقة كبيرة من الثوم 

  المفروم .

- نصف ملعقة صغيرة من 

  الفلفل الأسود .

- ملعقة صغيرة من الكمون .

- 3 ملاعق كبار من الخل .

- 2 مكعب مرق دجاج أو لحم.

- 5 أرغفة من العيش / الخبز 

  المصري محمص في الفرن .


طريقة تحضير فتة العيش :-


هنضيف السمنة والثوم على 

النار هنقلب الثوم كويس لما 

تبدأ تظهر ريحة الثوم ويذبل 

شوية بعد كده هنضيف 

الكمون والفلفل الأسود 

ومكعبات المرق ونقلبهم 

كويس جداً ونضيف عليهم 

الخل بعد كده هنضيف 

العيش المحمص العيش 

بنحمصه في الفرن 

بنظف الرغيف من الردة على 

قد ما نقدر وندخل الأرغفة 

للفرن علشان يتحمص 

بنحمصه من الوجهين وبعد 

كده بنكسره لقطع 

صغيرة هنضيف العيش للثوم 

والخل ونقلبهم كويس ونبدأ 

نضيف المرق بنسقي العيش 

بالمرقة لحد ما العيش يطرى 

بس ما تضيفوش مرقة زيادة 

علشان العيش ما يبوش 

ويبقى طري زيادة عن اللزوم 

بعد كده هنسيبه على النار 

شوية يشرب المرقة وينشف 

بعد كده يكون جاهز .


مكونات ومقادير الأرز :-


- زيت ذرة و 3 مكعبات من 

  الزبدة .

- 2 ورقة غار .

- 2 كوب من الأرز المصري .

- ملح .


طريقة تحضير الأرز :-


هنضيف الزيت والزبدة وورق 

الغار ونقلبهم لحد ما ورق 

الغار تبدأ ريحته تظهر 

وبعدها هنضيف الأرز ونقلبهم 

كويس لحد ما ينشف من 

الماء اللي كان مغسول بيه 

بعد كده هنضيف عليه 

كمية من مرقة اللحمة كمية 

تكون مناسبة لتسويته 

ونسيبه يغلي كويس بعد كده 

نشوف الحدق ونضيف كمية 

الملح المناسبة ونهدي عليه 

النار تماماً علشان يستوي من 

غير ما يلزق أو يشيط

ونسيبه لحد ما يشرب كمية 

المرق وبكده يكون جاهز 

للأكلتقدروا تقدموا الفتة في 

طبق كبير للتقديم تضيفوا 

في الأول طبقة من فتة 

العيش وعليها طبقة من الأرز 

وتزينوا الطبق بالصوص 

وقطع اللحم حسب الرغبة ، 

وبألف هنا ...

فيديو فيه طريقة الوصفة 

بشكل أوضح 

لو بتقرأوا الموضوع ده من 

على الموبايل والفيديو مش 

ظاهر تقدروا تضغطوا على 

جملة عرض إصدار الويب 

الموجودة أسفل

 المدونة هيظهر الفيديو في 

نهاية الموضوع .





ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

شاطئ الغرام والمكان اللي كليوباترا كانت بتستجم فيه

شجرة زيتون على الطريق                                                                                                 مرسى مطروح التى تتميز ...