الاثنين، 22 فبراير 2021

طريقة عمل القلقاس بالسلق و الأرز المحمر حبة و حبة

 

القلقاس و الأرز المحمر 

بالشعرية


اكلات الشتاء   اكلات مصرية



زي ما إحنا عارفين ان كل موسم ربنا 

خلق ليه الزرع المناسب لاحتياجات  

جسمنا فيكل موسم ، القلقاس من 

الأكلات اللي فيها قيمة غذائية عالية 

وبتمد الجسم بالطاقة والدفء اللي 

إحنا محتاجينه في الوقت ده من  

الشتاء لاننا بنمر بحالة طقس شديدة 

البرودة ومحتاجين أكل يدفي ويكون 

مغذي ولذيذ في نفس الوقت موضوع  

النهاردة هيكون عن طريقة القلقاس 

بالسلق أتمنى الطريقة تعجبكم .


ملحوظة :-

في الوصفة دي هندمج بين القلقاس 

اللي بالطماطم والقلقاس اللي بالسلق 

علشان في ناس كتير مبتحبش طعم 

القلقاس فبنضيف ليه طماطم علشان 

يدي القلقاس طعم أفضل بالنسبة 

للناس دي أما لو انتوا حابين تعملوه 

بالسلق فقط يبقى هتستغنوا عن 

الطماطم خالص أو تضيفوا كمية 

بسيطة جداً من الطماطم .


المقادير و المكونات :-

- حوالي كيلو ونصف من القلقاس .

- 2حبة بصل كبيرة مفرومة .

- 3 ملاعق كبار من الثوم المفروم .

- زيت وزبدة الكمية حسب الرغبة .

- ربطتين متوسطين من السلق .

- ربطتين متوسطين من الكزبرة 

  الخضراء .

- طماطم 5 حبات من الطماطم .

- معلقة صغيرة سكر .

- لحمة لعمل مرقة اللحم لتسوية    

  القلقاس .

- مكعب مرق لحم أو خضروات .

- ملح .

- ربع ملعقة صغيرة فلفل أسود .

- ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة .

- نصف ملعقة صغيرة كمون .


طريقة التحضير :-

في البداية هنفرم البصل و نضيفه لحلة

( وعاء ) الطهي ونضيف ليه زيت 

وزبدة ونبدأ نشوح البصل نحمره لحد 

ما يأخذ اللون الذهبي بعد كده هنضيف 

عصير الطماطم مضاف ليه السكر 

والملح والفلفل والكمون و مكعب المرق 

والكزبرة الناشفة ممكن نضفها للطماطم 

او نخليها للأخر نحمرها مع الثوم 

هنسيب عصير الطماطم يتسبك 

كويس يبدأ قوامه يتخن و الماء اللي 

في الطماطم ينقص في الوقت ده نكون 

مجهزين الخضرة بعد ما نغسل السلق 

والكزبرة الخضراء هنشيل السيقان 

بتاعت السلق هنأخذ فقط 

الورق الأخضر للسلق أما الكزبرة فممكن 

نقطعها بالسيقان عادي لانها 

رفيعة هنقطعها بالسكينة شوية علشان 

هنفرمها بعد كده في الكبة مع السلق 

فلازم نقطعهم شوية علشان الخضرة 

متلفش على السلاح بتاع الكبة بنفرمها 

كويس جداً لحد ما تبقى زي المعجون 

في الوقت ده تكون الطماطم اتسبكت 

هنبدأ نضيف القلقاس ونضيف 

ليه المرقة اللي هنسوي القلقاس بيها 

ونسيب القلقاس يستوي شوية بعد كده 

هنرجع للخضرة بعد ما فرمناها في 

الكبة هنحطها في المصفى ونبدأ نعصر 

فيها بإيدنا أو نضغط عليها بملعقة 

ونزل الماء منها كويس كمية الماء اللي 

هتنزل دي هنحتفظ بيها ونضيفها 

للقلقاس أما المعجون بتاع الخضرة 

الليصفناه هنسويه على النار قبل 

ما نضيفه للقلقاس في طاسة ( مقلاة ) 

صغيرة على النار هنضيف شوية زيت و 

زبدةونحمر فيهم الثوم لما يبدأ الثوم 

يأخذ اللون الذهبي هنضيف عليه 

معجون الخضرة المصفى و نقلبهم مع 

بعض على النار كويس و نسيبهم دقائق 

على النار بعد كده نضيفهم للقلقاس و 

نسيبه يكمل التسوية بس لازم القلقاس 

يكون متماسك يعني ما يستويش زيادة 

عن اللزوم لازم يكون متماسك شوية 

علشان لو حابين نسخنه تاني 

ميتهريش لما القلقاس يدخل في 

التسوية نضيفله اللحمة لو انتوا حابين 

تطبخوا باللحمةعلشان اللحمة بتكون 

مستوية في السلق والمرقة اللي بنسوي 

بيها القلقاس و بكده يكون القلقاس 

جاهز للأكل و ممكن تقدموه مع الأرز 

المحمر احنا بنسميه حبة وحبة 

وطريقته سهلة جداً هنغسل 

الأرزالمصري الكمية اللي احنا عايزنها 

بعد كده هنقسم الكمية دي لنصفين 

هنأخذ النصف الأول ونبدأ نحمره في 

الزيت والزبدة لما يبدأ يأخذاللون 

الذهبي هنضيف ليه شوية شعرية 

ومكعب مرق ونقلبهم كويس مع بعض 

لحد ما الشعرية تأخذ لون ذهبي بعد 

كده نضيف النصف الثاني من الأرز 

ونقلبه شوية وبعد كده نضيف المرقة 

اللي هنسوي بيها الأرز بالطريقة 

المعتادة ، دي كانت وصفة اليوم أتمنى 

تنال إعجابكم وبألف هنا .

فيديو فيه طريقة الوصفة بشكل 

موضح😊




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

شاطئ الغرام والمكان اللي كليوباترا كانت بتستجم فيه

شجرة زيتون على الطريق                                                                                                 مرسى مطروح التى تتميز ...