الاثنين، 22 فبراير 2021

طريقة عمل القلقاس بالسلق و الأرز المحمر حبة و حبة

 

القلقاس و الأرز المحمر 

بالشعرية


اكلات الشتاء   اكلات مصرية



زي ما إحنا عارفين ان كل موسم ربنا 

خلق ليه الزرع المناسب لاحتياجات  

جسمنا فيكل موسم ، القلقاس من 

الأكلات اللي فيها قيمة غذائية عالية 

وبتمد الجسم بالطاقة والدفء اللي 

إحنا محتاجينه في الوقت ده من  

الشتاء لاننا بنمر بحالة طقس شديدة 

البرودة ومحتاجين أكل يدفي ويكون 

مغذي ولذيذ في نفس الوقت موضوع  

النهاردة هيكون عن طريقة القلقاس 

بالسلق أتمنى الطريقة تعجبكم .


ملحوظة :-

في الوصفة دي هندمج بين القلقاس 

اللي بالطماطم والقلقاس اللي بالسلق 

علشان في ناس كتير مبتحبش طعم 

القلقاس فبنضيف ليه طماطم علشان 

يدي القلقاس طعم أفضل بالنسبة 

للناس دي أما لو انتوا حابين تعملوه 

بالسلق فقط يبقى هتستغنوا عن 

الطماطم خالص أو تضيفوا كمية 

بسيطة جداً من الطماطم .


المقادير و المكونات :-

- حوالي كيلو ونصف من القلقاس .

- 2حبة بصل كبيرة مفرومة .

- 3 ملاعق كبار من الثوم المفروم .

- زيت وزبدة الكمية حسب الرغبة .

- ربطتين متوسطين من السلق .

- ربطتين متوسطين من الكزبرة 

  الخضراء .

- طماطم 5 حبات من الطماطم .

- معلقة صغيرة سكر .

- لحمة لعمل مرقة اللحم لتسوية    

  القلقاس .

- مكعب مرق لحم أو خضروات .

- ملح .

- ربع ملعقة صغيرة فلفل أسود .

- ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة .

- نصف ملعقة صغيرة كمون .


طريقة التحضير :-

في البداية هنفرم البصل و نضيفه لحلة

( وعاء ) الطهي ونضيف ليه زيت 

وزبدة ونبدأ نشوح البصل نحمره لحد 

ما يأخذ اللون الذهبي بعد كده هنضيف 

عصير الطماطم مضاف ليه السكر 

والملح والفلفل والكمون و مكعب المرق 

والكزبرة الناشفة ممكن نضفها للطماطم 

او نخليها للأخر نحمرها مع الثوم 

هنسيب عصير الطماطم يتسبك 

كويس يبدأ قوامه يتخن و الماء اللي 

في الطماطم ينقص في الوقت ده نكون 

مجهزين الخضرة بعد ما نغسل السلق 

والكزبرة الخضراء هنشيل السيقان 

بتاعت السلق هنأخذ فقط 

الورق الأخضر للسلق أما الكزبرة فممكن 

نقطعها بالسيقان عادي لانها 

رفيعة هنقطعها بالسكينة شوية علشان 

هنفرمها بعد كده في الكبة مع السلق 

فلازم نقطعهم شوية علشان الخضرة 

متلفش على السلاح بتاع الكبة بنفرمها 

كويس جداً لحد ما تبقى زي المعجون 

في الوقت ده تكون الطماطم اتسبكت 

هنبدأ نضيف القلقاس ونضيف 

ليه المرقة اللي هنسوي القلقاس بيها 

ونسيب القلقاس يستوي شوية بعد كده 

هنرجع للخضرة بعد ما فرمناها في 

الكبة هنحطها في المصفى ونبدأ نعصر 

فيها بإيدنا أو نضغط عليها بملعقة 

ونزل الماء منها كويس كمية الماء اللي 

هتنزل دي هنحتفظ بيها ونضيفها 

للقلقاس أما المعجون بتاع الخضرة 

الليصفناه هنسويه على النار قبل 

ما نضيفه للقلقاس في طاسة ( مقلاة ) 

صغيرة على النار هنضيف شوية زيت و 

زبدةونحمر فيهم الثوم لما يبدأ الثوم 

يأخذ اللون الذهبي هنضيف عليه 

معجون الخضرة المصفى و نقلبهم مع 

بعض على النار كويس و نسيبهم دقائق 

على النار بعد كده نضيفهم للقلقاس و 

نسيبه يكمل التسوية بس لازم القلقاس 

يكون متماسك يعني ما يستويش زيادة 

عن اللزوم لازم يكون متماسك شوية 

علشان لو حابين نسخنه تاني 

ميتهريش لما القلقاس يدخل في 

التسوية نضيفله اللحمة لو انتوا حابين 

تطبخوا باللحمةعلشان اللحمة بتكون 

مستوية في السلق والمرقة اللي بنسوي 

بيها القلقاس و بكده يكون القلقاس 

جاهز للأكل و ممكن تقدموه مع الأرز 

المحمر احنا بنسميه حبة وحبة 

وطريقته سهلة جداً هنغسل 

الأرزالمصري الكمية اللي احنا عايزنها 

بعد كده هنقسم الكمية دي لنصفين 

هنأخذ النصف الأول ونبدأ نحمره في 

الزيت والزبدة لما يبدأ يأخذاللون 

الذهبي هنضيف ليه شوية شعرية 

ومكعب مرق ونقلبهم كويس مع بعض 

لحد ما الشعرية تأخذ لون ذهبي بعد 

كده نضيف النصف الثاني من الأرز 

ونقلبه شوية وبعد كده نضيف المرقة 

اللي هنسوي بيها الأرز بالطريقة 

المعتادة ، دي كانت وصفة اليوم أتمنى 

تنال إعجابكم وبألف هنا .

فيديو فيه طريقة الوصفة بشكل 

موضح😊




الاثنين، 15 فبراير 2021

طريقة عمل شال كروشيه مثلث كمان ينفع كهدية مميزة

 

شال كروشيه


شال كروشيه مثلث  أفكار لهدايا عيد الأم


موضوع النهاردة هيكون 2 ×1 بمعنى هنتعلم فيه طريقة عمل شال مثلث من الكروشيه 

مميز جداً في الشكل واللون وتفاصيل الشال جميلة جداً وفي نفس الوقت ينفع كهدية 

مميزة لأي حد عزيز عليكم خاصةً الفترة الجاية فيها الاحتفالات بعيد ( يوم ) الأم فمن 

الحاجات الجميلة جداً اننا نهادي حبايبنا وخاصةً الأم بهدية جميلة صنعناها بإيدينا بكل 

الحب .


الأدوات المستخدمة:-


- خيط اليزا

هدايا صناعة يدوية  خيوط كروشيهكروشيه  اعمال يدوية سهلةأعمال فنية يدوية   شال شتويملابس شتوية   مشغولات شتوية


- ابرة مقاس من 2-4 mm انا استخدمت ابرة مقاس 3

- ابرة تنظيف


الغرز المستخدمة:-


- غرزة السلسلة


- غرزة المنزلقة


- غرزة البف


- غرزة عمود بلفة


- غرزة العمود الأمامي


- غرزة العمود الخلفي


- غرزة الحشو


في الفيديو التالي هتلاقوا شرح لطريقة عمل الشال بشكل وافي ، 

مشاهدة طيبة😊




الاثنين، 1 فبراير 2021

عجينة الفطائر الهشة + طريقة تحضير حشوة السبانخ للمعجنات

 

طريقة عمل عجينة الفطائر 

الهشة لجميع الحشوات


عجينة فطائر هشة

فطائر بالسبانخ

السبانخ من الأكلات المغذية 

والمفيدة جداً لأنها غنية 

بالمعادن زيالحديدوالكالسيوم

والبوتاسيوم والماغنيسيوم 

وكمان غنية بالفيتامينات زي 

فيتامين أ و ج و ك وتعتبر

السبانخ مصدر غني بالألياف 

كل الفوائد دي وأكثر تخلي 

السبانخ من الأكلات المهمة 

جداً ولازم نستخدمها بشكل 

أساسي ومستمر في وجباتنا 

علشان نعود نفسنا وأطفالنا 

عليها للحصول على الفوائد 

المتعددة اللي بتحتوي عليها 

السبانخ ، زي مكنا واحنا 

أطفال بنتفرج على كارتون 

باباي وبنشوف ازاي بيتحول 

لشخص قوي بعد أكله للسبانخ

صحيح الكارتون ده كان فيه 

مبالغة شوية بس أنا عن 

نفسي حبيت السبانخ بسببه ، 

في موضوع النهاردة 

هقدملكمطريقةلذيذةجداًلعمل 

حشوةالسبانخ للمعجنات 

وممكن نضيف للحشوة دي 

شوية بقدونس وبرغل لو 

حابين ونكلها زي السلطة 

وكمان هقدملكم طريقة سهلة 

لعمل فطائر هشة وخفيفة ، 

أتمنىالموضوع ينال إعجابكم.


مقادير عجينة الفطائر :-

- 2 كيلو دقيق أبيض 

للمعجنات أو دقيق لجميع 

الإستخدامات حسب المتوفر .

- 4 معالق طعام كبيرة من 

الحليب البودر .

- 2 معلقة طعام كبيرة من 

السكر .

- 2 معلقة طعام كبيرة من 

الخميرة الفورية .

- ربع معلقة طعام كبيرة من 

الملح .

- كوب إلا ربع من زيت الذرة .

- لتر ماء دافئ غير مغلي .


طريقة تحضير العجينة :-


نخلط جميع المكونات الجافة 

الدقيق والحليب والسكر 

والخميرة لو مش متأكدين 

من جودة الخميرة تقدروا 

تضيفوا الخميرة لشوية ماء 

دافئ وتضيفوا عليه السكر 

وتستنوا حوالي 10 دقائق 

لحد ما الخميرة تفور 

وتتأكدوا من صلاحيتها 

تقدروا تضيفوها للعجينة أما 

لو متأكدين من الخميرة 

فمشرط تعملوا الخطوة دي

وتقدروا تضيفوا الخميرة 

والسكر للعجينة من البداية 

ونقلبهم مع بعض وبعد كده 

نضيف الزيت ونبدا نعجن 

واحنا بنعجن نضيف جزء من 

الماء ونعجن بيه كل ما 

العجينة تشرب الماء ونحس 

انها لسة محتاجة ماء نضيف 

ونعجن لحد ما العجينة 

تصبح متماسكة وطرية سهل 

تشكيلها بدون ما تشقق او 

تكون ملزقة زيادة عن اللزوم 

بعد كده هتسيبوا العجينة 

ترتاح وتخمر لمدة ربع لنصف 

ساعة على حسب حرارة 

المكان لأن فيالصيف العجين 

بيخمر أسرع من فترة الشتاء 

ولازم العجينة تكونمتغطية 

كويسعلشان متنشفشوتخمر 

بشكل أسرع .


طريقة عمل عجينة الفطائر الهشة

طريقة عمل السبانخ للفطائر



مقادير حشوة السبانخ :-


- 4 ربطات متوسطة من 

السبانخ .

- 2 بصلة كبيرة مفرومة .

- معلقة طعام كبيرة ملح .

- عصير ليمونة واحدة 

متوسطة .

- نصف معلقة صغيرة من 

الفلفل الأسود .

- معلقة صغيرة من السماق .

- معلقة صغيرة من الكمون .

- معلقة صغيرة من الكزبرة .

-2 معلقة صغيرة من الهريسة 

أو حسب الرغبة .

- نصف كوب من زيت الزيتون .


طريقة تحضير حشوة 

السبانخ :-


في البداية هنقطع الرأس 

اللي بتكون في ساق السبانخ 

من تحت ونغسل السبانخ 

كويس جداً تحت مياه جارية 

وبعد كده بنقطع السبانخ 

الأوراق و السيقان بنقطعهم 

بالسكينة تقطيع متوسط 

يعني ميكونش ناعم أو صغير 

علشان نستفيد من الفائدة 

اللي فيها بعد كده هنضيف 

للسبانخ البصل المفروم 

والملح ونبدأ نقلبهم مع 

بعض واحنا بنقلب هندعك 

فيهم كويس علشان السبانخ 

والبصل يطلعوا كل المياه 

اللي فيهم يعني نحاول 

نعصرهم بإيدنا كويس 

وبعد كده بنضيف السبانخ 

والبصل في وعاء أو طبق 

نفصلهم عن المياه اللي طلعت 

منهم وبعد كده هنضيف باقي 

المقادير والزيت للسبانخ 

ونخلطهم مع بعض كويس .


طريقة تحضير الفطائر :-

بعد ما العجينة تخمر هنبدأ 

ناخد قطع من العجينة وكل 

قطعة بنكورها حسب الحجم 

اللي احنا عاوزينه وبنحطهم 

في صينية او على سطح 

يكون مرشوش بشوية دقيق 

علشان العجين ميلزقش و

نغطيمنتانيعلشانمينشفش 

ونسبهم يرتاحوا ويخمروا 

شوية وبعد كده نبدأ نحشي 

العجين بالشكل والطريقة 

اللي نحبهاو بألف هنا .


فيديو عن الوصفة بشكل 

أوضح










الأحد، 24 يناير 2021

طريقة عمل عجة القرنبيط المقلي + فوائد القرنببط ( الزهرة )

 

طريقة لذيذة للقرنبيط المقلي


من اكلات الشتاء القرنبيط ( الزهرة ) بطريقة لذيذة


القرنبيط من الأكلات المفيدة 

جداً وبيتعمل بطرق مختلفة 

لكن 

للأسف كتير من الناس 

مبتحبش تتناول القرنبيط 

بسبب عدم 

حبهم لطعمه في موضوع 

النهاردة هنعمل خلطة جميلة 

جداً 

للقرنبيط المقلي هتغير رأيكم 

في طعم القرنبيط .



تعالوا الأول نعرف مع بعض 

فوائد القرنبيط :-


  • يساعد على الوقاية من 

  • الامساك.

  • الحفاظ على صحة الجهاز 

  • الهضمي على وجه العموم.

  • خفض فرص الإصابة 

  • بسرطان القولون .


 وخفض فرص الإصابة :-


  • بمرض القلب التاجي.

  • الجلطات.

  • ارتفاع ضغط الدم .

  • السكري.

  • السمنة.

  كما يعمل تناول جرعات 

كبيرة من الألياف على 

خفض الكوليسترول 

وخفض ضغط الدم المرتفع


 المقادير :-


  • قرنبيط مسلوق .

  • 10 معالق كباردقيق أبيض جميع الاستعمالات .

  • 4 معالق كبار من نشا الذرة .

  • ربع معلقة كبيرة كرباناتو ( بيكربونات الصوديوم )

  • نصف معلقة كبيرة كمون .

  • معلقة الا ربع كبيرة من البابريكا .

  • ربع معلقة كبيرة فلفل أسود .

  • ملح .

  • 2 معلقة كبيرة من الثوم المفروم .

  • ماء لعجن الخليط .

  • 5 بيضات .

  • عودين من الكزبرة الخضراء والبقدونس والشبت الأخضر .

  • زيت للقلي .


طريقة سلق القرنبيط :-


في البداية هنقطع القرنبيط 

ونفصصه ونغسله كويس 

بالماء 

الجاري بعد كده في حلة 

نضيف ماء بحيث يغطي 

القرنبيط 

ونضيف شوية ملح وكمون 

ونسيبه على النار لحد ماالماء 

يبدأ 

يغلي كويس بعدها نصفي

القرنبيط 

من الماء كويس قبل 

مانضيفالقرنبيط لخليط 

الدقيق لازم القرنبيط يكون 

دافي مش سخن ولازم 

القرنبيط يكون مستوي نصف 

تسوية(نصف سلقة )علشان م

يتهريش مننا في القلي .


طريقة تحضير خليط 

العجينة لقلي القرنبيط :-


نخلط المكونات الجافة مع 

بعض الأول ( الدقيق و النشا 

و الملح و الكرباناتو و الفلفل 

الأسود و الكمون و البابريكا

بعد كده نضيف الثوم ونبدأ 

نخلط المكونات بالماء 

بنضيف الماء بالتدريج 

ونخلط المكونات كويس لازم 

نقلبهم لحد ما الدقيق يذوب 

ويكون الخليط ثقيل شوية 

يعني منزودش ماء 

لأن البيض هيخفف الخليط 

بعد منتأكد ان الدقيق ذاب 

تماماً نضيف البيض ونقلب 

المكونات كويس ونخلطهم 

مع بعض هتلاحظوا إن 

الخليط أصبح أخف من 

الأول بعد كده نضيف 

الخضرة ( الكزبرة و 

البقدونس و الشبت

ونقلبهم كويس مع 

الخليط بعد كده هنضيف 

جزء من القرنبيط 

المسلوق ونقلبهم كويس في 

الخليط بعد كده هنسخن 

الزيت على النار ونبدأ نشيل 

قطعة القرنبيط بالمعلقة 

ونأخذ معها شوية من 

الخليط ونحطها في الزيت 

ولازم يكون سخن علشان

القرنبيط ميشربش الزيت 

وممكن الخليط يلزق في 

طاسة القلي لو الزيت 

بارد هنملى طاسة القلي 

بالقرنبيط على قد مساحة 

الطاسة منزودش كتير 

علشان نعرفنقليهم كويس 

لما يبدأ القرنبيط يحمر من 

الأطراف ويكون ذهبي نبدأ 

نقلبهم على الجهة الأخرى 

علشان يحمر من الجهتين بعد 

ما يحمر نشيله من على 

النار ونصفيه من الزيت 

كويس ونحطه في صينية 

واسعة عليها 

مناديل مطبخ علشان يصفي 

الزيت عليها ويفضل اننا 

منضفش قطع القرنبيط فوق 

بعض بعد منخرجهم من  

الزيت علشان يصفوا من 

الزيت كويس هنقلي باقي 

القرنبيط بنفس الطريقة 

وممكن لو اتفضل شوية من 

الخليط نقليه عادي زي العجة 

أو الفلافل بيبقى طعمه حلو 

جداً وممكن اللي مبيحبش 

القرنبيط يأكل منه .

تقدروا تقدموا القرنبيط مع 

البطاطس المقلية وطبعاً 

البطاطس تتقلي الأول قبل 

القرنبيط علشان الزيت بيكون 

نظيف وممكن 

تقدموا معاه صوص الكاتشب 

والمايونيز بإضافة كميات 

متساوية من المايونيز 

والكاتشب وخلطهم مع بعض 

تقدروا تغمسوا بيه 

القرنبيط والبطاطس بيدي 

طعم مسكر وجميل مع الأكل 

، وبألف هنا .

من اكلات الشتاء القرنبيط ( الزهرة ) بطريقة لذيذة



فيديو للوصفة بشرح وافي




طريقة تفريز القرنبيط





شاطئ الغرام والمكان اللي كليوباترا كانت بتستجم فيه

شجرة زيتون على الطريق                                                                                                 مرسى مطروح التى تتميز ...