بما إن
موسم القلقاس بدأ حبيت أشارك معكم طريقة سهلة وسريعة لحفظ القلقاس في الفريزر لفترة
طويلة من غير ما يغير طعمه أو يتأثر ، طريقة جميلة مبتحتجش وقت ولا مجهود كبير .
المكونات :-
- 2 كيلو من القلقاس .
- 2 ليمونأصفر صغيرمن النوع صغير الحجم .
- أكياس حفظ الطعام أو علب حفظ الطعام .
طريقة التحضير :-
في البداية هنغسل القلقاس تحت ماء جاري ويكون سخن يعني درجة حرارته
تقدر إيدينا تستحملها هنغسله ونظفه بفرشاة خاصة بالخضروات بحركات دائرية هنظف
القلقاس كويس علشان نشيل من عليه أي أوساخ ، بعد تنظيف القلقاس هنسيبه يصفي كويس
من الماء تماماً وبعد التصفيه ننشفه برده بفوطة ناشفة علشان نتأكد انه تخلص من كل
الماء اللي عليه ، بعد كده هنبدأ نقطعه لحلقات الأول قبل التقشير علشان يسهل عملية
التقشير بدل ما نقشره قبل التقطيع وهو سليم ، بعد تقطيعه لحلقات وتقشيره هنأخذ
كل قطعة من القلقاس ونمسحها بمنديل مطبخ غير مبلل ( لازم القلقاس ميتعرضش للماء
أبداً بعد غسله وتجفيفه من الماء أول مرة وبنمسحه بمناديل المطبخ علشان لو عليه أي
أجزاء بسيطة من القشرة الخارجية نشيلها ونظفه بالمنديل) بعد كده هنقطعه لأصابع
متوسطة الحجم ثم نقطع أصابع القلقاس لمكعبات ونحاول نساوي مكعبات القلقاس في الحجم
علشان عند طبخها تستوي في وقت واحد وتأخذ نفس التسوية ، بعد تقطيع كمية القلقاس
اللي هنخزنها هنعصر عليه الليمون ونقلب القلقاس كويس جداً علشان يختلط بالليمون
ويندمج معاه بشكل متساوي ، الليمون هيساعد على حفظ القلقاس ويفضل محتفظ بلونه من غير
مايتغير بسبب التجميد ولا طعمه يتغير وبكده القلقاس يكون جاهز للتفريز تقدروا
تقسموا القلقاس حسب الطبخة والكمية اللي هتحتاجوها كل مرة عند طهي القلقاس ممكن
تحفظوه في الأكياس المخصصة لحفظ الطعام أو تحفظوه في علب التفريز أهم حاجة الأكياس
أو العلب تكون محكمة الغلق علشان هواء الفريزر ميكونش ثلج داخل الأكياس أو العلب لأن
ده هيأثر على طعم وجودة القلقاس ( مهم جداً إن أي أداة بتستخدموها في تقطيع
القلقاس وتقشيره وكمان الأطباق ولوح التقطيع لازم كل الأدوات تكون جافة تماماً من
الماء علشان المادة اللزجة الموجودة في القلقاس متظهرش ) وبكده تقدروا تحفظوا
القلقاس لفترة طويلة وانتوا مطمئنين وبطريقة سهلة وسريعة ، وبألف هنا...
سكارف شتوي من الكروشيه بغرزة بسيطة وبتدي شكل جميل جداً
في اللبس تنفع للرجال والسيدات وتقدروا تتحكموا في الطول والعرض حسب رغبتكم تابعوا
التفاصيل المكتوبة آن شاء الله الشرح يكون وافي
وتقدروا كمان تشوفوا الشرح بالصوت والصورة من خلال الفيديو المرفق مع
الموضوع .
- الأدوات المستخدمة :-
- - خيط كروشيه أنا استخدمت
خيط زي اللي في الصورة ممكن تستخدموا أي نوع حسب المتوفر المهم يكون بنفس السمك .
- - ابرة مقاس7 .
- - ابرة تنظيف .
- - مقص .
- الغرز المستخدمة :-
- - غرزة سلسلة.
- - غرزة عمود بلفة .
- - غرزة البريد الأمامي .
- - غرزة البريد الخلفي .
- - غرزة نصف عمود .
- - غرزة قرص العسل .
- بيانات السكارف :-
- -الطول :- 134سم
- - العرض :- 18سم
طريقة عمل السكارف :-
--الصف الأول :-
في البداية نقوم بعمل 32غرزة
سلسلة بعد ذلك نترك أخر ثلاث غرز سلسلة وعند غرزة السلسلة الرابعة نقوم بعمل غرزة
عمود بلفة ونقوم بعمل غرزة العمود بلفة في كل غرز السلسلة التي تقابلنا حتى نهاية
الصف الأول .
- - الصف الثاني :-
في نهاية الصف الأول نقوم بلف السكارف ثم نبدأ في الصف
الثاني نقوم بعمل 2 غرزة سلسلةبعد ذلك نترك أخر غرزة
عمود بلفة من الصف السابق ثم عند غرزة العمود بلفة التي بجانبها نعمل فيها غرزة
بريد أمامي ثم الغرزة التي بجانبها نعمل فيها أيضاً غرزة بريد أمامي يصبح لدينا 2غرزة بريد أمامي ثم في
الغرزة التي تقابلنا بعد ذلك نعمل فيها غرزة بريد خلفي والغرزة التي بعدها نعمل
فيها غرزة بريد خلفي أيضاً يصبح العمل كالأتي نعمل 2 غرزة بريد أمامي ثم 2 غرزة بريد خلفي وهكذا حتى النهاية ماعدا أخر غرزة عمود
بلفة من الصف الأول نعمل فيها غرزة نصف عمود وهكذا ينتهي الصف الثاني نقوم بلف
السكارفثم نعمل2 غرزة سلسلة ونبدأ الصف الثالث .
- - الصف الثالث :-
نقوم بعمل نفس الخطوات التي قمنا بها في الصف الثاني
وعند أخر غرزة في الصف نقوم بعمل غرزة نصف عمود ثم نلف السكارف ونعمل 2 غرزة سلسلة ثم نكرر
الخطوات بنفس الطريقة حتى نصل الى الصف الثامن .
- - الصف التاسع :-
بعد الانتهاء من الصف الثامن نقوم بلف السكارف ثم نعمل 2 غرزة سلسلة ونبدأ الصف
التاسع عند أول غرزة بريد أمامي من الصف السابق نعمل فيها غرزة بريد خلفي ثم
الغرزة التي بجانبها نعمل فيها غرزة بريد خلفي أيضاً ثم الغرزة التي بعدها نعمل
فيها غرزة بريد أمامي ثم في الغرزة التي بعدها نعمل غرزة بريد أمامي أيضاً ثم في
الغرزة التي بعدها نعمل غرزة بريد خلفي ثم في الغرزة التي بعدها نعمل غرزة بريد
خلفي أيضاً يصبح لدينا2
غرزة بريد خلفي ثم 2غرزة بريد أمامي ثم 2
غرزة بريد خلفي بعد ذلك نترك اثنان من الغرز التي ستقابلنا ثم في الغرزة
التي بعدهم نعمل فيها غرزة بريد أمامي ثم الغرزة التي بعدها نعمل فيها غرزة بريد
أمامي أيضاً ثم نعود اللي الغرز السابقة نقوم بعمل في أول غرزة تركناها نعمل فيها
غرزة بريد خلفي ثم الغرزة الثانية التي تركناها نعمل فيها أيضاً غرزة بريد خلفي ثم
نترك اثنان من الغرز التي تقابلنا وعند الغرزة التي ستقابلنا بعدهم نعمل فيها غرزة
بريد امامي وفي الغرزة التي بجانبها نعمل فيها غرزة بريد أمامي أيضاً ثم نعود الى
الغرز التي تركناها عند أول غرزة منهم نعمل فيها غرزة بريد أمامي وفي الثانية نعمل
غرزة بريد أمامي أيضاً ونكمل 8
غرز التي سيقابلونا بنفس
الطريقة نترك غرزتان ثم في الغرزتان اللتان بجانبهم نعمل فيهم غرز بريد أمامي
ونعود اللى الغرزتان السابقتين ونعمل فيهم كما عملنا في البداية بعد ذلك سيتبقى
لدينا 6 غرز عند اول
غرزتان نعمل في كل واحدة غرزة بريد أمامي ثم ثاني غرزتان نعمل في كل واحدة غرزة
بريد خلفي ثم في أخر غرزتان من ال6غرز نعمل في كل واحدة غرزة بريد أمامي وعند الغرزة الأخيرة بعد ال6 غرز نعمل فيها غرزة نصف
عمود ثم نلف السكارف ونعمل اثنان غرزة سلسلةونبدأ الصف العاشر .
-- الصف العاشر :-
عند أول غرزتين نعمل في كل غرزة منهم غرزة بريد خلفي
وعند الغرزة الثالثة والرابعة نعمل في كل غرزة منهم غرزة بريد أمامي وعند الغرزة
الخامسة والسادسة نعمل في كل غرزة منهم غرزة بريد خلفي بعد ذلك عند كل غرزة
تقابلنا نعمل فيها غرزة عمود بلفة كما موضح في الفيديو ( نلف الخيط على الابرة ومن
خلف السكارف ندخل بالابرة من جانب أول غرزة ثم نخرج بالابرة من الجانب الأخر
للغرزة ونسحب خيط ونخرج من الغرزة ونغلقها بالطريقة العادية لغرزة العمود بلفة ،
نكرر نفس الطريقة بحيث يكون اجمالي عدد غرزالعمود بلفة16غرزة عمود بلفة ) ثم عند ال6 غرز الأواخر نبدأ بأول غرزتان منهم نعمل في كل واحدة
منهم غرزة بريد أمامي ثم في الغرزتان الثالثة والرابعة نعمل في كل واحدة منهم غرزة
بريد خلفي ثم في الغرزتان الخامسة والسادسة نعمل في كل واحدة منهم غرزة بريد أمامي
وعند أخر غرزة في الصف العاشر نعمل فيها غرزة نصف عمود ثم نلف السكارف ونعمل
غرزتين سلسلة ونبدأ الصف الحادي عشر .
- - الصف الحادي عشر :-
عند أول غرزتين من ال6غرز الأوائل نعمل في كل غرزة منهم غرزة بريد أمامي وعند
الغرزتان الثالثة والرابعة نعمل في كل غرزة منهم غرزة بريد خلفي ثم الغرزتان
الخامسة والسادسة نعمل في كلً منهم غرزة بريد أمامي ثم نترك اثنان من الغرز التي تقابلنا وعند الغرزة التي ستقابلنا
بعدهم نعمل فيها غرزة بريد امامي وفي الغرزة التي بجانبها نعمل فيها غرزة بريد أمامي
أيضاً ثم نعود الى الغرز التي تركناها عند أول غرزة منهم نعمل فيها غرزة بريد أمامي
وفي الثانية نعمل غرزة بريد أمامي أيضاًبعد ذلك نترك اثنان من الغرز التي ستقابلنا ثم في الغرزة التي بعدهم نعمل فيها
غرزة بريد أمامي ثم الغرزة التي بعدها نعمل فيها غرزة بريد أمامي أيضاً ثم نعود اللي
الغرز السابقة نقوم بعمل في أول غرزة تركناها نعمل فيها غرزة بريد خلفي ثم الغرزة الثانية
التي تركناها نعمل فيها أيضاً غرزة بريد خلفيونكمل 8 غرز التي
سيقابلونا بنفس الطريقة نترك غرزتان ثم في الغرزتان اللتان بجانبهم نعمل فيهم غرز بريد
أمامي ونعود اللى الغرزتان السابقتين ونعمل فيهم كما عملنا في البداية بعد ذلك سيتبقى
لدينا 6غرز عند اول غرزتان نعمل في كل
واحدة غرزة بريد خلفي ثم في الغرزتان
الثالثة والرابعة نعمل في كل واحدة منهم غرزة بريد أمامي ثم في الغرزتان الخامسة والسادسة
نعمل في كل واحدة منهم غرزة بريد خلفي وعند أخر غرزة في الصف العاشر نعمل فيها غرزة
نصف عمود ثم نلف السكارف ونعمل غرزتين سلسلة ونبدأ الصف الثاني عشر .
- - الصف الثاني عشر :-
عند أول غرزتين
نعمل في كل غرزة منهم غرزة بريد أمامي وعند الغرزة الثالثة والرابعة نعمل في كل غرزة
منهم غرزة بريد خلفي وعند الغرزة الخامسة والسادسة نعمل في كل غرزة منهم غرزة بريد
أمامي بعد ذلك عند كل غرزة تقابلنا نعمل فيها غرزة عمود بلفة كما موضح في الفيديو
( نلف الخيط على الابرة ومن خلف السكارف ندخل بالابرة من جانب أول غرزة ثم نخرج بالابرة
من الجانب الأخر للغرزة ونسحب خيط ونخرج من الغرزة ونغلقها بالطريقة العادية لغرزة
العمود بلفة ، نكرر نفس الطريقة بحيث يكون اجمالي عدد غرز العمود بلفة 16غرزة عمود بلفة )ثم عند ال6 غرز الأواخر نبدأ
بأول غرزتان منهم نعمل في كل واحدة منهم غرزة بريد خلفي ثم في الغرزتان الثالثة والرابعة
نعمل في كل واحدة منهم غرزة بريد أمامي ثم في الغرزتان الخامسة والسادسة نعمل في كل
واحدة منهم غرزة بريد خلفي وعند أخر غرزة في الصف الثاني عشر نعمل فيها غرزة نصف عمود
ثم نلف السكارف ونعمل غرزتين سلسلة ثم نكرر في الصف الثالث عشر ما فعلناه في
الصف التاسع تماماً ثم نكرر في الصف الرابع عشر ما فعلناه في الصف العاشر ثم في
الصف الخامس عشر ما فعلناه في الصف الحادي عشر ثم نكرر في الصف السادس عشر ما
فعلناه في الصف الثاني عشر وهكذا نستمر في تكرار الصفوف رقم 9 – 10 – 11 – 12حتى نصل للطول الذي نريده للسكارف ثم عند
الوصول للطول المطلوب نبدا في تكرار الصف الثاني سبع مرات حتى يصبح لدينا نفس
الشكل في نهاية السكارف مثل الشكل الذي كان في البداية وهكذا نكون أنهينا العمل
فيه نسحب جزء من الخيط ونقص الزائد ثم نخفي الخيوط الزائدة وهكذا يكون السكارف
جاهزاً للارتداء .
شهر
نوفمبر معروف بإنه شهر العروض والخصوماتالخاصة بنهاية العامأوBlackFriday
( white Friday ) علشان كده حبيت أشارك معاكم تجربتي
في شراء الكرسي المعلق من موقع هومزمارت الموجود في الصورة بالأعلى وحبيت أشارك معاكم موقع خاص
بأكواد الخصم وبيخدم أكثر من دولة مش بس مصر ، وهو موقع yajnyهتلاقوا فيه
أكواد خصم كتير لمختلف المواقع الإلكترونية في مختلف المجالات زي السفر ، الفنادق
، الأزياء ، المنزل وغيرها ... تقدروا تشوفوا وتسمعوا تجربتي من خلال الفيديو ⬇ بالأسفل
هتلاقوا فيه كل التفاصيل أتمنى إني أفيدكم ولو بشئ بسيط 😊
هنفرم الثوم ثم البصل كل نوع لوحده بعد
كده على النار هنسخن زيت ذرة ونضيف عليها البصل المفروم هنقلب البصل ونسيبه لحد ما
يذبل بعد كده هنضيف اللحمة المفرومة ونبدأ نفككها من بعضها وإحنا بنقلبها مع البصل
نسيبها لحد ما اللون الوردي يتغير واللحمة تسمر شوية بعد كده هنضيف البهار
(
البابريكا / القرفة / الفلفلالأسود / بهار اللحمة ) ونقلبهم بشكل جيد مع اللحمة هنسيب
اللحمة شوية على النار لحد ما تكون ناعمة تماماً ومفيهاش تكتلات بعد كده هنضيف
الملح وعصير الطماطم والسكر على اللحمة ونقلبهم مع بعض هنسيب الطماطم تغلي وبعد
كده هنضيف نصف كمية الخضرة المقطعة تقطيع متوسط
( الكزبرة / الشبت ) والثوم
ونقلبهم مع باقي المكونات ونسيبهم لحد ما الطماطم تستوي وتتسبك بعد كده نضيف الأرز
والكمون وباقي كمية الخضار المفروم ونقلب
كل المكونات مع بعض بشكل جيد لحد ما المكونات تتداخل وتتجانس مع بعضها هنسيب
المكونات على النار لمدة وبعد كده
هنرفعها من على النار لحد ما تبرد وبعد كده نبدأ نحشي الكوسة وورق العنب وممكن
كمان تحشوا بنفس الخلطة الفلفل الرومي بيبقى حلو كمان بالخلطة دي بعد ما نرص
الكوسة في الحلة ( إناء الطهي ) ممكن نضيف على الوجه مكعب مرق بالنوع اللي تختاروه
نفركه على كمية المحشي كلها على الوجه ونسقي المحشي بشوربة المرق سواء كانت دجاج
أو بط أو لحمة هنضيف كمية من المرق تكفي لتسوية المحشي كذلك مع ورق العنب بس في
ورق العنب ممكن بعد ما نملى الحلة لنصفها نفرك عليها مكعب مرق بشكل متساوي وبعدين
نكمل رص باقي ورق العنب في الحلة ونسقيه بعد ما نخلص رص بكمية مناسبة من المرق
لتسويته حاولوا وأنتم بتضيفوا المرق لورق العنب إنكم توزعوه في كل الاتجاهات
وتحركوا الحلة وتهزوها شوية علشان المرق يتوغل لكل الطبقات ويستوي بشكل جيد ، وبألف هنا...
هنبدأ
بالبصل المفروم نسخن طاسة فيها شوية زيت ونضع عليه البصل لو حابين تحمروا البصل
شوية هنسيبه على النار ونقلب من وقت للأخر لحد ما يبدأ يأخذ لون ذهبي بعد كده هنضيف
عليه النقانق ( تقطع أصابع النقانق لدوائر متوسطة الحجم ) هنقلب النقانق مع البصل
ونسيبها لحد ماتحمر والبصل يبقى ذهبي أما لوحابين البصل يذبل فقط على النار من غير
ما يأخذ لون يبقى تضيفوا النقانق مع البصل من البداية علشان النقان تحمر والبصل
يفضل أبيض ، بعد كده هنجهز طبقة التوست البديلة لعجينة البيتزا هنقطع شرائح التوست
لمكعبات متوسطة ومتساوية الحجم بعد كده هنجهز خليط البيض هنضيف عليه الحليب بيكون
ممتاز مع البيض وبيشيل زفارة البيض ونضيف رشة فلفل أسود وملح ونخفق البيض جيداً بعد
كده في طبق عميق نضيف التوست ونصب عليه البيض المخفوق ونقلب التوست مع البيض لحد ما
التوست يتشرب البيض كله بعد كده هنجيب طاسة ونوزع عليها التوست بشكل جيد
البيض
هيخلي التوست يتماسك مع بعضه ولما يستوي على النار طبقة التوست هتبقى قرص متماسك بعد ما وزعنا طبقة التوست في الطاسة هنجيب أي صوص جاهز ممكن نستخدم الكاتشب كبديل
لصوص البيتزا أو صوص الباربيكيو اللي أنا عن نفسي استخدمته في الوصفة وكان طعمه
لذيذ جداً ، هنبدأ بفرشة نوزع الصوص على التوست وعلى أطراف التوست بعد كده هنضيف
طبقة بسيطة من الجبنة وبعدها بنضيف النقانق والبصل ونرجع نضيف طبقة ثانية من
الجبنة فوق حشوة البيتزا ( النقانق والبصل ) وممكن نوزع شوية من الصوص اللي
استخدمناه قبل كده نوزعه على الجبنة من فوق بيدي طعم أقوى وأحلى للبيتزا ، بعد كده
هنضع الطاسة على النار على درجة حرارة منخفضة ونغطي عليها علشان تسخن من فوق
والجبنة تسيح ، لازم تخلوا بالكم لأنها مش هتحتاج وقت كبير على النار مجرد ما طبقة
التوست تحمر من تحت والجبنة تسيح إرفعوها على طول علشان البيض ما بيستحملش وممكن
التوست يغمق أكثر ، وبكده تكونوا حضرتوا أسرع وأسهل بيتزا بطعم لذيذ جداً وطرية
جداً جداً وكمان أطراف التوست بتبقى مقرمشة ولذيذة ، وممكن تعملوها بحشوات مختلفة
زي اللحمة المعصجة أو شرائح الدجاج أو بالتونة تقدروا تعملوها بحشوات مختلفة
وتبدعوا ، وبألف هنا...