مكونات ومقادير السجق :-
- 2 ثمرة طماطم مقشرة
ومقطعة لشرائح .
- فلفل رومي أخضر أو ألوان
فلفلة واحدة مقطعة قطع
متوسطةالحجم .
- بصلة كبيرة مقطعة لشرائح .
- فص ثوم واحد كبير الحجم
مفروم .
- زيت .
- ملعقة صغيرة من الهريسة .
- ربع ملعقة صغيرة من
الفلفل الأسود .
- ملح إذا كان السجق غير
حادق لأنه عادةً بيكون
الملح فيه زائد.
طريقة تحضير السجق :-
في البداية هنسخن شوية
زيت على النار ونضيف ليه
البصل ونقلبه شوية بعد كده
هنضيف السجق بعد ما نفصل
السجق من بعض ونقلبه مع
البصل بعد ما السجق يبدأ
ينشف هنضيف ليه الثوم و
الفلفل الرومي و الفلفل
الأسود هنقلب المكونات على
النار ونسيبهم حوالي 10
دقائق على النار بعد
كده هنضيف الطماطم
والهريسة ونقلبهم مع بعض
كويس السجق مابيأخذش
وقت كبير في التسوية
تقدروا تقطعوا السجق لقطع
صغيرة وهو على النار
بالمعلقة عادي أو ممكن
تسيبوه بنفس الحجم بدون
تقطيع مجرد ما الطماطم
تذبل شوية هنرفع السجق
والخضار من على النار وإحنا
بننقل السجق لطبق التقديم
يفضل إننا نصفيه كويس من
السوائل اللي نزلت من
الطماطم والبصل وممكن
تحتفظوا بشوية منها حسب
الرغبة .
ملحوظة :-
السجق بيكون متبل جاهز في
المحلات علشان كده
مبيحتجش إضافات من
التوابل لإن كل محل أو
سوبرماركت بيكون متبله
بالطريقة الخاصة بيهم وعادةً
بيكون الملح فيه زيادة
علشان كده لو حاسين السجق
مالح زيادة ممكن تغلوا مياه
على النار وتضيفوا ليها
السجق لمدة دقائق ويترفع
من المياه علشان ميستويش
زيادة عن اللزوم ويقلل من
الملح الموجود فيه ممكن
بعد كده تقلوا السجق في
الزيت الأول وبعد كده
تضيفواالمكوناتاللي ذكرتها .
مقادير ومكونات الحواوشي
:-
- نصف كيلو من اللحمة
المفرومة .
- نصف كيلو بصل مفروم
ناعم .
- فلفلة واحدة من الفلفل
الأخضر الرومي مفرومة .
- نصف ملعقة صغيرة من
الهريسة حسب الرغبة .
- ربع ملعقة صغيرة من
الفلفل الأسود .
- ربع ملعقة صغيرة من
بهارات اللحمة .
- نصف ملعقة صغيرة من
الملح .
- رشة من القرفة الناعمة .
- زيت ذرة .
طريقة تحضير الحواوشي :-
هنضيف كل المكونات
المذكورة على اللحمة
المفرومة ونخلطهم
كويس جداً مع اللحمة بعد
كده هنجيب العيش ( الخبز )
وعادةً الحواوشي بيتعمل
بالعيش المصري اللي بالردة
بنفتح الرغيف من الطرف
بيكون نصف فتحة بحيث
نقدر نحشي الرغيف
باللحمة ، بعد كده هنقسم
اللحمة ونوزعها في أرغفة
العيش ونفردها كويس في
الرغيف بعد كده هنسخن
الفرن وندهن العيش من فوق
ومن تحت بالزيت ونضعه في
صينية وندخله الفرن لحد ما
يحمر من الأسفل بعد كده
هنشغل شواية الفرن
علشان نحمر وجه العيش لو
حابين يفضل العيش مقرمش
ويحتفظ بالتحميصة بتاعته
متغطهوش بعد ما يخرج من
الفرن أما لو عاوزينه طري
فغطوه بعد ما يخرج من
الفرن ، أتمنى تجربوا
الوصفات دي وتعجبكم وبألف
هنا...
فيديو فيه طريقة الوصفات
بشكل أوضح ⬇
لو بتقرأوا الموضوع ده من
على الموبايل والفيديو مش
ظاهر تقدروا تضغطوا على
جملة ( عرض إصدار الويب )
الموجودة أسفل
المدونة هيظهر الفيديو في
نهاية الموضوع .