اتعودنا في البيت عندنا نفرز الملوخية بعد ما نفرمها ونضيف ليها شوية مرقة و نقلبهم كويس ، كنا متعودين على الطريقة دي لحد ما جربنا طريقة مختلفة وهي أننا نحفظ الملوخية وهي ورق طبعا الأول بعد تقطيف أوراق الملوخية بنغسلها كويس ونصفيها من الماء على قد ما نقدر وبعدين على قطعة قماش قطن نوزع أوراق الملوخية على قطعة القماش بالتساوي ونسيبها لحد ما تنشف من الماء لو في مروحة بنوجها على الملوخية علشان تنشف بشكل أسرع بعد كده في أكياس الثلاجة نوزع الملوخية حسب الطبخة كل كيس فيه كمية مناسبة من الملوخية على قد الطبخة طبعا الكمية بتختلف من بيت لأخر حسب أفراد الأسرة ، واحنا بنعبي الملوخية في الأكياس لازم تفضل مفرودة مبنجمعش الأوراق على بعض لأ بنخلي الورق مفرود على طول الكيس ونسيب أقل من ربع الكيس فاضي بعد كده نطبق الكيس زي الورقة واحنا بنطبق الكيس نضغط عليه كويس علشان نخرج الهواء من الكيس ونكمل تطبيق الكيس ونكمل بنفس الطريقة مع باقي أوراق الملوخية بعد كده نجمع الأكياس ونحفظهم في كيس أو مجموعة أكياس حسب المساحة المتوفرة في الفريزر لتخزين الملوخية ، الطريقة دي بسيطة بس بتفرق في طعم الملوخية بعد ما نطبخها بتكون ألذ ، عند الطبخ بنطلع كيس الملوخية قبل الطهي مباشرة ونفرم الملوخية ولازم يكون في مرقة سخنة علشان بعد فرم الملوخية نضيفها للمرقة على طول ونكمل طبخ الملوخية بالطريقة المعتادة ، الطريقة دي في تفريز الملوخية حلوة جدا وبتدي نكهة جميلة للملوخية وبيفضل لونها أخضر كأنها فريش مش مخزنة في الفريز جربوها آن شاء الله تعجبكم ، شوفوا الفيديو علشان تعرفوا الطريقة بشكل أوضح ⬇
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
تفريز الملوخية بورقها
اتعودنا في البيت عندنا نفرز الملوخية بعد ما نفرمها ونضيف ليها شوية مرقة و نقلبهم كويس ، كنا متعودين على الطريقة دي لحد ما جربنا طريقة مختلفة...

-
باليرينا كروشيه تنفع للأطفال والكبار في الشتاء بنبحث دائماً عن تدفئة الجسم خاصةً أكثر أجزاء بتبرد في جسمنا زي الكفوف والقدم بنبقى محتاجين...
-
المكونات والمقادير :- - بسكويت شاي سادة / كمية البسكويت حسب الاناء الذي ستصنع فيه الحلوى . - زبدة...
-
مقادير ومكونات مشروب الفيمتو الغازي :- - مشروب صودا بدون نكهات اذا توفر ممكن إستبداله بأي مشروب غازي زي السفن أب أو سبرايت كما...
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق