الأحد، 6 ديسمبر 2020

طريقة عمل الطعمية ( الفلافل ) بالفول والحمص طريقة هشة ولذيذة

 الطعمية بطعمها المميز 


طريقة عمل الطعمية المقرمشة / طريقة عمل الطعمية المصرية /طريقة تحضير عجينة الفلافل / أكلات للسحور /  تجهيزات رمضان


الطعمية / الفلافل من الأكلات الشعبية في الوطن العربي وعليها إجماع كبير في حبها وتعتبر من الأكلات المميزة لوجبة الفطار والعشاء أيضاً حبيت أشارك طريقتها الجميلة والمضمونة بدون ماتفك في القلي وبطعم رائع ، أتمنى تجربوها وتنال إعجابكم .

المقادير والمكونات :-

- 1 كيلو من الفول المجروش .
- نصف كيلو حمص وممكن الحمص يبقى بنفس كمية الفول حسب    الرغبة .
- ربطتين من البقدونس / الكزبرة الخضراء / شبت / كرات لو مش    متوفر ممكن تستخدموا عيدان البصل الأخضر .
  ( لو حابين الخضرة تكون اقل تقدروا تكتفوا بربطة واحدة من كل     نوع ذكرته )
- 10 فصوص ثوم كبار .
- حوالي نصف كيلو بصل مقطع مكعبات صغيرة .
- كمية الملح حسب الرغبة .
- نصف ملعقة طعام من الفلفل الأسود / كمون / بابريكا  
 وممكن تستخدموا بهار الطعمية بيكون جاهزمن عند العطار.

المكونات المستخدمة مع الطعمية قبل القلي مباشرةً :-

- بيضة واحدة وممكن تستغنوا عنها لو مش حابين بس البيضة دي    بتخليها هشة ومتماسكة .
- ربع معلقة صغيرة كورباناتو ( بيكوربونات الصوديو ).
- رشة من الفلفل الأسود و الكمون .
- معلقة صغيرة كزبرة بودر لو مش حاطين كزبرة خضراء في       العجينة .
- سمسم للتزين .

طريقة عمل عجينة الطعمية :-

في البداية لازم بعد مانغسل الفول والحمص كويس بنخلطهم و ننقعهم في مياه عادية لمدة 12 ساعة تقريباً علشان تتفرم بشكل أفضل وبتدي نتيجة أحسن بس لازم نبدل مياه النقع مرتين خلال 12 ساعة ونبدلها مرة اخيرة قبل الفرم علشان مياه النقع بيبقى فيها رغوة كده من تفاعل الفول والحمص ودي اللي بتسبب النفخة للمعدة علشان كده البقوليات عامةً لازم تتنقع قبل استخدامها وكمان نغير مياه النقع كل فترة بعد انتهاء مدة النقع بنصفيهم كويس وبعد كده بنضيف ليهم الكرات والخضرة المقطعة  والثوم والبصل ونخلطهم كويس مع الفول والحمص وبعد كده في المفرمة الخاصة باللحم ممكن تفرموا عجينة الطعمية فيها هي بيبقا ليها قطعتين قطعة للفرم الخشن وقطعة للفرم الناعم الأفضل اننا نستخدم القطعة الخشنة الأول وبعدين القطعة الناعمة لو حابيين العجينة تكون مش ناعمة قوي علشان بعد القلي يبقى فيها اجزاء خشنة ومقرمشة أكتر ممكن متنعموش كل كمية العجينة يعني تنعموا جزء كبير منها والباقي تخلوه خشن ، التنعيم ده بنعمله علشان العجينة تكون متماسكة ومتفكش في القلي لو المفرمة مش موجودة عندكم تقدروا تستخدموا الكبة / محضرة الطعام في فرم العجينة بس هتحتاجوا تضيفوا شوية مياه مع المكونات علشان تسهل عملية الفرم بعد ما نخلص مرحلة الفرم هنضيف البهار للعجينة ونقلبهم كويس مع بعض كده العجينة تكون جاهزة للإستخدام المباشر أو التفريز ممكن تحفظوها في الفريزر لمدة 3-4 شهور في الأكياس الخاصة بالطعام أو علب حفظ الطعام .

طريقة قلي الطعمية :-

قبل القلي مباشرةً لازم نضيف الكورباناتو علشان لو إتساب فترة العجينة هتسمر ، بنضيف البيضة ونخفقها كويس مع العجينة ونضيف رشة من الفلفل الأسود والكمون وممكن نزود كزبرة بودر حسب الرغبة وبعد مانقلب المكونات كويس نبدأ نسخن الزيت في طاسة القلي ولازم يوصل لدرجة الغليان ثم نبدأ نكور العجينة بالإيد أو نستخدم آلة الطعمية هتشوفوها في الفيديو التالي ونضيف السمسم على الطعمية اللي شكلناها وننزلها في الزيت بس نهدي النار واحنا بنزل الطعمية علشان متفكش وبعد ما نملى الطاسة نرجع نعلي النار عليها ومنحطش الطعمية في الزيت على الجهة اللي فيها السمسم علشان ميقعش منها بنحطها في الأول على الجهة اللي من غير سمسم والطريقة هتكون أوضح في الفيديو مشاهدة طيبة .

وبألف هنا ... 






ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

شاطئ الغرام والمكان اللي كليوباترا كانت بتستجم فيه

شجرة زيتون على الطريق                                                                                                 مرسى مطروح التى تتميز ...