المهلبية اللذيذة
قمر الدين من الحاجات الأساسية في رمضان سواء كان عصير أو حلويات بس بعد رمضان بيتبقى عندنا من قمر الدين والخشاف علشان كده ممكن نستغل الحاجات دي في حلويات زي المهلبية وآكلات تانية مختلفة كمان حبيت اجرب السحلب مع المهلبية والحمدلله كانت التجربة حلوة ، وكمان هنشوف مع بعض ازاي نخلي طبق المهلبية البسيط يبقى طبق مميز وحلو للضيوف خاصة انها من اسرع الحلويات اللي ممكن تتعمل في اي وقت ، اسبكم مع المقادير وطريقة التحضير.
مقادير المهلبية بالسحلب :-
- 3 أكواب من الحليب .
- 4 معالق كبار سكر.
- معلقة كبيرة من النشا .
- 2 معلقة كبيرة من السحلب .
الكمية دي تكفي 6 كاسات لو هنضيف عليها من قمر الدين يعني الكاسة يكون نصها مهلبية عادية والنصف التاني مهلبية قمر الدين و طبعا حسب حجم الكاسة
طريقة التحضير:-
اول حاجة بنبدأ نضيف الحليب على نار هادية وبعد كده بنضيف باقي المكونات ونقلبهم
كويس لغاية ما يدوب النشا والسحلب وممكن نستخدم المضرب اليدوي علشان ندوبهم
كويس المهم أننا نعمل الحركة دي قبل ما الحليب يبدأ يسخن علشان النشا متكلكعش مننا
ويبقى صعب اننا ندوبها ونستمر بعد كده في التقليب كل حين لغاية ما المهلبية القوام بتعها
يبدأ يتخن وتغلي كويس وتوصل للقوام اللي احنا عايزينه بعد كده نبدأ نصبها في كاسات
التقديم على طول قبل ما تبرد علشان متكلكعش
مقادير مهلبية قمر الدين :-
- ربع كيلو قمر الدين .
- 4 كوب من الماء .
- 12 معلقة كبيرة من السكر .
- 4 معالق كبار من النشا مذابة في نصف كوب ماء .
طريقة التحضير :-
بنقطع كمية القمر الدين اللي هنستخدمها لقطع صغيرة علشان تدوب بسهولة وبعد كده
بنضفها لكمية الميه ونسبهم على النار لغاية ما قمرالدين يدوب تماما لو في قطع مش
عايزة تدوب ممكن ندكها بالمعلقة ونسيبه يغلي شوية بعد كده نضيف كمية السكر ونسيبه
يغلي تاني مع السكر لغاية مايدوب السكرونكون محضرين النشا و ندوبها في الميه كويس
ونضيفها ليه علشان يبدأ القوام يتخن ويبقى مهلبية نقلب الخليط كويس وبعدما الخليط يغلي
شوية ويأخذ القوام المطلوب نرفعه من على النار ونبدأ نصبه في كاسات التقديم
ممكن كمان لو عندنا فاكهة مجففة نقطعها ونضفها للمهلبية بعد مانرفعها من على النار ونقلبهم بسرعة ونصب الخليط بعد كده في كاسات التقديم
وده فيديو للطريقة صوت وصورة وبألف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق