السبت، 24 أبريل 2021

طريقة عمل تتبيلة جميلة للفراخ المشوية مع الأرز الأصفر المبهر

 

أرز المشاوي / الأرز المبهر / ارز أصفر / أكل المطاعم

طريقة عمل تتبيلة للدجاج المشوي / طريقة عمل تتبيلة للدجاج المشوي / دجاج مشوي من غير فحم


الفراخ المشوية نقدر نعملها في البيت بكل سهولة من غير فحم 

بس الطعم رائع ونفس طعم الفراخ المشوية الجاهزة تتبيلة

جميلة جداً وكمان هقدم معاها الأرز الأصفر المبهر وطعم زي 

المطاعم وأحلى ، أتمنى الطريقة تعجبكم .


مقادير ومكونات الفراخ المشوية :-


- في الوصفة دي إستخدمت 6 قطع من الفراخ يعني فرخة 

  ونصف  متقسمين 6 قطع .

- 2 علبة زبادي .

- 2  ليمونة صغيرة .

2 ملعقة كبيرة من الخل .

- ملعقة كبيرة من بهار الدجاج .

- ملعقة كبيرة من الزعتر الناشف .

- ملعقة كبيرة من الثوم البودر .

- ملعقة كبيرة من البصل البودر .

- ملح .

- نصف ملعقة كبيرة من الفلفل الأسود .

- ملعقة كبيرة من الثوم المفروم .

- بصلة كبيرة مفرومة نعصرها ونأخذ ماء البصل فقط .

- 2 ملعقة كبيرة من الصويا صوص .

- 2 ملعقة كبيرة من المستردة .

- 2 ملعقة كبيرة من الكاتشب .


طريقة تحضير الفراخ المشوية :-


هنضيف المكونات الجافة ونضيف عليها المكونات السائلة 

ونعصر الليمون وممكن نحتفظ بقشره بعد ما نخلط المكونات 

كويس جداً هنضيف قطع الفراخ والفراخ بتكون بالجلد وبنعمل 

فيها خطوط بالسكينة على اللحم علشان نفتح الأنسجة وكمان 

التتبيلة تدخل للحم الفراخ من الداخل هنتبل الفراخ كويس ونخلي 

المكونات تدخل في الفتحات اللي عملناها بعد كده هنغطي الطبق 

اللي فيه الفراخ المتبلة وممكن نحط قشر الليمون معاه بيبقى 

أحلى في الطعم ولازم الفراخ تكون مغمورة في التتبيلة واحنا 

بنغطيها ونحفظها في الثلاجة يفضل يوم كامل قبل الشوي ، عند 

الشوي هنسخن الشواية اللي بتتحط على البوتاجاز أو الطاسة 

حسب المتوفر عندكم وهنمسح الشواية بشوية زيت ونسخنها 

كويس قبل مانحط عليها الفراخ بعد كده هنبدأ نضيف قطع الفراخ 

على ناحية الجلد الأول وبنسبها على الشواية لحد ماتأخذ لون 

الشوي الجميل بعد كده في صينية هنضيف خليط التتبيلة ونضيف 

عليه شوية زيت ذرة ونحط عليه قطع الفراخ على ناحية العظم 

ونمسح الفراخ بشوية زيت على الجلد علشان متنشفش في 

الفرن ونسيبها في الفرن لحد ما تستوي تماماً الطريقة دي 

بتخلي الفراخ تشرب من طعم التتبيلة وهي في الفرن وبتكون 

طرية مش ناشفة وممكن لو حابين تشغلوا شواية الفرن علشان 

الفراخ تأخذ لون زيادة بعد ماتستوي وبعد ما نطلع الفراخ من 

الفرن ممكن تمسحوا على قطع الفراخ بشوية زيت وتغطوها 

لحين التقديم علشان تفضل طرية ويكون فيها لمعة .


مقادير ومكونات الأرز المبهر :-


- كيلو من الأرز البسمتي .

- 3 أعواد من القرفة .

3 أوراق من ورق الغار .

- ملعقة صغيرة من الهيل ( الحبهان ) المطحون .

5 أعواد قرنفل .

نصف ملعقة كبيرة من الكاري .

- 3 مكعبات من مرق الدجاج .

- ملعقة صغيرة من الزعفران البودر .

- زيت .

- زبدة حسب الرغبة .


طريقة تحضير الأرز المبهر :-


في حلة ( طنجرة ) على النار هنسخن زيت ذرة ونضيف ليه 

البهارات اللي ذكرتها في المقادير ما عدا مكعبات المرق علشان 

ماتتحرقش هنسخن القرفة والهيل والقرنفل وورق الغار والكاري 

لحد ما نحس بريحة التوابل دي كلها ظهرت لازم تسخن لأن 

الطريقة دي بتدي ريحة وطعم حلو جداً ولذيذ للأرز بعد كده هنزل 

الأرز المغسول ويكون مصفى كويس من المياه هنقلب الأرز مع 

البهارات كويس ونضيف مكعبات زبدة حسب الرغبة نقلب الأرز 

كويس على النار لحد ما نحس انه نشف من المياه اللي كنا 

غاسلينه فيها بعد كده هننزل بمكعبات المرق والملح ونكون 

غالين مياه على النار علشان نسوي بيها الأرز الأرز البسمتي 

عادةً الكوب الواحد منه بيحتاج ل2 كوب مياه علشان يستوي بعد 

ما نضيف المياه للأرز هنقلب الأرز كويس مع المياه ونتأكد ان 

مكعبات المرق ذابت هنعلى النار في البداية لحد ما مياه الأرز 

تغلي بعد كده هنخفض النار لأقل درجة ومنقلبش الأرز تاني 

علشان مايعجنش من كثرة التقليب ونسيبه يستوي على النار ، 

وبكده هتأكلوا أحلى أرز مبهر عاملينه بإيدكم .


فيديو فيه الطريقة موضحة بالتفصيل

















الجمعة، 16 أبريل 2021

طريقة عمل كيكة قدرة قادر بالكريم كراميل البيتي مش الجاهز طريقة حلوة ولذيذة جداً



طريقة عمل الكريم كراميل في المنزل  / حلويات رمضان


طريقة عمل كيكة شوكولاتة / طريقة عمل قدرة قادر بالتفصيل



كيكة قدرة قادر من الحلويات 

المميزة خليط ما بين الكريم 

كراميل وكيكة الشوكولاتة 

اللذيذة طبق مميز هتحبوا 

تعملوه دايماً في المناسبات 

المختلفة طريقتها سهلة جداً 

وبسيطة أتمنى تعجبكم .


لعمل الكريم كراميل هنحتاج 

:-


- 2 كوب من الحليب البودرة .

- 2 كوب ماء .

- 2 بيضة كاملة .

- كوب سكر .

- 5 جرام فانيليا .


طريقة تحضير الكريم 

كراميل :-


هنسخن نصف كمية الماء 

على النار ونضيف ليه السكر 

ونخليه يذوب كويس بعد 

مايذوب السكر هنرفعه من 

على النار ونضيف باقي كمية 

الماء علشان تبرد الماء شوية 

بعد كده هنصب الماء المذاب 

فيه السكر على الحليب البودر 

ونقلبهم كويس لحد ما الحليب 

يذوب ويندمج مع الماء 

بعدها هنضيف البيض والفاني

ليا ونخلطهم كويس جداً مع 

باقي المكونات هنسيب 

الخليط ده شوية على ما 

نجهز باقي الوصفة هنحتاج 

كمان نعمل صوص كراميل 

هنضيف حوالي 6 معالق كبار 

من السكر و نسيبه على النار 

لحد مايسيح تماماً ويكرمل 

ويصبح لونه بني فاتح لازم 

السكر لونه يكون فاتح لانه لو 

أصبح غامق طعمه هيكون 

فيه مرارةويفضل عمل 

صوص الكراميل في أخر 

خطوة لأنهلما بيبرد بيجمد

 وبيحتاج تسييح تاني


مقادير ومكونات خليط 

الكيك :-


- كوب دقيق .

- نصف كوب زيت .

- نصف كوب حليب .

- نصف كوب كاكاو .

- 3 ملاعق صغيرة من 

البيكنج بودر .

- كوب سكر .

- 2 بيضة كاملة .

- ملعقة صغيرة فانيليا أو     

بشر برتقال .


طريقة تحضير الكيك :-


في البداية هنخلط السكر مع 

البيض والفانيليا ونضربهم 

كويس بالمضرب الكهربائي أو 

في الخلاط لحد ما الخليط 

يبقى لونه أبيض بعدها 

هنضيف باقي المكونات 

السائلة ونخلطهم مع بعض 

بعد كده هنضيف للخليط 

الدقيق المنخول والبيكنج 

بودر وكمان هننخل الكاكاو 

ونخلط كل المكونات مع 

بعض كويس لحد ما قوام 

الخليط يكون مناسب بحيث 

يكون زي الشريط واحنا 

بنقلب وميقطعش .


طريقة التحضير في الفرن :-


هنختار قالب الكيك اللي 

هنعمل فيه الكيكة بتاعتنا 

ولازم يكون في صينية القالب 

ده بيدخل فيها علشان 

هنسخن مياه ونصبها في 

الصينية ونحط قالب الكيك 

فيها والميه لازم تكون واصلة 

لقالب الكيك من تحت بعد 

كده هنصب صوص الكراميل 

في القالب وبعدين نصب 

عليه خليط الكريم كراميل 

ونصب بعدها خليط الكيك 

كله فوق بعض ومتقلقوش 

لأن الخليط ده وبقدرة قادر 

عند تسويته في الفرن 

هيفصل ويعملنا طبقات 

منفصلة وده سبب 

تسميتها بهذا الإسم قدرة 

قادر هنسبها في الفرن في 

وسط الفرن على درجة 

حرارة 180 لو الفرن بتاعكم 

مظبوط وشعلته كويسة 

لو شعلته ضعيفة ممكن 

تزودوا درجة الحرارة شوية 

وهي بتحتاج مابين 40 – 45 

دقيقة في الفرن على حسب 

كل فرن وظروفه بس بعد ما 

تخرج من الفرن هنسبها ترتاح 

وتبرد تماماً وبعد كده نقلبها 

في طبق التقديم واتفرجوا 

بقىعلى شكلها الجميل

 وصوص الكراميل نازل عليها 

حاجة رائعة تستاهل 

تجربوها وبألف هنا ...


طريقة الوصفة موجودة في 

الفيديو بشكل أوضح




 

الجمعة، 9 أبريل 2021

طريقة عمل عصير التمر هندي بالكركديه منعش ولذيذ 👌

 


طريقة عصير التمر الهندي البارد / عصائر رمضان


مشروب التمر هندي من 

المشروبات اللذيذة والمفيدة 

يعني طعم وفائدة مش مجرد 

عصير بيتشرب وخلاص النهار

دة حبيت اشارك طريقته 

وتجربتي مع عمل عصير 

التمر هندي بالكركديهأتمنى 

يعجبكم .


فوائد التمرهندي :-


غنيبالكالسيوموالماغنييسيوم 

والحديد والصوديوم 

وفيتامين B3 .


ملحوظة :-


عصير التمر هندي بيرفع 

الضغط شوية فلازم الحظر 

عند تناوله خاصةً لمرضى 

الضغط المرتفع .


مشروبات رمضان  / طريقة عمل شراب التمر هندي المركز



المكونات والمقادير :-

-400 جرام من التمر هندي 

الطبيعي .

-أوراق الكركديه 

بتضيف لون أحمر وطعم 

مميز مع التمر هندي .

-لتر من الماء المغلي .

-كوب وربع من السكر .


طريقة التحضير :-


هنقطع التمر هندي لقطع 

صغيرة و في الماء المغلي 

هنضيف التمر هندي وننقعه 

في الماء لمدة ربع ساعة فقط 

من غير ما يكون على النار 

بعد الربع ساعة نضع الوعاء 

اللي فيه الماء المغلي والتمر

هندي على النار ونضيف 

شوية من أوراق الكركديه 

بحجم كف الإيد ونعلي النار 

في البداية لحد ما يغلي بعد 

كده هنسيبه على نار 

متوسطةعلشان الماء 

ميتبخرشبسرعة هنسيب 

التمر هندي على النار لحد ما 

يدوب والقوام بتاع الماء 

يكون ثقيل شوية زي 

العصائر المركزة الجاهزة 

وبنخففها بالماء بعد ما يدوب 

في الماء هنرفعه من على 

النار ونصفيه على طول 

متسبهوش في الحلة أو وعاء 

الطبخ وتصفوه بعد فترة لأن 

لو عملتوا كده هتلاقوا بقايا 

التمر هندي شربت الماء 

وتخنت ومش هتلاقوا عصير 

كافي علشان تصفوه لازم 

العصير يتصفى على طول 

بعد رفعه من على النار في 

طبق عميق هنضيف السكر 

ونصفي العصير عليه بمصفى 

سلك تكون ضيقة بعد ما 

نصفيالعصير هندوب السكر 

ونقلبه كويس بعد كده تقدروا 

تحتفظوا بالعصير في 

زجاجات وتحفظوه في 

الثلاجة حتى وقت التقديم 

وممكن يفضل محتفظ 

بطعمه اللذيذ لمدة اسبوع 

يفضل إنكوا متسبهوش في 

الثلاجة أكثر من كده ، عند 

التقديم ممكن تضيفوا 

في الكاسات سكر حسب 

الرغبة وتضيفوا من العصير 

حوالي ربع الكأس فقط 

علشان ميبقاش طعمه قوي 

ولاذع وباقي الكأس تضيفوا 

عليه ماء بارد ويتقلب مع 

بعض كويس هتحصلوا على 

مذاق لذيذ وفائدة عالية ، 

وبألف هنا .


فيديو بيوضح الطريقة بشكل 

أفضل 👇




الخميس، 1 أبريل 2021

بديل الفرنش بريس / تحضير اللاتيه بكل سهولة في البيت ( French press coffee maker)


طريقة عمل رغوة النسكافيه في المنزل زي الكافيهاتطريقة عمل اللاتيه في المنزل


تحضير اللاتيه بكل سهولة في البيت من

 غير أجهزة وأدوات كتير وتكلفة تقدروا

بأداةواحدةبسيطةوغير مكلفة تحضروا 

رغوة النسكافيه وتعملوا أحلى طبقات 

للكوفيلاتيه بكل سهولة وتكلفة بسيطة 

جداً .


صورة للمضرب اللي إستخدمته




تقدروا تلاقوه في محلات المستلزمات 

المنزلية وأدوات المطبخ أو مواقع 

البيع الأونلاين


فيديو لطريقة التحضير و طريقة 

استخدام المضرب ⬇







شاطئ الغرام والمكان اللي كليوباترا كانت بتستجم فيه

شجرة زيتون على الطريق                                                                                                 مرسى مطروح التى تتميز ...