الأربعاء، 17 يونيو 2020

الأدوات اللي بنحتجها في تعلم الكروشيه + مقدمة سريعة وبسيطة عن الكروشيه



في الموضوع ده هنتعرف على الكروشيه وايه أهم الأدوات اللي

هنحتجها في بداية تعلم الكروشيه





في بداية تعلم الكروشيه مش لازم يكون عندنا كل الأدوات لكن ممكن نكتفي بابرة

كروشيه وخيط مناسب لمقاس ابرة الكروشيه ويفضل في البداية تكون ابرة الكروشيه

حجمها كبير ممكن تبتدوا بمقاس 4 علشان المقسات الكبيرة بتدينا غرز أكبر وأوضح لينا

في بداية التعلم لاننا بنكون لسه بنتعرف على شكل الغرز وبالتالي مقاس الابرة هيساعدنا

ويسهل علينا التعلم أكتر


باقي الأدوات اللي ممكن نحتجها بعد منتقن الكروشيه هتتعرفوا عليها أكتر في الفيديو

وهتتعرفوا كمان على معلومات أكتر عن الكروشيه وأنواع ابر الكروشيه وبعض البدائل

لأدوات الكروشيه

في الفيديوهات الجاية باذن الله هنتعلم طرق غرزة السلسلة والحشو والمنزلقة

وطريقة مسك الابرة والخيط وعمل عقدة البداية






الأربعاء، 10 يونيو 2020

طريقة عمل ماسك الكمامة أو Ear saver بغرزة مختلفة غرزة عصا المقشة ( Broomstick Stitch )



في الفترة الأخيرة وبسبب فيروس كورونا كل العالم أصبح مضطر للبس الكمامة الطبية لفترات طويلة  وطبعاً الناس 

مكنتش متعودة  على  ده قبل انتشار الفيروس ، وفي ناس بقت بتتدايق من لبس الكمامة وأصبح الموضوع متعب بالنسبة 

ليها ، في الفترة الأخيرة في  طفل كندي أخترع قطعة بلاستيك بتتثبت الكمامة فيها من عند الأستك علشان تحمي الأذن 

من الالتهابات والوجع اللي بيسببه أستك الكمامة .


وبعد كده انتشرت حاجة بنفس الفكرة بس معمولة من الكروشيه ودي ناس كتيره أصبح سهل بالنسبه ليهم انهم ينفذوها 

وفي ناس كمان عملوها بيزنس ليهم وبينتجوا القطعة دي ويبيعوها بأسعار متفاوتة وبأشكال مختلفة من غرز الكروشيه ، 

في الموضوع ده حبيت أعرض طريقة عمل القطعة دي بغرزة مختلفة وحلوه جداً هي غرزة اسمها غريب شوية بس 

شكلها أحلى من اسمها وهي غرزة عصا المقشة مش عارفة ليه سموها بالأسم ده يظهر ان اللي سماهاأو سمتها كده كان 

بيتفرج على كارتون فيه الساحرة الشريرة وهيا طايرة  على المقشة  بتاعتها والله  أعلم .


دي صورة لماسك الكمامة من الكروشيه اللي انتشرت على الانترنت

الغرزة دي كمان بتعتبر واحده من غرز الدانتل في الكروشيه وممكن نعمل منها حاجات كتير زي البلوزات ،اكسسوارات

وغيرها .




الأدوات اللي استخدمتها هي :-

- ابرة كروشيه مقاس 4 mm .

- خيط مناسب لمقاس الابرة وممكن تستخدموا أي نوع خيط تحبوه .

- ابرة تنظيف ومقص .


الغرز المستخدمة هي :-

- غرزة السلسلة .

-غرزة الحشو .

- غرزة المنزلقة .

في البداية بنعمل غرز السلسلة حسب المقاس اللي عايزينه وبعد كده ممكن نقسها على راسنا من الخلف ونشوف اذا 

لمقاس مظبوط أو محتاج غرز سلسلة زيادة ولازم تكون عدد غرز السلسلة اللي هنشتغل عليها يكون بيقبل القسمة على4 

علشان احنا هنشتغل على كل 4 غرز سلسلة وعلشان أبسط الموضوع ليكوا أكتر هحطلكم الفيديو اللي عملت فيه 

الطريقة  أتمنى تشوفوه ويعجبكم وتقدروا تنفزوا الطريقة دي ويكون الشرح واضح ليكم .




وده الشكل النهائي للقطعة اللي أنا عملتها وهيا ملبوسة فوق الحجاب





الاثنين، 13 أبريل 2020

تتبيلة جميلة تنفع مع جميع أنواع السمك المقلي



        المكونات والمقادير :- 

       - 2 كيلو سمك بلطي .
       - 4 فصوص ثوم كبار.
       - حبة واحدة من الفلفل الرومي الأخضر .
       - 3 حبات ليمون .
       - ملعقة طعام كبيرة من الملح .
       - نصف ملعقة صغيرة من الكمون والكزبرة الناشفة .
       - ملعقة طعام كبيرة من الخل .
       - ملعقة صغيرة من بهار السمك .

    طريقة التحضير :-

  جميع المكونات السابقة تفرم جيداً فرم ناعم ونضيف لها الخل وبعد غسيل السمك بالدقيق والملح ننقع السمك لمدة خمس دقائق في ماء وشوية ملح ونقطع لمونتين اربع اجزاء ونضيفها الى الماء ، ثم نخرج السمك ويترك ليصفى قليلاً ثم ندهن السمك بالتتبيلة في كافة الجوانب من الداخل والخارج ولا ننسى نفتح فتحات بطول السمكة بالسكين لندخل فيها التتبيلة أيضاً وليساعد على الاستواء  ثم بين كل سمكة والأخرى نعصر جزء من الليمون ونضع القشرة داخل كل سمكة  ثم يغطى السمك ويترك في الثلاجة يوماً كاملاً ثم قبل القلي نزيل قشر الليمون بداخل السمك ونحتفظ به جانباً ثم  نغطي السمكة بالكامل بالدقيق من الخارج ويقلى على النار في زيت غمير وساخن يمكننا اضافة قشر الليمون المأخوذ من السمك الى وعاء القلي أثناء قلي السمك لتخفيف الرائحة . 


طريقة التحضير موجودة في الفيديو بالأسفل بالخطوات




وبالهنا...    



طريقة تبخير وتعطير البيت من غير فحم


كلنا بنحب ان بيتنا يكون دايماً في أحسن صورة وكمان ريحته تكون عطرة دايماً




وممكن نخلي عندنا ركن للمعطرات والبخور اللي بنستخدمه 

يدي كمان شكل جمالي للبيت

كل اللي هنحتاجه هو :-

بخور أي نوع تحبوه 

ورق ألمونيوم ( ورق قصدير )

مبخرة أو فواحة

ملقط الفحم بس ده علشان نمسك بيه قطعة البخور مش الفحم 


كل اللي هنعمله هنشعل قطعة البخور بالنار ممكن على البوتوجاز 

ونسيبها شوية لحد ما النار توصل لجميع الاتجهات وبعدها بنطفيها

هتلاقوا الدخان بدأ يظهر ومن غير ما ريحة الفحم تغطي على ريحة البخور وتدايقنا

الفكرة موضحة أكتر في نهاية الفيديو التالي 






بخور المدينة


بخور المدينة ده بخور مصري

بس ريحته جميلة جداً وبتدوم لساعات طويلة وبتملى البيت 

هو عبارة عن 10 أعواد كبيرة ممكن تستخدموها على مرتين

وسعره معقول حوالي 15 - 20 جنيه 

ممكن تلاقوه في محلات العطارة 





فكرة جديدة وبسيطة لهدايا رمضان

 
 
فكرة نقدر نهادي بيها أحببنا وممكن نعملها مع الأطفال هيحبوها جداً


 
فكرة نقدر نهادي بيها أحببنا وممكن نعملها مع الأطفال هيحبوها جداً

      كل اللي هنحتاجه هو:-

سبحة الكترونية / كرة بوم بوم / قفل معدن أو ميدالية مفاتيح

خرز كريستال بأشكال مختلفة أو خرز نصف دائرة أو سترس

ممكن تشتروا الحاجات دي من محلات بيع خامات الأكسسوارات

أو محلات بيع الخيوط وأدوات التطريز

وممكن تلاقوا الخرز في هدوم قديمة / مفارش /أكسسوارات مش بتستخدموها

كمان هنحتاج مسدس شمع / وخلة أسنان 

علب هدايا

طريقة التنفيذ سهلة وبسيطة موجودة في الفيديو 


فكرة بسيطة وسريعة أتمنى تجربوها وتعجبكم

       



                                                                                                                                    








 
 

 
 

الخميس، 2 أبريل 2020

طريقة مختلفة للعجة / طريقة عمل عجة الأرز

 
عجة الأرز بنفس خلطة المحشي بطريقة لذيذة ومختلفة 



 
عجة الأرز بنفس خلطة المحشي بطريقة لذيذة ومختلفة

 

المقادير :-     

- كوب من الأرز المصري ( طريقة عمل الأرز بنفس طريقة عمل أرز المحشي ويمكن تخزين أرز المحشي في الفريزر لاستخدامه عند الحاجة
طريقة أرز المحشي في الرابط https://lolista93.blogspot.com/2020/04/blog-post.html
6 – 8 بيضات.
- بصلة واحدة متوسطة .
-2 حبة طماطم متوسطة الحجم .
-  ربطة صغيرة من الكزبرة والشبت .
- معلقة كبيرة من الثوم المفروم .
نصف معلقة صغيرة بيكربونات الصوديوم ( كورباناتو )
نصف معلقة صغيرة من الفلفل الأسود .
- معلقة صغيرة من الكمون .
معلقة صغيرة من النعناع الناشف ( جاف )
نصف معلقة صغيرة من الملح .


طريقة التحضير :- 

في البداية هنغلي ماء على النار وكمية الماء حسب كمية الأرز 

المستخدم وطريقة الأرز نفس طريقة الرز اللي بنعمله للمحشي 

وهنسويه في الماء المغلي وبعد كده نحضر باقي الوصفة هنفرم 

البصلة والطماطم والثوم مع بعض في الكبة ونقطع الكزبرة والشبت

ونفرمهم بالسكينة بعد كده هنخلطهم مع بعض ونضيف البهارات 

ليهم ونقلبهم كويس بعد كده هنضيف البيض كل مايكون البيض اقل 

العجة هتكون اتخن لكن لو عايزين خليط العجة يكون أخف بنزود 

البيض بعد ما الأرز يستوي هنضيفه للخليط السابق بس المهم يكون 

الرز بارد أو دافئ علشان سخونة الرز ممكن تسوي البيض، بعد ما 

نقلبهم كويس هنجيب صينية الفرن ونحط فيها شوية زيت ونسخنه 

على النار لما يسخن الزيت كويس هنضيف خليط العجة ليه 

ونوزعها كويس في الصينية بحيث ان كل الجهات تكون متساوية 

بعد كده هندخلها الفرن على درجة حرارة 200 ونكون مسخنين 

الفرن قبلها هندخل الصينية على شبكة الفرن وتكون الشبكة في 

منتصف الفرن لو وجه الصينية من فوق محمرش ممكن نشغل 

الفرن عند الشواية علشان يحمر الوجه بس نخلي بالنا علشان 

متحمرش زيادة وتبقى ناشفة، بعد ما العجة تستوي هنطلعها من 

الفرن ونقطعها ونرفعهامن الصينية علشان العجة ما تشربش الزيت.

وبألف هنا ...
طريقة العجة موجودة في الفيديو علشان تكون الطريقة اوضح  



                 

طريقة عمل محشي الكرنب ( الملفوف ) بالطريقة المصرية

 

طريقة لذيذة لمحشي الكرنب ( الملفوف

  • المقادير :-

- 1 كيلو من الأرز .

- نصف كيلو من الطماطم المعصورة . ( عصير طماطم )

- ربطتين من الشبت والكزبرة مفرومين فرم ناعم .
- زبدة + زيت .
- بصلتين كبار .
- حوالي 6 فصوص من الثوم المفروم .
- نصف ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود وملعقة الا ربع من الكمون .
- شطة حسب الرغبة .
- ملعقة صغيرة من السكر الأبيض .
- ملح / مكعب واحد من مرق الدجاج يضاف بين طبقة المحشي يفرك عند رص المحشي


  • طريقة التحضير :-
يفرم الثوم والبصل كلاً على حدى ، في وعاء على النار نضع الزيت والزبدة ونصف كمية البصل المفروم ويقلب حتى يصبح ذهبي اللون ثم نضيف له عصير الطماطم والسكر ( لتقليل حموضة الطماطم ) بعد تسوية الطماطم وتصبح ثقيلة نضيف نصف كمية الخضرة الشبت والكزبرة وتترك قليلا على النار ثم نضع الثوم المفروم ونضيف الأرز ثم نضع البهار ( الملح الفلفل الكمون والشطة حسب الرغبة ) ثم نضيف باقي البصل المفروم وباقي الخضرة ونقلبهم جيداًويترك الخليط على النار حوالي ربع ساعة ثم يرفع من على النار .
بعد سلق ورق الكرنب نقطع العروق ونحتفظ بها جانباً ونقطع الورق الى قطع متوسطة الحجم .



نضع العروق المقطعة سابقاً في اسفل الوعاء الذي سنرص فيه أصابع المحشي لكي يحمي المحشي من الالتصاق بعد رص المحشي عند الوصول الى منتصف الكمية نفرك مكعب المرق عليه ثم نكمل رص باقي الكمية .


 



عند تسوية المحشي نضيف ماء مرق الدجاج أو اللحم الساخن ويكون المرق مغطى لمستوى المحشي ليس أكثر وللتأكد من وصول مياه المرق لأسفل الاناء نحرك الوعاء قليلاً ليصل الماء للأسفل .


                    وبالهنا....



شاطئ الغرام والمكان اللي كليوباترا كانت بتستجم فيه

شجرة زيتون على الطريق                                                                                                 مرسى مطروح التى تتميز ...