الثلاثاء، 7 يوليو 2020

طريقة الفطائر أو المناقيش بحشوات مختلفة لذيذة جداً



الموضوع ده هيكون عن المعجنات وازاي نعمل فطائر بطعم وشكل حلو جداً






المكونات اللي هنحتجها للعجينة هي :-

- 2كيلو دقيق أبيض لجميع الاستخدامات 

- معلقتين كبار من السكر الأبيض

- معلقة كبيرة واحدة من الخميرة الفورية

- 4 ملاعق كبيرة من الحليب البودر

- رشة من الملح 

- 4 ملاعق من الزيت وممكن نستخدم زيت الزيتون مع زيت الذرة 

- 4 أكواب ونصف من الماء الدافيء


الطريقة :-                                                                             

كل اللي هنعمله اننا هنخلط المكونات الجافة الأول مع الدقيق ونقلبهم سواء بالايد أو 

بالعجان وبعد كده بنضيف الزيت ونقلب ونضيف         

الماء المناسب حسب نوع الدقيق بالتدريج لان مش كل أنواع الدقيق بتحتاج نفس كمية 

الميه اللي استخدمتها في الوصفة ونعجن كويس          

لحد منلاحظ ان العجينة بدأت تلم بسهولة ومش ناشفة أو طرية زيادة عن اللزوم .



مكونات عمل حشوة السبانخ :-

- هنحتاج سبانخ مقطعة تقطيع ناعم وممكن نستخدم السبانخ المجمدة 

- بصلة كبيرة مفرومة ناعم وممكن نزود كمية البصل حسب الرغبة 

- معلقة كبيرة من السماق 

- كزبرة ناشفة أو بودر وومكن نستغنى عن الكزبرة لو مش حبنها

- ملح / فلفل أسود 

- هريسة 

- جبنة مشكلة 

- زيت زيتون 


طريقة تحضير السبانخ :-                                                                             

        بعد غسل السبانخ كويس جداً نسبها تصفي من الميه وبعد كده نقطعها تقطيع ناعم 

ونعصرها كويس جداً علشان تسرد كل السائل اللي فيها

وبعد فرم البصل بنعسره كويس علشان نتخلص من اي سوائل ممكن تبوظ العجينة بعد كده 

بنخلط المكونات مع بعض ونقلبهم كويس 

ومبنحتجش نعرضهم للنار لانها بتتعمل زي السلطة وممكن نضيف أنواع مختلفة من الجبن

زي منحب المهم ان السبانخ ميكونش فيها 

سوائل علشان لما نشكل العجينة متفتحش مننا .



أما بالنسبة لحشوة اللحمة  فهنحتاج :-

- نصف كيلو من اللحم المفروم 

بصلة واحدة كبيرة ومفرومة 

ربع ملعقة صغيرة من الملح الفلفل الأسود قرفة

مكعب واحد من مرق الدجاج

2 حبة طماطم متوسطة الحجم ومبشورة 

- جبنة مشكلة 

- فلفل أحمر رومي 


طريقة حشوة اللحمة :-                                                                                                                                   
 نفرم البصل ونضيف اليه الزيت وتوضع  على النار لغاية ميكون لونه ذهبي بعد كده 

نضيف اللحمة المفرومة مع الفلفل الأسود 

ومكعب المرق والقرفة ونقلبهم كويس مع البصل ونفكك اللحمة من بعضها ( نضيف الملح 

الى اللحم بعد تسويته قليلاً علشان تكون ناعمة  ومتتكتلش 

أمالو حطينا الملح من البداية هيصعب تفكيك اللحم وتكون مكتلة ) هنسيب اللحم على النار 

لغاية ميتغير لونه الوردي ثم نضيف بشر الطماطم 

والملح ونقلبهم كويس حتى تستوي الطماطم وتتشرب مية الطماطم وبعد كده ممكن نضيف 

الفلفل الرومي وممكن نضيف الجبنة بعد متبرد 

تماما لانه لسه هتتعرض للنار في الفرن .

وكمان ممكن نعمل فطائر من الزعتر أو مجموعة من الأجبان حسب رغبتنا العجينة 

                   بتحتاج من ربع لنصف ساعة علشان تخمر ولازم 

نغطيها كويس ونخليها في مكان دافي لو بنعملها في الشتاء بعد كده بنجيب صينية كبيرة 

                        وندهنها بالزيت ونبدأ نكور العجين لكور  

متوسطة ونبدأ في فرد العجينة واضافة الحشو وللتوضيح أكتر تقدروا تشوفوا الفيديو  

                      هتلاقو الطريقة بالتفصيل وأتمنى انها تعجبكم





 


 


الاثنين، 29 يونيو 2020

بندانة للرأس من الكروشيه بغرزة Headband crochet / Broomstick


غرزة Broomstick/Headband crochet


في الموضوع ده هنتعلم طريقة عمل بندانة للرأس من الكروشيه بطريقة حلوة وسهلة

وبيبقى شكلها حلو أوي في اللبس

علشان تقدروا تنفذوا نفس البندانة يبقى لازم يكون عندكم علم بغرز السلسلة / والحشو /

والمنزلقة لأن دي الغرز اللي هنحتجها في شغل البندانة واللي هيدونى شكل غرزة

الBroomstick

والأدوات اللي هنحتجها :-

- خيط اليزا ديفا ولو تحبو ممكن تستخدموا ديفا بلس علشان بيكون اتخن أنا كان عندي

بكرتين بنفس اللون من اليزا ديفا فاخدت خيط من كل بكرة

علشان اخلي السمك يكون اتخن والطريقة هتكون واضحة اكتر في الفديو .

- لو استخدمتم خيطين زيي يبقى هتحتاجوا ابرة رقم 4 لان خيط اليزا ديفا بيحتاج ابرة

مقاس من 1-3 بس طبعا علشان انا استخدمت خيطين مع بعض

فهحتاج ابرة اكبر .

- وطبعا هنحتاج ابرة تنظيف ومقص .

في الفديو المرفق انا عملت البندانة لبنت عمرها 9 سنين قست محيط الرأس عندها بالمتر

فكان القياس 52 وبعد كده عملت مجموع سلاسل

علشان اوصل للمقاس اللي اخدته والنتيجة كانت اني عملت 100 سلسلة وزودت 5

سلاسل علشان الغرزة دي بتصغر المقاس شوية فلازم تخلو بالكم من

النقطة دي بس متزودوش زيادة عن اللزوم علشان البندانة مع الوقت واللبس هتوسع

ودلوقتي هسبكم مع الفيديو علشان تشوفوا الطريقة مع الشرح
ويكون الموضوع اسهل ليكم اتمنى الفيديو والطريقة تعجبكم وتستفيسدوا منها .




الجمعة، 19 يونيو 2020

تعلم غرزة السلسلة والحشو والمنزلقة في الكروشيه للمبتدئين


الكروشيه للمبتدئين


تعلم الكروشيه مش حاجة صعبة وكمان مش حاجة سهلة لازم في البداية يكون عندنا صبر 

وطولة بال علشان نقدر نكمل ولو غلطنا نرجع نعيد من الأول لأن كل غلطة هتعلمنا حاجة 

جديدة ولازم ننسى اليأس لو يأسنا يبقى مش هنقدر نكمل تعليم  أهم حاجة يكون عندنا 

الارادة زي أي حاجة في الدنيا بتحتاج ارادة واصرار لحد مانحصل على اللي عايزينه .


في الفديو المرفق مع الموضوع ده بشرح فيه طريقة تعلم غرزة السلسلة وغرزة الحشو 

وغرزة المنزلقة وكمان ازاي نعمل عقدة البداية بطريقة سهلة جداً وبسيطة من غير تعقيد 

أتمنى يعجبكم الشرح وتستفيدوا منه . 


الأربعاء، 17 يونيو 2020

الأدوات اللي بنحتجها في تعلم الكروشيه + مقدمة سريعة وبسيطة عن الكروشيه



في الموضوع ده هنتعرف على الكروشيه وايه أهم الأدوات اللي

هنحتجها في بداية تعلم الكروشيه





في بداية تعلم الكروشيه مش لازم يكون عندنا كل الأدوات لكن ممكن نكتفي بابرة

كروشيه وخيط مناسب لمقاس ابرة الكروشيه ويفضل في البداية تكون ابرة الكروشيه

حجمها كبير ممكن تبتدوا بمقاس 4 علشان المقسات الكبيرة بتدينا غرز أكبر وأوضح لينا

في بداية التعلم لاننا بنكون لسه بنتعرف على شكل الغرز وبالتالي مقاس الابرة هيساعدنا

ويسهل علينا التعلم أكتر


باقي الأدوات اللي ممكن نحتجها بعد منتقن الكروشيه هتتعرفوا عليها أكتر في الفيديو

وهتتعرفوا كمان على معلومات أكتر عن الكروشيه وأنواع ابر الكروشيه وبعض البدائل

لأدوات الكروشيه

في الفيديوهات الجاية باذن الله هنتعلم طرق غرزة السلسلة والحشو والمنزلقة

وطريقة مسك الابرة والخيط وعمل عقدة البداية






الأربعاء، 10 يونيو 2020

طريقة عمل ماسك الكمامة أو Ear saver بغرزة مختلفة غرزة عصا المقشة ( Broomstick Stitch )



في الفترة الأخيرة وبسبب فيروس كورونا كل العالم أصبح مضطر للبس الكمامة الطبية لفترات طويلة  وطبعاً الناس 

مكنتش متعودة  على  ده قبل انتشار الفيروس ، وفي ناس بقت بتتدايق من لبس الكمامة وأصبح الموضوع متعب بالنسبة 

ليها ، في الفترة الأخيرة في  طفل كندي أخترع قطعة بلاستيك بتتثبت الكمامة فيها من عند الأستك علشان تحمي الأذن 

من الالتهابات والوجع اللي بيسببه أستك الكمامة .


وبعد كده انتشرت حاجة بنفس الفكرة بس معمولة من الكروشيه ودي ناس كتيره أصبح سهل بالنسبه ليهم انهم ينفذوها 

وفي ناس كمان عملوها بيزنس ليهم وبينتجوا القطعة دي ويبيعوها بأسعار متفاوتة وبأشكال مختلفة من غرز الكروشيه ، 

في الموضوع ده حبيت أعرض طريقة عمل القطعة دي بغرزة مختلفة وحلوه جداً هي غرزة اسمها غريب شوية بس 

شكلها أحلى من اسمها وهي غرزة عصا المقشة مش عارفة ليه سموها بالأسم ده يظهر ان اللي سماهاأو سمتها كده كان 

بيتفرج على كارتون فيه الساحرة الشريرة وهيا طايرة  على المقشة  بتاعتها والله  أعلم .


دي صورة لماسك الكمامة من الكروشيه اللي انتشرت على الانترنت

الغرزة دي كمان بتعتبر واحده من غرز الدانتل في الكروشيه وممكن نعمل منها حاجات كتير زي البلوزات ،اكسسوارات

وغيرها .




الأدوات اللي استخدمتها هي :-

- ابرة كروشيه مقاس 4 mm .

- خيط مناسب لمقاس الابرة وممكن تستخدموا أي نوع خيط تحبوه .

- ابرة تنظيف ومقص .


الغرز المستخدمة هي :-

- غرزة السلسلة .

-غرزة الحشو .

- غرزة المنزلقة .

في البداية بنعمل غرز السلسلة حسب المقاس اللي عايزينه وبعد كده ممكن نقسها على راسنا من الخلف ونشوف اذا 

لمقاس مظبوط أو محتاج غرز سلسلة زيادة ولازم تكون عدد غرز السلسلة اللي هنشتغل عليها يكون بيقبل القسمة على4 

علشان احنا هنشتغل على كل 4 غرز سلسلة وعلشان أبسط الموضوع ليكوا أكتر هحطلكم الفيديو اللي عملت فيه 

الطريقة  أتمنى تشوفوه ويعجبكم وتقدروا تنفزوا الطريقة دي ويكون الشرح واضح ليكم .




وده الشكل النهائي للقطعة اللي أنا عملتها وهيا ملبوسة فوق الحجاب





الاثنين، 13 أبريل 2020

تتبيلة جميلة تنفع مع جميع أنواع السمك المقلي



        المكونات والمقادير :- 

       - 2 كيلو سمك بلطي .
       - 4 فصوص ثوم كبار.
       - حبة واحدة من الفلفل الرومي الأخضر .
       - 3 حبات ليمون .
       - ملعقة طعام كبيرة من الملح .
       - نصف ملعقة صغيرة من الكمون والكزبرة الناشفة .
       - ملعقة طعام كبيرة من الخل .
       - ملعقة صغيرة من بهار السمك .

    طريقة التحضير :-

  جميع المكونات السابقة تفرم جيداً فرم ناعم ونضيف لها الخل وبعد غسيل السمك بالدقيق والملح ننقع السمك لمدة خمس دقائق في ماء وشوية ملح ونقطع لمونتين اربع اجزاء ونضيفها الى الماء ، ثم نخرج السمك ويترك ليصفى قليلاً ثم ندهن السمك بالتتبيلة في كافة الجوانب من الداخل والخارج ولا ننسى نفتح فتحات بطول السمكة بالسكين لندخل فيها التتبيلة أيضاً وليساعد على الاستواء  ثم بين كل سمكة والأخرى نعصر جزء من الليمون ونضع القشرة داخل كل سمكة  ثم يغطى السمك ويترك في الثلاجة يوماً كاملاً ثم قبل القلي نزيل قشر الليمون بداخل السمك ونحتفظ به جانباً ثم  نغطي السمكة بالكامل بالدقيق من الخارج ويقلى على النار في زيت غمير وساخن يمكننا اضافة قشر الليمون المأخوذ من السمك الى وعاء القلي أثناء قلي السمك لتخفيف الرائحة . 


طريقة التحضير موجودة في الفيديو بالأسفل بالخطوات




وبالهنا...    



طريقة تبخير وتعطير البيت من غير فحم


كلنا بنحب ان بيتنا يكون دايماً في أحسن صورة وكمان ريحته تكون عطرة دايماً




وممكن نخلي عندنا ركن للمعطرات والبخور اللي بنستخدمه 

يدي كمان شكل جمالي للبيت

كل اللي هنحتاجه هو :-

بخور أي نوع تحبوه 

ورق ألمونيوم ( ورق قصدير )

مبخرة أو فواحة

ملقط الفحم بس ده علشان نمسك بيه قطعة البخور مش الفحم 


كل اللي هنعمله هنشعل قطعة البخور بالنار ممكن على البوتوجاز 

ونسيبها شوية لحد ما النار توصل لجميع الاتجهات وبعدها بنطفيها

هتلاقوا الدخان بدأ يظهر ومن غير ما ريحة الفحم تغطي على ريحة البخور وتدايقنا

الفكرة موضحة أكتر في نهاية الفيديو التالي 






بخور المدينة


بخور المدينة ده بخور مصري

بس ريحته جميلة جداً وبتدوم لساعات طويلة وبتملى البيت 

هو عبارة عن 10 أعواد كبيرة ممكن تستخدموها على مرتين

وسعره معقول حوالي 15 - 20 جنيه 

ممكن تلاقوه في محلات العطارة 





شاطئ الغرام والمكان اللي كليوباترا كانت بتستجم فيه

شجرة زيتون على الطريق                                                                                                 مرسى مطروح التى تتميز ...